.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 05:57:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6,S6 4,2 99r] Kłopoty z telefonem przy navi RNS E.
PostNapisane: 08.lut.2008 03:44:50 
Użytkownik

Witam.Przeczepałem całe forum lecz niestety nic nie znalazłem na ten temat. Moje autko wyposazone jest w navi plus oraz fabryczny telefon.Problem polega na tym ze przy navi RNS E którą ostatnio założyłem nie działa głosno mówiący.Telefon działa tylko i wyłącznie przez słuchawke a z głośnika zewnętrznego telefonu leci muzyka z navi. Z góry dzięki za info odnośnie problemu.

Tytuł:
PostNapisane: 08.lut.2008 08:55:19 
Użytkownik

Nie wiem, czy Navi Plus i RNS-E są ze sobą kompatybilne pod względem osprzętu.
Wydaje mi się ,że nie.
Do RNS-E jest telefon działający przez Bluetooth i łączący sięz Twoim osobistym telefonem i umożliwiający wybieranie numerów z poziomu Navi...
Dlatego myślę, że nie będzie to działać razem...

Sprawdź jeszcze, czy RNS-E jest zakodowana do współpracy z telefonem (wejście w tryb servisowy i odczytanie kodowania), ale na moje oko, to nic nie da.
Telefon do RNS-E kosztuje w granicy 1000-1500zł i jeśli chcesz z niego korzystać, to czeka Cię ten wydatek...

Urządzenia dzieli przepasć konsrtuktorska, więc nie liczyłbym na kompatybilność "wsteczną"...

Tytuł:
PostNapisane: 08.lut.2008 12:14:15 
Klubowicz

Trzeba by spytać klubowego magika w tej sprawie - być może się uda, u mnie jest wyjście trzyprzewodowe z kostki za RNS-E. Czy będzie działać - nie wiem. BT do tego modelu to ok. 1500 zł i nie wszystkie telefony obsługuje - niestety, bo założenie producenta było piękne :)

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2008 22:57:51 
Użytkownik

Ej.. chłopaki.. nie tak pesymistycznie... Ja mam A6 C5 Avant przerobione z Symphony II na RNS-E i mam podłączony fabryczny mikrofon, dźwięk do radia i wyciszenie...
Wszystko zrobiłem po amputacji oryginalnego CULLMANNA podłączając Nokia CK-15W ;-).
Jest fotostory wśród moich postów...
-bobie

Strefa czasowa: UTC + 1