Mad_MAX napisał(a):
Ale co tam jest do kodowania w klimatroniku ??
Nie wiem jak w A4 , ale w A6 kupujesz obojetne jaki klimatronik , podlaczasz i dziala , nic nie trzeba kodowac.
A jest kolego - typ silnika, ilość cylindrów. Ja ostatnio walczyłem z klimatronikiem w ojca A6/C4 bo ciągle wywalało jakieś błędy i nie dawało się ich usunąć mimo naprawiania silniczków, które po demontażu okazywały się sprawne. Dopiero jak poczytałem odnośnie klikatronika oraz kodowaniu sterowników ustaliłem, że ten który kupiłem oraz ten który był zamontowany wcześniej pochodziły z benzynowych V6 i chyba stąd te ciągłe błędy. Ostatnio zakodowałem odpowiednio sterownik, zrobiłem adaptację oraz nastawy podstawowe i śmiga bez zarzutu do tej pory.
uzi napisał(a):
Uszkodził mi się panel klimatyzacji o nr 8DO 820 043 H.
Czy ktoś z drogich użytkowników mógłby sprawdzić mi z ETKi jaki zamiennik mógłbym zastosować w swoim aucie: Audi A4 AVANT, 1.9 TDI 1996 silnik AFN?
Proszę o ponowne przesłanie informacji
Powinieneś szukać takiego, w którym numer będzie się zgadzał z numerem Twojego. Ostatnia literka nie musi się koniecznie zgadzać. Wydaje mi się, że ten Twój ma już w opcji sprawdzania błędów 71 pozycji a nie 60 (100/C4) czy 61 (A6/C4).