....ja natomiast dkokończę sprawę z tym co sam miałem wybrać.
- Zdecydowałem się na Sony CDX-R6550. Miał być Pioneer 5730/5530/3730....ale tak przeglądałem, przeglądałem i..... przeglądałem, aż do znudzenia aukcje. W pewnym momecie stwierdziłęm, że ja juz sam nie wiem czego chcę. Raz - żeby było to tanie na te moje całe granie....za chwile ze 3730 - juz te cztery i pół stówy kosztuje, a to juz kawałek grosza no i w sumie niczego rewelacyjnego sobą nie prezentuje...Sony 5730 - niby faajne...(bo i takie w rzewczywistości jest), ale za chwię pytania - po co takie drogie

...W końcu miałobyś 5530 - używane w bdb stanie - jako wypośrodkowanie ceny pomiędzy 5730 a 3730 oraz dobre parametry... Zaraz człowiek pomyślał...no tak 5530 - to juz też sporo pieniędzy jak za użwyane...a jak się coś weźmie i na złość człowiekowi akurat "spali" -będzie kupa żetonów wyrzucona w błoto.... Juz się jednak miałem decydować na 5530 bo trafiłem bardzo ładny egzemplarz i dobrego sprzedawcę....jednak ostatni raz juz od niechcenia przejrzałem aukcje radii Sony. Trafiłem na egzemplarz nowy fabrycznie, w bardzo dobrej (tak sądzę cenie), do tego dosyć bogaty wachlarz funkcji. Zainteresował mnie zwłaszcza ten system korekecji formatu mp3 o nazwie bodajże BBE :
"
- PROCES POPRAWIA DŹWIĘK PODDANY CYFROWEJ KOMPRESJI POPRZEZ ODTWORZENIE I WZMOCNIENIE SKŁADOWYCH HARMONICZNYCH, KTÓRE SĄ TRACONE W CZASIE KOMPRESJI. DZIAŁANIE BBE MP POLEGA NA SKUTECZNYM PRZYWRACANIU CIAPŁA, SZCZEGÓŁÓW I NIUANSÓW BRZMIENIA. FUNKCJA TA DOSTĘPNA JEST JEDYNIE W NAJLEPSZYCH JEDNOSTKACH NA RYNKU (NP W PIONEERZE DEH-P8600MP I 9600, W ALPINE CDA-9815RB, 9812 ITP) "
Przyjrzałem się reszcie opcji tegoż radia i kierując się doskonałą wg mnie ofertą cenową (660zł z przesyłką - nówka z podbitą przez sklep car audio gwarancją <<cena w sklepie 950, w sklepach internetowych od 840 do 870>>> Dlatego kupiłem ten model. Mam co chciałem - coś wartego (tak myślę) wydanych pieniędzy i satysfakcję (jak na razie

) z zakupu po atrakcyjnej cenie.
...a czy był to rzeczywiście trafny wybór -czas pokaże.
Jak tylko je podłaczyłem..myśle spoko gra ładnie, pasuje do deski, nie wyglada jak dyskoteka..dobrze jest.
- Zmartwiły mnie początkowo fabryczne głośniki w auciei. Na początku myślałem, że jednak trzeba bedzie toto powymianiać

ale im bardziej wczytywałem się w instrukcję i ustawiałem radio -tym bardziej zaczęło mi się ono podobać. Ostatecznie udało mi się wszytko tak ustawić, że naprawdę gra to jak dla mnie na tyle "mocno", "czysto" i "łądnie", że juz ani myślę robić sobie wydatki i zmieniać głośniki. !!
-hehe narazie panuje ogóla eufroia

Narazie to radyjko sobie bardzo chwale, a jak będzie w miarę upływającego czasu... -bedziemy raportować w temacie

(oby było jak najlepiej..)