.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.cze.2025 00:19:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: B4, LPG, wchodzi samoczynnie w wysokie obroty
PostNapisane: 20.maja.2005 13:14:33 
Użytkownik

Witam, mam problemy z pupilkiem
na LPG w dowolnym czasie (zimny lub gorący silnik), silnik wchodzi w wysokie obroty, nawet do 3000-4000 obr/min., obroty utrzymują sie na tym poziomie. Jak zdusze na biegu, i puszcze czasami z powrotem rosną a czasami nie.
Jezeli zgasze silnik i odpale na nowo - to na paliwie przerywa , w czasie jazdy, po przegazowaniu poprawia sie. Wystepuje to sporadycznie, ale wku...... .
Również po uruchomieniu na paliwie, przy zimnym silniku w czasie jazdy czasami też przerywa.
Na Paliwie i LPG silnik schodząc z obrotów nie zawsze wraca do tych samych wolnych obrotów (900-980 obr/min., również zauważyłem drgania wskazówki obrotów), innym razem obroty schodzą bardzo powoli.

Ktos z tym sie spotkał ? Niech pisze bo dostaje spazmów, mechanicy rozkłądają ręce i doją mnie z kasy :(

------------------------------------------------------------------------
Audi to piękny samochód tylko stresujący.

Tytuł: Mam ten sam problem
PostNapisane: 25.maja.2005 09:17:40 
Użytkownik

U mnie tez nie wraca do tych samych obrotow i robi to bardzo powoli. Prawdopodobnie gdzies ciagnie lewe powietrze,byc moze uszczelka na kolektorze ssacym ale trzeba sprawdzic. :( [/img]

Tytuł:
PostNapisane: 29.paź.2005 22:16:24 
Użytkownik

A u mnie takie wzrastanie obrotów bez wciskania gazu występuje przy niskich temperaturach na dworzu. Oczywiście na gazie. Na benzynie gaśnie. Zastanawiam się czy to może być czujnik temperatury

Tytuł:
PostNapisane: 29.paź.2005 22:49:26 
Użytkownik

sprawdz silniczek krokowy

Tytuł:
PostNapisane: 30.paź.2005 06:30:55 
Użytkownik

moim zdaniem mechnairy którzy zakładali ci LPG żle ci zestroili je.......
chociaz w sumie to tez zalęzy ile masz LPG w aucie.......bo w sumie w poczatkowym czasie trza co jakis czas na regulacje śmigac......
najpierw miesiac lub 1000 km....... a potem około pół roku a potem juz raz na rok ........bynajmniej ja tak robie......

ale ze na benzynie przeywa hmmmmm..... moze wtryskiwacze cos?

ale to ze trzyma wysokie obroty to musieli ci nabroic ci od gazu...albo sam sie tak rozstroił...

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=23870

B4 ABT 2.0 +LPG 91r.

Tytuł:
PostNapisane: 30.paź.2005 08:25:35 
Użytkownik

A jakie masz ustawienie emulacji sondy? Ja mialem na masa i lapal bleda od sondy, czarny dym z rury na Pb, bo byl w stanie awaryjnym itp... Vag sie klania i wszystko wyjdzie..

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1