.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.cze.2025 19:32:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A6 2003 avant bfc wskazanie poziomu paliwa nie normalne
PostNapisane: 04.lis.2008 18:46:56 
Użytkownik

witam wszystkich zainteresowanych ,jestem tu od niedawna i chciałbym skożystać z waszych doswiadczeń .otórz jak na wstępie mam problem ze wskazaniem poziomu paliwa (diesel) .hex can pokazuje prawidłowo ile faktycznie znajduje się paliwa w zbiorniku(sprawdzone fizycznie) natomiast wskazanie w konsoli pokazuje że przy nieco niżej niż połowa zbiornika (jeden do półtora milimetra przed połową zbiornika )zaczyna brzęczec sygnał rezerwy i nie mam pojęcia od czego zacząć czy od wymiany pompy paliwa tej w zbiorniku (wymontowałem i sprawdziłem czy nie przetarte są prowadnice elektroniczne również ustawienie pływaka nic nie wygląda na uszkodzone ,po podnoszeniu pływaka w góre do końca wskażnik poszedł nadmiernie aż za skale i oparł się o obudowe tegoż zegara )lub samego wskażnika poziomu czy też może jest możliwość programowania .według mojej wiedzy to wskażnik ale sam nie wiem może ktoś doświadczył już takiej usterki chętnie skożystam z waszej wiedzy
macie jakieś propozycje vag com jest ale na usb i nie czyta wszystkich sterowników ,większość :( :( :(

Strefa czasowa: UTC + 1