Witam.Rodzynek z twojego postu wynika ze ta kontrolka jest zalanczana przez mase podawana do plytki wskaznikow.wiec + jak sie nie myle jest wziety gdzies z tej plytki.Podejrzewam ze u mnie nie ma wlasnie tego plusa ale pokombinuje jeszcze z podawaniem masy na kontrolki.Co do gruszki o ktorej pisal Dred nie ma u mnie nic takiego.tam mam tylko abs ,zbiorniczek na plyn hamulcowy ,wspomagania no i "kilka"

przewodow w wiazce.Moze Ty masz jakas inna wersje i masz cos jeszcze czego u mnie nie ma.Jedyne cos podobnego do gruszki mam pod lewym blotnikiem idzie do tego rurka od podcisnienia.Podejrzewam ze jest to jakis akum.podcisnienia ,moze cos do klimy.ale nie widzialem tam zadnych przewodow.Ale dziwi mnie to ze jak kontrolka do zaswiecenia potrzebuje masy to po przerwaniu drucika w klocku ma ja dostawac ,przecierz to przerywa obwod.Mam schematy z ksiazki Etzolda i tam mam 3 wlaczniki sygnalizacyjne (poziom plynu,wsp .sily hamowania,i poziomu plynu wsp)z nich masa idzie na pin 3 w 26 wtyczce .ale co do klockow to albo sie ktos jebna przy tlumaczeniu albo juz nie wiem bo masa idzie przez wtryskiwacz rozruchowy.Jak by to bylo na stole rozlozone to mozna sobie w kablach grzebac ale w aucie wiecie jak jest.Bede cos z tym robil jak dojde to napisze co bylo .Dzieki za podpowiedzi .