.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 15:40:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C6] Problem z podnoszeniem szyby pasażera.
PostNapisane: 08.maja.2008 16:09:11 
Użytkownik

Witam,

Zauwazyłem niedawno, że co jakiś czas nie moge zamknać oka pasażera z konsoli kierowcy. Okno da się zamknąć przyciskiem pasażera bez problemów.
Usterka nie występuje za każdym razem, ani nie wiem na chwile obecną jak ją wywołać. Przypuszczam, że dzieje się to prawdopodobnie wtedy, gdy otworzę okno pasażera do końca i będę tak jechał przez kilka, kilkanaście minut. Moja teoria nie jest do konca potwierdzona, ale dzisiaj jadąc do serwisu Audi, udało mi się "zepsuc" zamykanie szyby, ale i niestety udalo mi się ją naprawić, poprzez otworzenie centralnego i jego ponowne zamkniecie. Po tej prodedurze, mogłem już normalnie podnosić szybe pasażera. Niestety nie udało mi się tego znowu popsuć i tak zajechałem do serwisu z "naprawionym" podnośnikiem szyb. Godzinę temu dostałem info z serwisu, że niestety nie potrafią stwierdzić usterki i w rezultacie nic nie zrobili :(

Jeśli ktoś ma podobne problemy, niekoniecznie z A6, i poradził sobie z tym problemem to prosze o info.

Pozdrawiam,

A6 Avant 3.0 TDI (BMK 221KM) 05r

Tytuł:
PostNapisane: 07.sty.2009 17:02:34 
Użytkownik

Witam
pewnie już rozgryzłeś problem otwierania tej szyby, bo własnie u mnie zaczyna to szaleć,
dokładnie jak w twoim opisie więc prosze o rade
pozdro

Strefa czasowa: UTC + 1