.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.lip.2025 22:32:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [a6 c5 ] wielka prośba zablokowane drzwi kierowcy
PostNapisane: 06.wrz.2009 16:16:04 
Użytkownik

witam wszystkich może ktoś coś podpowie , mianowicie zablokowały mi się drzwi kierowcy w moim audi ,odrazu napisze że wszystkie inne drzwi owierają sie normalnie a te ani od środka ani od zewnątrz , może ktos z was spotkał sie już z takim problemem i go rozwiązał

Tytuł:
PostNapisane: 06.wrz.2009 20:41:58 
Użytkownik

tak... mialem taka przypadlosc zima podczas duzego mrozu.
umylem auto karcherem i widocznie gdzies musiala dostac sie woda i zamek przestal sie otwierac.
tyle o ile trzeba zdemontowac obicie srodkowego slupka (tam gdzie sa pasy).
uzyskujesz dostep do srubek ktore trzymjaa boczek w drzwiach, jednak tylko z jednej strony mozesz je odkrecic, z drugiej niestety trzeba kombinowac i poprstu wyrwac, mnie sie udalo nie rozerwac boczkow, jedynie przy mocowaniach na srubie pekniecia male sa. jak sciagniesz juz boczek, wyciagasz silownik od zamka (sprawdzasz) i go wymieniasz.
to moj przypadek, Twoj moze, lecz nie musi byc taki sam.

pozdr :):

Tytuł:
PostNapisane: 06.wrz.2009 21:06:09 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
Kolego, przepraszam ale skad Ty wytrzasnales ten sposob zdejmowania boczkow drzwi??? Co ma do tego srodkowy slupek? Boczek drzwi trzyma się na dwoch srubach, jedna z przodu drzwi, druga z tylu od strony slupka srodkowego. Wystarczy je odkrecic i wysunac boczek delikatnie w gore, wszystko. Nic nie trzeba wyrywac. Sorry za OT ale nie moglem pozwolic by czlowiek zmasakrowal sobie tapicerke.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 06.wrz.2009 21:38:43 
Użytkownik

Roger_35 napisał(a):
Kolego, przepraszam ale skad Ty wytrzasnales ten sposob zdejmowania boczkow drzwi??? Co ma do tego srodkowy slupek? Boczek drzwi trzyma się na dwoch srubach, jedna z przodu drzwi, druga z tylu od strony slupka srodkowego. Wystarczy je odkrecic i wysunac boczek delikatnie w gore, wszystko. Nic nie trzeba wyrywac. Sorry za OT ale nie moglem pozwolic by czlowiek zmasakrowal sobie tapicerke.

Pozdrawiam

to powiedz jak je odkręcisz skoro nie możesz otworzyć drzwi :?:
miałem to samo jednak nastepnego dnia ustąpiło samo, zapsikałem wszystko wd40 i działa, jednak zauważyłem, że klamka zewnętrzna wyraznie łapie przy samej górze (zupełnie inaczej niż w drzwiach pasazera) więc pewnie coś się już mocno wyrobiło

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2009 05:19:44 
Użytkownik

witam
dzięki tym co coś napisali :): , jeszcze chwile walczyłem z tymi drzwiami ale nic niedało się zrobić tapicerki zdjąć się nieda (próba na drzwiach pasażera te się otwierają więc można poćwiczyć rózne warianty)
zresztą jakby się ją ściągneło to i tak zamka odkręcić się nieda a siłownik jest zintegrowany wewnątrz zamka ,napisze jeszcze że u mnie było to samo co kolega wyżej napisał klamka działała przy samej górze i ją sobie podrególowałem (jest takie cięgno które się wydłóża aby działała normalnie)wszystko działało super tylko po zamknięciu z pilota już niepóścił zamek , iwygląda mi na to że niezadziałał siłownik co też trochę dziwne bo go słychać jak pracuje
dziś stawiam auto do warsztatu (mówią że dadzą radę ) ale wydaje mi się że trzeba będzie coś odciąć (chyba ten rygiel na słupku )aby otworzyć drzwi ,jak się sprawa zakończy napiszę co było przyczyną :peace:
pozdrawiam

witam wszystki jeszcze raz
zostawiłem auto w zaprzyjaźnionym warsztacie i UDAŁO SIĘ autko otwarte bez problemów :)
napisze jeszcze (bo może ktoś będzie miał taki przypadek)
okazało się że przyczyną zablokowania zamka bylo moje grzebanie przy cięgle do klamki (chciałem sobie podrególować i zabardzo go wydłużyłem)
jak otworzyli ? niebardzo chcieli powiedzieć ale mówili coś właśnie o tym cięgiełku (czyli pewnie w jakiś sposób odczepili go od klamki zewnętrznej i tym sposobem otworzyli drzwi ) :peace:

proszę moda o przeniesienie tematu bo napisalem chyba nie w tym dziale

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2009 13:13:23 
Użytkownik

Kolego Roger, przeczytaj post ponizej Twojego. przeciez ja wiem ze sie trzyma na dwuch srubkach ale jak drzwi sa zatrzasniete to powiedz jak mam te srubki odkrecic? wyciaglem slupek srodkowy i jedna srubke moglem odkrecic. ale mniejsza z tym. nie jestem wandalem i sam bym nie wpadl na taki posmysl zeby sciagnac boczek to trzeba najpierw slupek :peace:

Strefa czasowa: UTC + 1