.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.cze.2025 11:16:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A8 D2] Kierownica
PostNapisane: 22.mar.2009 22:22:56 
Użytkownik

Witam szanownych forumowiczów,
w mojej a8 denerwuje mnie jeden drobny szczegół - brzydka kierownica. Jak kupiłem auto była taka trochę zjechana, dałem ją do obszycia nową skórą, ale że miała ona dodatkowo podgrzewanie, to tapicer bał się zerwać starą warstwę skóry żeby nie uszkodzić siatki grzejącej, więc naciągnął nową skórę na starą. Kierownica się pogrubiła, da się z tym żyć, ale nie jest to optyczny szczyt marzeń. Szukałem na allegro, ale tam ciężko z kolorem trafić, a żeby jeszcze była podgrzewana to już w ogóle kosmos.
U mnie jest 4 ramienna z mulitfunkcją, kolor ciemno siwy.
Co można wymyślić w takiej sytuacji? Spróbować ponownie obszyć, ale ryzykując zerwanie starej skóry, czy tapicer miał rację mówiąc że uszkodzi się podgrzewanie?
a może jest możliwość założenia kierownicy z D3, na allegro od groma jest tych kierownic w idealnym stanie?
Może ktoś z forumowicz odnawiał podgrzewaną kierownicę i podzieli się swoimi doświadczeniami?

Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2009 23:39:52 
Użytkownik

Auto: RS6 Avant C5 MTM
kiera z D3 jak kojarze już zamias przycisków ma rolke wiec pewnie sterownik zupełnie inny i nie podejdzie.

co do kiery hmm no porządnie obszyć ja bym rwał starą skórę ale zawsze istnieje ryzyko rozwalenia podgrzewania choć trzeba się zastanowić czy one jest takie potrzebne.???? wiem że czasem to boli jak wywalasz "tak potrzebne" funkcje z A8 ale zawsze trzeba się zastanowić czy one tak faktycznie sia potrzeben i wykorzystywane.

Ja osobiście miałem podobny dylemat przy lusterkach zewnętrznych fotochrom.
nowe kosztują 1800zł zwykłe bez fotochromu 220zł. Od kilku miesiecy śmigam na nowych "zwykłych szkłach" i powiem ci że nie żałuje decyzji jak dla mnie zewnętrzny fotochrom to średni bajer co innego wewnętrzne one się przydaje.

Przemyśl co cie bardziej irytuje widok badziewiastej kierownicy czy brak podgrzewania po porzadnym przeszyciu.?????

Opel Zafira 1,8 16V + LPG 2011->jest
Triumph Rocket III Roadster blue haze + tuning 2011->jest
Audi RS6 Avant Black Edition (C5) 2013->jest
Dodge RAM van 2001 3,9L + LPG 2014->jest
----------------------------------------------------------------
Obrazek Obrazek

Strefa czasowa: UTC + 1