.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.cze.2025 10:06:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27.mar.2008 22:19:01 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
Nie, nie pasuje i na sieci też nie ma :P (ja nie znalazłem) tylko sobie kupiłem ori płytkę.

P.S. Uzupełnij profil :)

i zapłaciłeś..................... ile?

Tytuł:
PostNapisane: 27.mar.2008 22:24:47 
Użytkownik

Auto: A8, R8
Kolega nie okrada wiec kupił oryginalną DVD
Szacunek!
To tak jak z zakupem kradzionego radia samochodowego
doputy ludzie beda kupowac to beda krasc...

Tytuł:
PostNapisane: 27.mar.2008 22:59:35 
Klubowicz

Qazimodo napisał(a):
GrzesB napisał(a):
Nie, nie pasuje i na sieci też nie ma :P (ja nie znalazłem) tylko sobie kupiłem ori płytkę.

P.S. Uzupełnij profil :)

i zapłaciłeś..................... ile?

Ale dalej nie uzupełniłeś profilu - nie będę z Tobą gadał :P

Tytuł:
PostNapisane: 27.mar.2008 23:12:16 
Użytkownik

panowie jest na 100%
mi zajęło znalezienie jej 6 tygodni ale warto było. nie ma jej na żadnym torrencie i jest niby na płatnych stronkach ale ja nie znam tego protokołu i nie ryzykowałem.
wpiszcie sobie w emule navteq mmi 2008 i sami zobaczycie. jest to obraz płyty wykonany najprościej jak tylko się da - w nero. jedyna wada - czas ściągania ok.36 godzin. ale jak to sie ma do ponad 1000 zł w serwisie lub kilku stówek od co niektórych "życzliwych kolesi". na tym forum piszą że płyta jest chroniona niczym akta CIA a to zwykle kłamstwo. plik zajmuje ok.2,4 Gb po nagraniu na płytke śmiga aż miło. a co do jakości mapy i pokrycia terenu w polsce to powiem krótko - moje miasto - 14 tys mieszkańców i tylko kilka najważniejszych ulic.ale w porównaniu do mapy z 2007r jest postęp bo tam mialem aż jedną ulice :-)
Pozdrawiam kolegów i zyczę powodzonka

Tytuł:
PostNapisane: 27.mar.2008 23:32:38 
Użytkownik

Ja w mapach RNS-E od szanownego Sam Wiesz Kto :peace: THX
mam zaj....ste pokrycie. Po wioskach są numery domów. Drogi takie pokazuje że ciesze się że mam allroada bo innym autem to mógłby być problem z przejechaniem :smokingdevil:
Misto 40k mieszkańców - 100%
Misto 13k mieszkańców - 90% - wszystkie nazwy ulic ale niektóre nie mają numerów (prawie wszystkie mają)

Takie moje spostrzeżenia :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2008 00:03:20 
Klubowicz

dianix napisał(a):
panowie jest na 100%
mi zajęło znalezienie jej 6 tygodni ale warto było. nie ma jej na żadnym torrencie i jest niby na płatnych stronkach ale ja nie znam tego protokołu i nie ryzykowałem.
wpiszcie sobie w emule navteq mmi 2008 i sami zobaczycie. jest to obraz płyty wykonany najprościej jak tylko się da - w nero. jedyna wada - czas ściągania ok.36 godzin. ale jak to sie ma do ponad 1000 zł w serwisie lub kilku stówek od co niektórych "życzliwych kolesi". na tym forum piszą że płyta jest chroniona niczym akta CIA a to zwykle kłamstwo. plik zajmuje ok.2,4 Gb po nagraniu na płytke śmiga aż miło. a co do jakości mapy i pokrycia terenu w polsce to powiem krótko - moje miasto - 14 tys mieszkańców i tylko kilka najważniejszych ulic.ale w porównaniu do mapy z 2007r jest postęp bo tam mialem aż jedną ulice :-)
Pozdrawiam kolegów i zyczę powodzonka

Kolego - MMI z tego co wiem jest słabo zabezpieczone (wersja zasłyszana, więc nie jest pewna na 100%). RNS-E napewno w nero nie skopiujesz aby dobrze i szybko się odczytywała... zagrzeje się i wywali, że nie może odczytać płyty... albo od razu powita Cię napisem "Software update" i na tym koniec... wiem, bo trenowałem ori mapy RNS-E na 2007 i sporo mnie to kosztowało aby zrobić sobie back-up.

