.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.lip.2025 22:26:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A3 2,0 TDI] Problem z elektryką
PostNapisane: 15.paź.2009 23:37:08 
Użytkownik

Witam wszystkich! Posiadam Audi A3 2,0 TDI 2005r.
Mam problem z elektryką, mianowicie początki były takie, że restartowały się zegary ( gaśnie wszystko, liczniki poprostu nie działają ) i radjo ( SAFE ) co jakiś czas podczas otworzenia drzwi lub wyłączeniu alarmu. Później problem się nasilał podczas jazdy tak ok 15 - 20 min zegary się restartowały radio kodowało podświetlenie gasło ( w desce na wyłącznikach szyb, światłach itp. ) i tak w kółko. Następnie pojawiał się problem z odpaleniem ( tak jak przy zablokowanym imobilajzerze łapał na ok 1 s. i gasł ) ale po krótkim odczekaniu ( zegary cały czas robią restart ) na włączonym zapłonie można było go odpalić. Podczas długiego słuchania radia też pojawia się restart zegarka i safe radia.
W tym momencie świecą się kontrolki na prawej połówce zegarów, środek zegarów świeci na czerwono bez żadnych informacji lewy - martwy - a najwiękrzym problemem jest to że nie można go odpalić.
Czytałem na forum, ale podobnego problemu nie ma opisanego.
Czy ktoś może mi pomóc?

Tytuł:
PostNapisane: 17.paź.2009 13:07:22 
Użytkownik

Najlepiej kolego podepnij pod VAG gdzieś jest przerwa w zasilaniu, nie jestem pewny czy w Twoim modelu (ale chyba tak) immo jest w zegarach więc jak nie działają zegary to nie można odpalić samochodu. Jak nie posiadasz VAG-a napisz skąd jesteś może któryś z forumowiczów przeskanuje Ci samochód.

Tytuł:
PostNapisane: 19.paź.2009 09:56:05 
Użytkownik

dzisiaj będę jechał podpiąć go pod VAG'a.
Auto odpaliło po dłuższym postoju w garażu. Posprawdzam jeszcze dzisiaj główne przyłączenia mas.
Po powrocie ze skanera diagnostycznego rzucę temat do dalszej analizy forumowiczów.
Jestem z Lublina kolego

Strefa czasowa: UTC + 1