adas242 napisał(a):
Witam , a ja mam inny problem ,już nie wspomne ze nawet jeszcze nie wiem czy mozna podłączyć VAG i gdzie szukac wtyczki, ale po kolej , Audi 100 C4 2.8 V6 rok prod. 1991 nie mam żadnej kontrolki ABS wyłącznik ABs w środkowej konsoli nie daje znaku życia jest tylko czerwone podświetlenie jak zapale światła , na zegarach komputer sygnalizuje ze mam zużyte klocki hamulcowe a nie mam !!! przewody sa podłączone do klocków !! (sprawdziłem przejście na klockach i jest na obu ) co proponujecie !!!!!!!!
Kontrolkę ABS masz na pewno, ale zapewne żarówka nie żyje lub zaśniedział styk. Akurat wczoraj to u siebie poprawiałem. Patrząc na zegary od przodu jest to trzecia kontrolka licząc od lewej w górnym rzędzie. Ten wyłącznik nie daje znaku życia, bo wskaźnikiem wyłączonego ABSu jest właśnie kontrolka na zegarach. Zobacz jeszcze, czy po jednokrotnym wciśnięciu przycisku ABS rzeczywiście się wyłącza (pohamuj trochę

). Co do klocków - to standard - masz przetarte przewody od czujników i to na 99% na odcinku od wtyczki przy kole do nadkola. U siebie to zmostkowałem przy przejściu przez nadkole. Przy wymianie klocków zrobię z tym porządek.