.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.cze.2025 15:39:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5] oświetlenie bagażnika problem
PostNapisane: 21.mar.2009 21:21:15 
Użytkownik

Witam,potrzebuje informacji od kogos kto sie będzie orientował na temat mojego problemu.Nie swieci mi lampka w bagazniku,winny nie jest ani bezpiecznik ani żarówki,gdy podaje na żarówke mase to żarówka także nie swieci.Rozkrecilem oslone klapy i na oko wszystko wyglada jak nowe (2000r)i wszystko jest na swoim miejscu poza jedną kostką mianowicie znalazłem luzna kostke koloru szarego z dwoma pinami (kabel brązowy i brązowo-biały)Nie mam pojecia gdzie to ma isc,kabel nie jest długi wiec wszystkie warianty sprawdzilem.Klapa posiada mechanizm z cięgnem przykrecany 2 torxami i do tego mechanizmu wchodzi kostka koloru zielonego(identyczna jak ta szara luzna)gdy wypne zielona i wepne szara to oswietlenie dziala ale dziala caly czas natomiast nie dziala otwieranie klapy z pilota...Czarna magia moze ktos poradzi co z tym zrobic///

PS;Czy swiatelko w bagazniku przygasa po jakims czasie od zamkniecia bagaznika?Czy od razu?Na otwartym bagazniku co musze zrobic by lampka mi gasla i sie swiecila?co nalezy wcisnac?

Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2009 11:19:46 
Użytkownik

Nie wiem jak w A4, ale w A6 jest tak że w klapie bagażnika znajduje się włącznik który steruje zapalaniem oświetleniem bagażnika (jeden przewód - masa) i wyświetlaniem na desce kontrolki otwarcia bagażnika (drugi przewód masa) i teraz tak: jak uszkodzony jest ten włącznik może być że kontrolka na desce przy otwartym bagażniku świeci a podświetlenie nie lun odwrotnie ( w zależności na który przewód nie podaje masy) w związku z tym że (u mnie nie wiem jak u Ciebie) lampka bagażnika to nie tylko żarówka lecz także elektronika podpięcie zwykłej masy nie zapali żarówki. W związku z tym sprawdź czy masz masę na przewodzie dochodzącym do lampki.

Strefa czasowa: UTC + 1