hans napisał(a):
Witja , mysle ze nie jest konieczne kupowanie nowego sterownika , prawdopodobnie ten ktory jest , ma zsniedziale lub przypalone styki przekaznikow . wystarczy go rozebrac , p[oczycic styki i powinno dzialac , zwroc uwage czy gdy naciskasz przycisk do otwierania szyb czy w okolicach nog kierowcy slychac jakies cykanie , charakterystyczne dla pracujacych przekaznikow
Jestem bardzo wdzięczna za podpowiedz.Sprawdziłąm tak jak radziłeś. w okolicach nóg usłyszałam cykanie - dzięki miałeś rację przekaznik jest dobry.Wywaliłam wszystkie kable, w zawiasach drzwi przechodzi cały zwój kabli.
Po kolei sprawdzałam kabel po kablu - jeden z nich / czerwono niebieski był pęknięty - zaśnidział i pękł. Przyjechałam pred cwilą z garażu po 4,5 godziny pracy , jestem zmęczona ale szyby pracują jak nalęży. mechanicy kazali kupić mi nowy przekaźnik za bagatela kwotę 950,oo zł. z Niemiec.Wygląda na to że księgowy z pomocą przyjaciół szbciej da sobie radę niż specjaliści od samochodów. Dzięki jeszcze raz pozdrawiam - Ula