.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 19:03:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 04.lis.2007 18:04:53 
Użytkownik

koko115 napisał(a):
mi się wydaje że to są szyny wyrobione :-(

tzn. że wykręcenie fotela i dokręcenie wszystkich śrub od mocowań nic nie pomorze ??

Tytuł:
PostNapisane: 04.lis.2007 18:12:50 
Użytkownik

nie, nie próbowałem nic dokręcać, bo niewiem jak się do tego zabrać, pozatym wyczówam ręką łąpiąc fotel z dołu i siedząc na nim że to fotel w szynach przeskakuje, ale mogę sie mylić, a u Ciebie to pomogło ?

Tytuł:
PostNapisane: 05.lis.2007 22:02:22 
Użytkownik

nie próbowałem odkręcać fotela gdyż też nie mam pojęcia jak sie za to zabrać :/

Tytuł:
PostNapisane: 05.lis.2007 23:03:38 
Użytkownik

zaczęło mi coś wyć z lewej strony z przodu, tylko jak kręce kierownicą, raz wyje cały czień, a nie raz wogóle, niewiem co to może być, zawieszenie, może pompa wspomagania :-( płyny sprawdzałem i są OK, nagrałem filmik abyście mogli usłyszeć i zobaczyć oco mi chodzi.

http://www.youtube.com/watch?v=CjZCv7RzAqc

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2008 16:45:03 
Użytkownik

Rozwiązałem problem z nie otwierającymi się szybami, problem tkwi w złamanym przwodzie zasilania siłownika, w moim przypdaku przerwa tego kabelka (gróby czerwony z czarnym paskiem) pojawiła się z gumie osłonowej przewodów do drzwi. Trzeba troszkę pogmyrać i wymienić kawałek przewodu i szybki pracują. Tylko coś ciężko mi pracuje ta szyba, a jest tam tylko jedna prowadnica (nie jak z przodu dwie) , czy trzeba wymienić ślizgi i to pomoże ?? poprostu szyba idzie krzywo, muszę podciągnąć jedną stronę i idzie jak żyleta do góry

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2008 22:55:38 
Użytkownik

koko115 napisał(a):
Rozwiązałem problem z nie otwierającymi się szybami, problem tkwi w złamanym przwodzie zasilania siłownika, w moim przypdaku przerwa tego kabelka (gróby czerwony z czarnym paskiem) pojawiła się z gumie osłonowej przewodów do drzwi. Trzeba troszkę pogmyrać i wymienić kawałek przewodu i szybki pracują. Tylko coś ciężko mi pracuje ta szyba, a jest tam tylko jedna prowadnica (nie jak z przodu dwie) , czy trzeba wymienić ślizgi i to pomoże ?? poprostu szyba idzie krzywo, muszę podciągnąć jedną stronę i idzie jak żyleta do góry

Z przewodem miałem to samo, te same drzwi, tylko chodziło o automatyczne domykanie szyb po zamknięciu. Kwestia szyby to ślizgi, nie koniecznie do wymiany, może poprostu długo stała i musi się rozchodzić.

pozd.

ps. edit

co do "wyjca" to brzmi jak teflonowa główka układu kierowniczego od strony lewego koła. Najprawdopodobniej guma Ci na niej poszła i dostał się tam piach z wodą. To czysty strzał ale miałem bardzo podobny dźwięk (wręcz łudząco podobny). Pękniecie gumy zauważyłem dopiero po jej naciśnięciu. Główka nie dostała jeszcze luzów więc wymyłem ją dokładnie, wypłukałem kanały smarujące, nasmarowałem i założyłem nową gumę. Do dziś cisza i zero luzów... :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1