hans napisał(a):
musisz zerwac stare i te nowe trzeba kleic specjalnym klejem lub tasma dwustronna ale dosc mocna , poza tym nie wiem czy nie bedziesz musial wyciagac do tego tylniej szyby bocznej
hans, nic nie trzeba kleić, chromy montujesz dokładnie tak jak były zamontowane czarne listwy - nitując je
Trochę kombinacji jest przy tylnych szybach, musisz najpierw wygrzebać uszczelke a potem wyjąć z samej listwy chromowej taką siatkę/ szynę metalową która tą uszczelkę trzyma. pod ią są nity i główny problem to uważać żeby przy ich rozwiercaniu szyby nie rozbić. Z nitowaniem nowych też jest lekki problem bo nie dojdziesz nitownicą do samej listwy ale i na to jest sposób - na "gwóźć nita między jego łeb a głowicę nitownicy zakładasz dopasowaną malutką tulejkę - w ten sposób odsuwasz nitownicę od szyby.
O listwy pod szybami nie pytasz, ale i tak napiszę - z drzwi trzeba ramę z szybą zdjąć i dalej to samo - rozwiercasz nity, zdejmujesz stare listwy, nitujesz nowe. Wyjątek - listwa pod tylnym oknem - ona jest wsuwana na uszczelkę pod ty oknem, trzeba trochę na samym tyle uszczelkę podciąć żeby ładnie listwa weszła pod tą co idzie nad oknami - z tymi listwami męczyłem się najdłużej bo trzeba dużej dozy cierpliwości żeby ja na uszczelkę nasunąć.
To tyle co mi się na teraz przypomniało, jakby coś - pytaj - pomogę