.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.lip.2025 14:59:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Car Audio
PostNapisane: 13.gru.2009 23:50:09 
Użytkownik

Witam - niedawno zamontowalem w Audi A4 seden wzmaka JBL GTO 5355E
Mam prosbe jesli ktos ma taki wzmak to chcialbym aby mi rozrysowal zmostkowanie - chcialbym wycisnac ze swojej skrzyni jaknajwiecej.

Bardzo prosze o pomoc osob ktore sie znaja ewentualnie maja tego wzmaka zmostkowanego

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2009 07:09:07 
Użytkownik

Zakładam, że ma to być subwoofer. Jak masz wyjście kanałów tylnych
4 zaciski + - + - to jeśli można mostkować to połączasz pod pierwszy i ostatni. Ale z tego co widze to ten piecyk jest 5-cio kanałowy więc podpinasz się z SUB`em pod piąty kanał który jest mocniejszy.

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2009 18:52:52 
Użytkownik

wiec - wzmak jest podlaczony z radiem za pomoca czincza z przedwzmacniacza radia do wejscia sub wzmaka. Od wzmaka z jego wyjscia sub wychodza kable do suba. Nic innego nie podlaczalem. Reszta glosnikow auta jest podlaczona bezposrednio z kostki ktora wychodzi z radia.
Radio jest wyposazone tylko w jedna pare czincz na przedwzmacniacz jakos troche dziwnie bo nawet w moim starym modelu pionierka byly 2 pary a tam tylko mp3 bylo.
Radio ktore jest zamontowane w mojej Audi to kenwood model KDC ale juz nie pamietam dokladnie. moc 4x50 wyjscie USB, MP3 itp. Nie ma rewelacji ale bardzo podoba mi sie USB bo tylko jego uzywam.
Dzis probowalem sie bawic ale nie doszedlem do ladu z tym wszystkim jak bylo wsio na oko ok to z suba zero dzwieku jakiegokolwiek a jak sie pomylilem to wlaczala sie lampka czerwona na wzmaku. Takze chyba wiadomo o co chodzi :) po jakis 15 sekundach spowrotem bylo ok. Tak wiec jestem na starych ustawieniach.
Otwarty dalej na propozycje.
W miejscu gdzie mieszkam nie ma zadnego zakladu CA ktory sie zna na podlaczeniu bardziej profesionalnym - takze zdaje sie na was i wasze doswiadczenia.

Tytuł:
PostNapisane: 15.gru.2009 22:40:59 
Użytkownik

Podłaczenie wygląda ok z tego co opisujesz. Jesli wzmak chodzi to moze radio nie podaje sygnału. Ciężko tak na odległość coś pomóc. Może jakieś zdjęcie wzmaka, bo w sieci instrukcji nie znalazłem. Może są na nim jakieś zworki albo przełączniki.

Strefa czasowa: UTC + 1