.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 08:41:47

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 2,5TDI '01]problem z czujnikiem cisnienia klimatyzacji!!
PostNapisane: 03.sie.2008 12:08:49 
Użytkownik

witam!posiadam audi a4 2,5 tdi quattro 2001r
prosze o pomoc,niestety klima jest w trybie econo była nabijana wczoraj ale niestety nie dziala,po podłoczeniu vaga bład jest z czujnikiem cisnienia.komputer pokazuje ze jest zwarty.
problem jest w tym ze pan serwisant nie moze zlokalizowac tego czujnika,mówi ze zawsze był na wezach lub przy chłodnicy ale niestety go tam nie ma i przy kompresorze równiez:(
gdzie on moze byc!!??
dziekuje

Tematy nazywamy zgodnie z regulaminem...
Witamy się w dziale NEWBIE...
Poprawiłem

Heveliusz

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2008 15:42:30 
Klubowicz

Jeśli dobrze myślę to jest wkręcony w chłodnicę - trzeba wyjąć prawą lampę by był do niego dostęp (u mnie jest na takim maleńkim króćcu). Przy wymianie tylko ORI - ten czujnik u mnie jest elektroniczny także jego zwieranie/rozwieranie nic nie da. W moim aucie ten czujnik wystrzelił z chłodnicy razem z gwintem (podczas upałów w zeszłym roku) - efekt: nowa chłodnica i nowy czujnik.

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2008 16:29:48 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
Jeśli dobrze myślę to jest wkręcony w chłodnicę - trzeba wyjąć prawą lampę by był do niego dostęp (u mnie jest na takim maleńkim króćcu). Przy wymianie tylko ORI - ten czujnik u mnie jest elektroniczny także jego zwieranie/rozwieranie nic nie da. W moim aucie ten czujnik wystrzelił z chłodnicy razem z gwintem (podczas upałów w zeszłym roku) - efekt: nowa chłodnica i nowy czujnik.

dzieki wielkie za odpowiedx ale niestety go tam nie ma juz wykrecilem nawet filtr powietrza i lipa:(

Strefa czasowa: UTC + 1