.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.cze.2025 11:42:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2008 23:14:54 
Klubowicz

przy podaniu 3 razy błędnego kodu radio zapada na godzinę w sen i pojawia się napis SAFE2 - trzeba wtedy radio włączyć, poczekać aż samo się wyłączy i od nowa

tutaj podejrzewam, że nie styka któryś przycisk

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2008 20:18:35 
Użytkownik

To teraz namieszaliście mi w głowie :P W każdym razie SAFE2 też się nie pojawiło ale w poniedziałek znów będę miał okazję pokombinować to wykorzystam wszystkie opcje - jak nie podziała to będę musiał tego speca poszukać:/

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2008 12:55:44 
Użytkownik

Jak wszystko nie zadziała to zrób tak. Ja tak miałem w navi ze wpisałem błedny kod i było safe . zostawiłem radio włącozne na 2 godzinki przychodze a tu od nowa moge wpisac kod

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2008 22:57:24 
Użytkownik

:)

a) włącz zapłon! i dopiero wciśnij U+M na raz przez 3 sekundy trzymaj , puść i odczekaj sekundę, wbij kod.... itd
b) włącz zapłon! (wyłącz radio jeśli się załączy się z napisem SAFE) wciśnij U+M na raz, załącz radio i przez 3 sekundy trzymaj te U+M, puść i odczekaj sekundę, wbij kod.... itd
c) włącz zapłon, pojeździj furą godzinę bez przerw (wyłączeń zapłonu) i albo się pojawi "0000" albo zniknie takie małe "II" w rogu, wciśnij U+M na raz przez 3 sekundy trzymaj , puść i odczekaj sekundę, wbij kod.... itd

pozd.

ps. obejrzałem fotki i w tych radiach lubią padać klawisze czyli klawiatura. Powinno być czuć pod palcem charakterystyczny przeskok klawisza, jak w klawiaturze od komputera - nie da sie go wcisnąć 2/3 bo sam dalej wpadnie. Może tu jest pies pogrzebany.

d) Jeszcze może być problem z instalacją jeśli nie dochodzi drugi + po stacyjce (na jednym niektóre radia się włączają, zwłaszcza audi które tak pracuje godzinę a potem samo się wyłącza itd).

Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2008 09:05:26 
Użytkownik

c) włącz zapłon, pojeździj furą godzinę bez przerw (wyłączeń zapłonu) i albo się pojawi "0000" albo zniknie takie małe "II" w rogu, wciśnij U+M na raz przez 3 sekundy trzymaj , puść i odczekaj sekundę, wbij kod.... itd

Godzinę bez przerw - to ta impreza będzie mnie kosztować jakieś 60-70zł:P Dużo więcej chyba spec nie weźmie za odblokowanie. A na luzie jakby miał pykać godzinkę to bym nie wytrzymał i tak gdzieś pojechał:p

ps. obejrzałem fotki i w tych radiach lubią padać klawisze czyli klawiatura. Powinno być czuć pod palcem charakterystyczny przeskok klawisza, jak w klawiaturze od komputera - nie da sie go wcisnąć 2/3 bo sam dalej wpadnie. Może tu jest pies pogrzebany.

O tym myślałem na początku. Ta opcja też raczej odpada -oba klawisze mają taki sam opór i wydaja podobny klik przy wciskaniu... Proste radio a ile możliwości:/

Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2008 09:33:34 
Klubowicz

Sas AS - bez obrazy ale to jakieś szamańskie zaklęcia

Piro - jest tak jak napisałem - wduś te klawisze jak trzeba :peace:
wesołych świąt

Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2008 14:46:46 
Użytkownik

PiroGT napisał(a):
c)
Godzinę bez przerw - ...

Co racja to racja. Spec za to radio powinien wziąć ze 20 góra 30 dyszki i pozbyć się kodu raz na zawsze.

ando1414:

Hehe spoko, chce tylko pomoc, bo skoro tyle zachodu nad takim radiem a przyczyna może być błaha - tylko gdzieś umyka ;)

WESOŁYCH ŚWIĄT

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1