.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.lip.2025 17:22:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z montażem alarmu w 80/90
PostNapisane: 23.maja.2009 19:35:46 
Użytkownik

Rozkopałem wczoraj troszku auta i dokopałem sie miedzy innymi do alarmu.
W alarmie podłączony tylko centralny reszta kabli obcieta.
Dzisjaj zakupiłem nowy i mam problem z podpieciem kilku kabli.
Ponizej fotka z instrukcja podpiecia .
Obrazek
Zostało mi do podpiecia.
Przekaznik do odcinki zapłomu.Fota ponizej.
nie kumam za bardzo gdzie mam podpiac
kabel żólty podkreslony (+12 po stacyjce)
kabel pomaranczowy (przekaznik blokady) w tym pomaranczowym to chyba ma byc połączony z pomaranczowy wychodzacym z przekaznika :?: tak jak nizej na foto :?:
Ale gdzie wpiac ten żołty z przekaznika oraz ze sterownika alarmu(zołty) i te dwa czerwone,ktory przeciac czerwony na stacyjce :?:
ObrazekObrazek

Kolejny problem to podłaczenie Drzwi.
Gdzie sie wpiac aby po otwarciu drzwi a nie wyłaczeniu alarmu zaczął działac :?:
Probowałem pod lampe w suficie,w drzwi i jakos nie działało jak powinno,edynie dawało sygnał ze sa drzwi nie domkniete :/ gdzie te kable podpiac zielony/fioletowy :?:

Mam tam jakies dodatkowo kanały np do domykania szyb, ale chciałbym sobie podłączyc pod szyberdach. Ktory to kabelek z alarmu i w ktory w aucie :?:

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 23.maja.2009 20:33:50 
Klubowicz

Auto: AUDI
12V po stacyjce - podpinasz pod przewód, na którym pojawia się 12V po przekręceniu kluczyka; miernik w dłoń i do auta. Przekaźnik blokady - podpinasz pod cewkę przekaźnika, na którym robisz sobie odcięcie zapłonu, pompy paliwa itp. Co do fioletowego i zielonego - jest to sterowanie centralnym zamkiem. Masz pewnie pneumatyka tak jak ja - jet mała komplikacja z jego podłączeniem: trzeba budować układ na dwóch przekaźnikach sterujących minusem.

AUDI C4 AVANT QUATTRO 2.8 AAH - sprzedane...
AUDI 80 Cabrio 1Z :-)
AUDI A4 B6 1,8TQ OETTINGER

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2009 07:12:37 
Użytkownik

witam
najlepiej jakbys napisał dokładnie co to za alarm kupiłeś,można by było coś więcej popatrzeć w instrukcji ,i konkretnie jakie auto i który rok to podeśle ci schemat
jeśli chodzi o przekaźnik to
-przez czerwone przewody przechodzi zasilanie elementu który chcesz zabezpieczyć czyli znajdujesz np.przewód zasilania pompy albo rozrusznik ,rozcinasz i przepuszczasz przez te czerwone
-pomarańczowy tak jak napisałeś podłączasz pod alarm do pomarańczowego
-żółty to będzie zasilanie czyli +
jeśli chodzi o drzwi masz krańcówki więc zielony pod krańcówke
zostają te kanały dodatkowe które sterują cewkami przekaźników(których niemasz a które trzeba założyć dodatkowo )jakbyś chciał coś jeszcze zrobić np.domykanie szyb albo szyberdachu ,jest tylko pytanie czy jest mozliwość regulacji czasu na tych kanałach dodatkowych bo jeśli nie to lipa (np. żeby domknąć szyber trzeba podać masę na jakiś przewód przez powiedzmy 10 sek. jesli na tym przewodzie pojawia się masa na 2sek. to nic z tego niebędzie wtedy znów trzeba dodatkowy sterownik)
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2009 09:41:08 
Użytkownik

ArtHurO napisał(a):
Co do fioletowego i zielonego - jest to sterowanie centralnym zamkiem. Masz pewnie pneumatyka tak jak ja - jet mała komplikacja z jego podłączeniem: trzeba budować układ na dwóch przekaźnikach sterujących minusem.

Sterownie zamkiem centralnym to mam w innych kablach na alarmie.u dołu alarmy mam podpiety kabel czarny i niebieski do sterowania.Rozowy masa a pomarancza plus,zielony z biały razem.
Chyba ze mowisz ze ten zielony i fiolet tez ma byc wpiety w kabel sterownia centralnym :?:
Kable (zielony i fioletowy) podłaczałem pod koncówke w drzwiach na rozne sposoby.Takze w lampe na podsufitce na zmiane i tez nie reagował po zapaleniu lampki :/ .
w kazdym aucie zakładałem sa alarm ale info było opisane konkretnie a ten jakis taki nie wyjsciowy.
I co do otwarcia drzwi wystarczyło podpiac mase na aucie i koncówke przy drzwiach.
Ide zaraz walczyc z tym przekaznikiem i drzwiami bo za bardzo nie da rady tak jezdzic bo po około 15 sek alarm uzbraja sie ponownie.
Nie ma inpulsu otwarcia drzwi i sam sie uzbraja.

Alarm to MAGICAR 441
Krzysztof w instrukcji jest napisane ze mozna programowac pilota na sterownie dodatkowo czegos.

A i jeszcze jedna rzecz co bym chciał podpiac.
Po odpaleniu auta i około 15 sek zeby sie centralny zamknał a po zgaszeniu otworzył automatycznie.
Do tego tez trzeba jakis przekaznik :?:
edit.
http://74.125.77.132/search?q=cache:JCl ... clnk&gl=pl

Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2009 11:47:49 
Użytkownik

ok dobrze napisali w instrukcji że mozna coś wysterować do tego masz te dwa dodatkowe kanały , tylko zamykanie szzybra o ile dobrze wiem działa tak jak domknięcie szyb (czyli dłuższe podanie masy ) więc jeśli w tym alarmie niema mozliwosci wydłużenia czasu na tych wyjściach to z tego domknięcia nic niebedzie (chyba że dodatkowy sterownik taka czasówka ) potem podeśle ci schemat twojego auta
pozdrawiam

masz tu link do schematu

http://www.megaupload.com/?d=WPX7JGNH

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2009 20:40:14 
Użytkownik

Wielkie dzieki Panowie za info.alarm dziala jak trzeba.
Oczywiscie oprocz tego alarmu sa pstryczki-elektryczki :peace:

Audi 80 B1 1975r

Strefa czasowa: UTC + 1