koko115 napisał(a):
Rozwiązałem problem z nie otwierającymi się szybami, problem tkwi w złamanym przwodzie zasilania siłownika, w moim przypdaku przerwa tego kabelka (gróby czerwony z czarnym paskiem) pojawiła się z gumie osłonowej przewodów do drzwi. Trzeba troszkę pogmyrać i wymienić kawałek przewodu i szybki pracują. Tylko coś ciężko mi pracuje ta szyba, a jest tam tylko jedna prowadnica (nie jak z przodu dwie) , czy trzeba wymienić ślizgi i to pomoże ?? poprostu szyba idzie krzywo, muszę podciągnąć jedną stronę i idzie jak żyleta do góry
Z przewodem miałem to samo, te same drzwi, tylko chodziło o automatyczne domykanie szyb po zamknięciu. Kwestia szyby to ślizgi, nie koniecznie do wymiany, może poprostu długo stała i musi się rozchodzić.
pozd.
ps. edit
co do "wyjca" to brzmi jak teflonowa główka układu kierowniczego od strony lewego koła. Najprawdopodobniej guma Ci na niej poszła i dostał się tam piach z wodą. To czysty strzał ale miałem bardzo podobny dźwięk (wręcz łudząco podobny). Pękniecie gumy zauważyłem dopiero po jej naciśnięciu. Główka nie dostała jeszcze luzów więc wymyłem ją dokładnie, wypłukałem kanały smarujące, nasmarowałem i założyłem nową gumę. Do dziś cisza i zero luzów...