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2008 08:21:05 
Użytkownik

Tak więc ja mam mapy RNS-E i MMI 2008 rok, działąjące. Tylko nie każdy z nich od razu skorzysta, bo trzeba je odpowiednio nagrać. Po pierwsze nagrywarka musi obsługiwac booktype, czyli musi mieć mozliwosc nagrania plyty DVD+R jako DVD-ROM (czyli widzianej jako plyta tłoczona, oryginalna). Po drugie nośnik (producent) ma też znaczenie. Jest jeszcze wiele aspektów, które należy spełnić, ale to przekaże zainteresowanym, o ile takowi będą.

Pozdrawiam.

EDIT: ewentualnie mogę nagrać zainteresowanym i podesłać. Ale ta moja propozycja jest do przemyślenia.

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2008 09:06:59 
Użytkownik

koledzy ja napisałem tylko na temat MMI bo ten temat jest mi znany. Na temat RNS-E sie nie wypowiadam bo temat jest mi obcy. Ale czytając forum natrafiłem na kilka postów w których była mowa o trudności skopiowania płyty pod system MMI. U mnie sprawa wyglądała prosto - po ściągnięciu obrazu płyty wypaliłem ją na pierwszym lepszym nośniku (tdk +r) i po włożeniu do navi płytka chodzi. nie wiesza sie ani nie ma żadnych niepokojących objawów. co do systemu rns-e to proponuje poczytać ten temat
http://www.navplus.us/forums/showthread.php?t=6271
A swoją drogą to płytę o której co niektórzy piszą że jest bardzo trudna do skopiowania bez problemu oferują za jedyne kilkaset zł i dlatego wziąłem udział w tej dyskusji bo uważam to za skur........ństwo. no ale cóż - Polacy są znani ze swojej chęci do zarobienia pieniędzy bez wysiłku :)

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2008 09:12:30 
Użytkownik

Auto: A8, R8
Na Allegro jest wiele ofert sprzedazy takich DVD
Dlaczego odrazu skur... ?
Przecież nikt nikogo nie zmusza do zakupu
Chcesz idz kup oryginalna DVD w ASO

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2008 09:32:07 
Użytkownik

gdybym chcial oryginalną to bym nie zabierał glosu w tej dyskusji. Uważam tylko że pisanie ,iż plyta nie jest taka prosta do skopiowania a chwile potem oferowanie ja za kasę (fakt, dużo niższą niż w ASO) to jest ... niech każdy z was sobie sam to oceni i nazwie. Mi wielokrotnie ludzie z różnych for internetowych (także i z tego) służyli radą i pomagali zaoszczędzić dzięki temu czas i pieniądze. Ale jeżeli ktoś używa forum jako rynku zbytu to rzeczywiście niedługo zrobi sie tu małe allegro. bo co to za pomoc za którą każe sobie człowiek płacić???? ja bym to nazwał raczej pracą niż pomocą :)

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2008 10:01:31 
Klubowicz

Ale o czym Ty piszesz? Jaka praca? Jakie Allegro? Człowieku, opanuj się!! Sprzedawałem jedną sztukę orginalnej płyty! Nie mam zamiaru wspomagać piractwa i uwierz mi na słowo - na tdk +r nie nagrasz tego - pozatym po co ja wchodzę w dyskusję z Tobą - poczytaj ten navplus i zrób mapę na WEST EU według ich instrukcji - jak będzie działało to napisz :D
Ich sposobem można kopiować DVD1 i mapy na USA, ale nie DVD na którym jest PL - jak myślisz, dlaczego w sieci nie ma image DVD2?? :D

djset napisał(a):
Po drugie nośnik (producent) ma też znaczenie. Jest jeszcze wiele aspektów, które należy spełnić, ale to przekaże zainteresowanym, o ile takowi będą.

