.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.lip.2025 22:27:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Nokia, bluetooth, MMI i książka telefoniczna ROZWIĄZANIE
PostNapisane: 12.wrz.2009 14:35:50 
Użytkownik

Auto: Q7 4L0 3.0 TDI
Witam znalazłem rozwiązanie problemu dotyczącego braku książki kontaktów w systemie MMI. Oto co trzeba zrobić:
1) usunąć z auta (tel i setup, usuń urządzenia bluetooth) połączenia bluetooth, z telefonu sparowane urządzenie (bluetooth, powiązane urządzenia, audi uhv xxxx)
2) wyłączyć i włączyć telefon (bluetooth wyłączony)
3) ze strony http://europe.nokia.com/get-support-and ... t-software ściągnąć paczkę *.sis dla właściwego modelu telefonu - nokia n97 i 5800 xm na sisie z nokii n95 (s60 3.2)
4) zainstalować plik sis korzystając z programu nokia pc suit (jeżeli będzie niekompatybilny i tak kontynuować)
5) po zainstalowaniu wejść w aplikacje i uruchomić aplikację pobieranie i potwierdzić uruchamianie za każdym wyłączeniem telefonu), program MUSI działać w tle!!
6) ponowny restart telefonu(sprawdzić czy aplikacja działa w tle, poprzez przytrzymanie przycisku menu(nokia serii n co do reszty nie mam pewności) jeżeli nie to kliknąć go opcje i autostart.
7) włączyć bluetooth, auto i sparować urządzenie, zautoryzować i zaznaczyć żeby zawsze się łączył(mimo że program mówi, żeby tego nie robić)
8) poczekać aż kontakty się skopiują (u mnie w n97 i q7 trwało około 5-10 minut) w trakcie kopiowania można sprawdzić czy się kopiuje poprzez dłuższe przytrzymanie przycisku menu i wybraniu aplikacji pobieranie - jeżeli nie kopiuje pisze przetwarzanie, jeżeli kopiuje - pisze kopiowanie kontaktów. Pamiętajcie, że program musi być zawsze uruchomiony w tle.(wtedy sprawdza czy nie ma zmian w kontaktach, jeżeli nie dodajecie kontaktów może wtedy program być wyłączony)

U mnie w q7(2008) i n97 działa! Niestety ale tylko kontakty - w dalszym ciągu nie ma historii, ale zawsze coś (historia pojawia się dopiero jeżeli wykonujemy w aucie połączenia, nie improtuje)
Pozdrawiam i mam nadzieję, że działa. W razie pytań pw lub w temacie.
Moderatorów proszę o umieszczenie tego tematu na samej górze, żeby każdy mogł to zobaczyć i skorzystać.

Tytuł:
PostNapisane: 12.wrz.2009 19:20:09 
Użytkownik

A masz nowy soft MMI, bo wydaje mi się, że po zapakowaniu drugiej płyty dotyczącej tylko BT nie powinno być żadnych problemów z połączeniem i importem danych z telefonu.

Strefa czasowa: UTC + 1