.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 23:42:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [80 b3 RU] problem z wiązką elektryczną
PostNapisane: 01.lut.2008 23:10:26 
Użytkownik

[80 b3 RU] witam wszystkich wielbicieli marki audi oraz znawców tematu wiele godzin spędziłem na wyszukaniu na forum tematu który mnie nurtuje i nic , więc może ktoś mi pomoże . Wymieniłem w swoim audi zegar na obrotomierz zgodnie ze wskazówkami załączonymi na forum audi 80 i co nie działa a pomocy od (fachowców) z tamtego forum brak :/ więc szukam tutaj speca który mi pomoże . W wiązce nie ma przewodu łączącego cewkę z licznikiem przynajmniej tak mi się wydaje nie wiem na który pin powinien przychodzić sygnał z cewki i czy wystarczy jeden przewód z cewki :?: Proszę o pomoc i z góry :peace: [/b]

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2008 18:50:56 
Użytkownik

A podświetlenie zegara działa??Umnie włożyłem zegary do tego samego silnika i śmiga :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 15.lut.2008 08:31:36 
Użytkownik

Podświetlenie działa i wszystkie zegary są ok a obrotomierz jak stał tak stoi :(

Tytuł: Re: [80 b3 RU] problem z wiązką elektryczną
PostNapisane: 16.lut.2008 00:50:06 
Klubowicz

pawik07 napisał(a):
[80 b3 RU] witam wszystkich wielbicieli marki audi oraz znawców tematu wiele godzin spędziłem na wyszukaniu na forum tematu który mnie nurtuje i nic , więc może ktoś mi pomoże . Wymieniłem w swoim audi zegar na obrotomierz zgodnie ze wskazówkami załączonymi na forum audi 80 i co nie działa a pomocy od (fachowców) z tamtego forum brak :/ więc szukam tutaj speca który mi pomoże . W wiązce nie ma przewodu łączącego cewkę z licznikiem przynajmniej tak mi się wydaje nie wiem na który pin powinien przychodzić sygnał z cewki i czy wystarczy jeden przewód z cewki :?: Proszę o pomoc i z góry :peace: [/b]

Ja u siebie wymieniałem wg tego opisu http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=31060
i u mnie działa
co prawda jest to 3 obrotomierz (pierwszt z C4 nie pasował drugi był uszkodzony) musiałem tylko dorezać coś co jest na tej fotce
http://img98.imageshack.us/my.php?image=dscn04963do.jpg
zaznaczone w czerwonych kółkach bo nie miałem na płycie głównej licznika gniazd do pinów obrotomierza

Jak będziesz miał problem to daj fotki z opisem co i jak postaramy się pomóc

Strefa czasowa: UTC + 1