.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 18.lip.2025 22:47:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2008 22:18:39 
Użytkownik

Ja się zdecydowałem na antę montażową w dolnej części słupka C o długości 90 cm i przyznam że bardzo ładnie odbiera. Montaż w słupku pozwolił na poprowadzenie kabla pod plastikami aż do pułki nad nogami kierowcy. Teraz pracuje nad wpasowaniem zewnętrznego głośnika i stałego zasilania dla radia

Tytuł:
PostNapisane: 17.sie.2008 12:08:31 
Użytkownik

Witam ponownie, pragne tylko poinformowac ze antena Triflex z podręcznym Alanem 42 Multi spisuje sie znakomicie. Co prawda nie mam zasiegu 10 km ale informacje z trasy docieraja na biezaco.
PLUSY nie widac anteny CB i nikt nie probuje szukac w srodku radia, nie zajmuje w ogole miejsca gdyz wykorzystuje poleczke pod kierownica z lewej strony, radio mozna zabrac na wycieczke ze soba!!! Nie zaluje zakupu, pozdrawiam.
ANdrzej

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2009 00:38:30 
Użytkownik

Witam.
Kupiłem sobie tego Triflexa założyłem na Aucie Audi A6 Avant, pociągnąłem kabek antenowy CB progiem auta od półki pod nogami kierowcy do tylnego słupka i w podsufitówkę podłączyłem i sprawdzam SWR. !!!!! LIPA !!! praktycznie ciągle stoi w jednym miejscu na liczbie 9!!

Co z tym można zrobić bo strojenie niczego nie wnosi, Radio FM ściąga bardzo dobrze.

Sprawdzałem masowanie do dachu. wszystkie wtyczki wszędzie jest połączenie, potem myślałem że zakłócenia od kabla ciągniętego progiem ale podpiąłem antenę na krótko (20cm) pod CB i dalej nic z SWR cięgle w okolicach 9.
Potem sprawdziłem inną antenę podpiętą przez kabel położony w progu bo myślałem że SWR-ka szwankuje ale gdzie tam wszystko wskazuje na to że to coś z Triflexem.
Jakies porady?? Jak sprawdzić czy antenka jest w ogóle sprawna?? Jakiś pomiar miernikiem coś da??
Jaki błąd mogłem popełnić?

Najdłuższy kabelek od Triflexa idzie do CB, średni do Radia FM a krótki mi nie potrzebny do GSM??? Chyba dobrze podłączyłem??

Kurcze co tu począć przy takim SWR??

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2009 22:35:00 
Użytkownik

Problem rozwiązany, Tak jak mówiłem wszystkie kable idealnie połączone.
Winowajcą zamieszania okazał sie antenka. Wymieniłem głowicę na nową i podłączyłem wszystko śmiga jak należy. SWR kanał 19- 1,05 40- 2,2, 1- 2,4
Czyli wszystko ok. łączność na radiu Uniden 520 jakieś 3-4km co wystarcza w zupełności i nie trzeba skręcać RF-Gain oraz Sq-a.

czyli Nowa antenka była wadliwa warto to zapamiętać i się przed zakupem zabezpieczyć na taką ewentualność.
Dobrze że kupowałem na miejscu a nie przez Neta. Głowicę na miejscu wymieniłem fifty-fifty i jest ok.

Tytuł:
PostNapisane: 22.wrz.2009 21:40:45 
Użytkownik

Witam :) Chcę zamontować cb radio w c6 i szukam odpowiedniego miejsca, ma ktoś jakieś pomysły? Chcę żeby specjalnie nie rzucało się w oczy i nie przeszkadzało :) i jeszcze jedno pytanko :) Antena montażowa do avanta ? :) jaka? też chodzi mi o jakąś ludzko wyglądającą, żeby nie wpadała mocno w oczy i nie miała 2m :peace:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Strefa czasowa: UTC + 1