.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 12:32:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [200 C3] Klimatronik ...
PostNapisane: 24.sty.2008 20:02:54 
Użytkownik

Auto: Q7 4L
Witam.
Mam problem ze swoją klimą. Tzn klima to to już nie jest tylko jak to jeden Pan w ogłoszeniu na allegro napisał "ogrzewanie z możliwością ustawienia temperatury"
Do rzeczy.
Gdy odpale te nawiewy np na szybę włączy się wentylator na chłodnicy(1 bieg) i nadmuch dmuchnie i się wyłancza. Co bym nie włączył to jest takie dmuchnięcie (2 sek) i cisza. Czasem tez nie dość ze nadmuch nie działa to jeszcze wentylator na chłodnicy sie nie odpala ...
Macie może jakiś pomysł ?? Będe to ustrojstwo zmieniał na zwykłe nawiewy ( jak ktoś ma to chętnie kupie) ale jak narazie musze sobie poradzić z zimnem i zaparowanymi szybami.
Z góry dzięki za odpowiedzi.

Audi A3 8L 1,8T

Tytuł:
PostNapisane: 25.sty.2008 17:07:02 
Użytkownik

Usunąłem sprężarkę, przewody od klimy, wyrzuciłem wszystko z obudowy parownika na podszybiu. Wszystkie czujniki podwiesiłem w jednym miejscu. Panel sterowania wewnątrz działa i można przyciskami ustawiać temperaturę grzania i sposób nawiewu.
Zaleta? Żadnych przeróbek i przekładek z innych modeli. Tylko na wlot powietrza trzeba założyć jakąś siatkę (może być maskownica od głośnika).
Silnik nadmuchu przerywał u mnie z powodu wytarcia szczotek, raz startował, raz nie. Po usunięciu parownika wyjęcie silnika z wirnikiem jest łatwe i było już wielokrotnie opisywane - opcja "szukaj".
Silnik wentylatora chłodnicy nie włącza się u mnie przy włączaniu ogrzewania.

Strefa czasowa: UTC + 1