1. Wyłączenie RDS nie pomaga - wiadomo nie pojawia się opis stacji ale dalej albo pika albo szuka po kilku sekundach innej stacji (a transmiter działa i w momencie rozpoczęcia szukania/pikania sygnał był bardzo wyraźny)
PS: znalazłem opcję MAN 9manualna regulacja częstotliwości), Włacza się przy naciśnięciu regulacji góra i dół na raz na kilka sekund, mNiestety po MANUALNYM nastawieniu częstotliwości jest to samo, po kilku sekundach pika albo szuka stacji (???? w trybie MAN szuka

)
Zapomniałem sprawdzić MAN i wyłaczone RDS, ale zapewne to samo
natomiast ustawienia GALI się zapisuje trzymając góra i dół jednocześnie - tak znalazłem na necie, nie wiem czy to działa bo dopiero dziś wieczorem sprawdzę.
W dalszym ciągu bardzo zalezy mi na znalezieniu informacji jak ustawić radio na dowolną/wybraną częstotliwośc i ZMUSIĆ je by odbierało na tej częstotliwości bez względu na jakośc sygnału (lub nawet jego brak)
PS: Instrukcję mam książeczkową z 94/95 roku, jak chcesz to i porobię zdjęcia cyfrzakiem, ale przypomnij mi się wieczorem na GG: 4728811 lub tel: 693582014
PS2: Ta funkcja "TA" działa, u mnie przełącza z CD/Tape na radio o równych godzinach, miałem tak od początku. Można znouw przełączyć na cd/tape poprzez "TP", a dzisiaj albo w tygodniu spróbuję wyłączyć "TA" i zapisać ustawienia (analogiczny problem do GALI)