1. Błędami w pamięci sterowników nie trzeba się od razu nadzwyczajnie przejmować. Jest rzeczą "normalną"

, że w tych modelach często pojawiają się rozmaite błędy, dające się jednak łatwo wykasować bez następstw.
Ot - jedna ze słabszych stron modelu, który wcale nie jest tak idealny, jak niektórym się wydaje - jednak w tym wypadku - zazwyczaj kończy się na strachu.
Oczywście - dobrze jest od czasu do czasu przeskanować całość dla "świętego spokoju" ... .
2. Co do "słabej klimy" - nie jestem mocarzem w tym temacie, Borek nie napisał nawet jakiej wersji silnikowej problem dotyczy, lecz ja zacząłbym od rzeczy najprostszych - czyli standartowego testu/sewisu układu klimatyzacji.
Auto wcale nie musi być po ciężkich przejściach - "wystarczy", że wymieniano w nim napinacze hydrauliczne i/lub łańcuchy rozrządu, a wykonawca "nie przyłożył się" do prawidłowego napełnienia układu po naprawie i problem gotowy ... .
Tak tylko se gdybam ... . Za to właśnie najbardziej nie lubię C6-tek, że "najgłupsze" prace "okołorozrządowe" - w praktyce dosyć często wymagają wielokrotnych poprawek i nasłuchiwania "co znowu" nie "siadło" jak powinno (lub na czym przydrucił serwis) ... .
Jeżeli moje gdybanie przypadkowo znajdzie potwierdzenie w rzeczywistości - sugerowałbym za jednym zamachem sprawdzić olej w skrzyni biegów ... .