Producent nośnika nie ma absolutnie żadnego znaczenia - jeśli nie działa Ci na jakiś nośniku to znaczy, że masz złą technikę ;-) Sprawdzane na TDK, EMTEC, VERBATIM.

Z mojej strony EOT.

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2008 10:42:44 
Użytkownik

[quote="GrzesB"]Ale o czym Ty piszesz? Jaka praca? Jakie Allegro? Człowieku, opanuj się!! Sprzedawałem jedną sztukę orginalnej płyty! Nie mam zamiaru wspomagać piractwa i uwierz mi na słowo - na tdk +r nie nagrasz tego - pozatym po co ja wchodzę w dyskusję z Tobą - poczytaj ten navplus i zrób mapę na WEST EU według ich instrukcji - jak będzie działało to napisz :D
Ich sposobem można kopiować DVD1 i mapy na USA, ale nie DVD na którym jest PL - jak myślisz, dlaczego w sieci nie ma image DVD2?? :D

drogi kolego po pierwsze to moj post nie tyczył się Ciebie i dlatego nie wiem czemu tak się zbulwersowałes. Skoro piszesz że sprzedawałeś oryginalną płytę i w dodatku jedną sztukę to czemu się gorączkujesz? Moje poprzednie posty dotyczą ludzi, którzy to forum wykorzystuja jako rynek zbytu skopiowanych płyt z navi 2008. Z tego co piszesz Ty się do nich nie zaliczasz wiec nie wiem po co te emocje. Ja podałem tylko żródło gdzie znalazłem obraz płyty MMI i każdy kto chce może sobie z tego skorzystać.
A co do Twoich słów że nie nagram tego na tdk +R to ja się nie pytałem czy moge na tym nośniku wypalić płytę tylko napisałem że płytę wypaliłem na tdk +R i chodzi na 100% więc jak możesz powiedzieć że nie uda mi się tego zrobić skoro juz to zrobiłem? Jeśli uważasz że kłamię to podaj mi na priv swoje dane a ja wyślę Ci taką płytę z navi na nośniku TDK +R i może wtedy mi uwierzysz że to działa!!! Oczywiście wyślę Ci ją nieodpłatnie abyś mnie nie posądził o to , iż krytykuje innych a sam sprzedaje płyty. Koszty przesyłki też pokryję :)

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2008 19:25:30 
Klubowicz

Ciagle Ci tłumacze, że MMI może i tak, ale RNS-E nie da rady :P

Ja tutaj na forum nie widziałem, aby ktokolwiek sprzedawał nielegalne płyty... Jak coś to są w sumie "rozdawane" a nie sprzedawane...

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2008 21:39:54 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
Producent nośnika nie ma absolutnie żadnego znaczenia - jeśli nie działa Ci na jakiś nośniku to znaczy, że masz złą technikę ;-) Sprawdzane na TDK, EMTEC, VERBATIM.

Z mojej strony EOT.

Verbatim najlepiej wypada! inne marki czasem się uda, a cvzasem nie. Ale na verbatim zawsze. poczytajk sobie wątki np na www.cdrinfo.pl! I nei robie tutaj zadnej reklamy.

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2008 23:15:36 
Użytkownik

witajcie ponownie. Mam nadzieje że ta afera to nie z mojej winy. Po publikacji mojego postu na temat udostepnienia plyty z navi , dostalem kilka wiadomosci na email z cenami: niestety za duzymi bo od 400 do 800zl. Moze znajdzie sie ktos kto wysle taniej? qazimodo@wp.pl pozdrawiam i sory za klopot

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1