.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 18:56:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: LPG w 2.3 20V Audi 90 z 91r
PostNapisane: 25.cze.2005 09:54:15 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
Witam wszystkich!!!! Mam pytanie jak sprawuje sie gaz w tym silniku??
Zdaje sobie sprawe ze wszystko zależy od jakosci montazu instalacji i jakosci samej instalacji, ale zakładając że wszystko to jest w najlepszym porządku, to czy silnik dobrze radzi sobie z gazem i czy gaz nie wpływa zbytnio na żywotność silnika?? Silnik ma zrobione ok. 180tysi.
Pytam bo moja niunia uległa zniszczeniu i mam do kupienia drugą tylko że 20V i bardzo mi sie ona podoba (szczególnie silnik), ale jednak z ekonomią też musze sie liczyć.
Czekam na odp. szczególnie interesuje mnie zdanie osób które mają taki samochód własnie z gazem.
Pozdr.

Tytuł: Re: LPG w 2.3 20V Audi 90 z 91r
PostNapisane: 25.cze.2005 10:28:07 
Użytkownik

Witaj!
ja własnie przymierzam sie gazowania własnie takiego silnika. Zrobilem maly wywiad, i ostatecznie zostanie zastosowana opcja bez wtrysku gazu, ktory bylby najbardziej na miejscu, ale niezbyt usmiecha mi sie wydatek ok 4 tys PLN, szczegolnie ze autko nie robi takich przebiegow aby to mialo uzasadnienie. Bede montowal istalacje z zastosowanie BLOS-a ( popatrz na forum, ostatnio sporo bylo pisane na ten temat).
Jesli chodzi o $$$ to z własna butla bede mial cala instalacje za 1800 PLN. Mozna oczywisie szukac taniej, ale ja wole dac troche wiecej, na odpowiednich podzespolach niz pozniej pluc sobie w brode ze zalozylem za maly reduktor, olałem komp itd...
Jak zaloze to sie bede chwalil :P

Tytuł:
PostNapisane: 25.cze.2005 15:29:52 
Użytkownik

napisz koniecznie jak to pomyka z BLOS'em boteż muszę cyklona zapodać :(
tak samo jak w Twoim przypadku nie chcę sekwencji za połowę wartości auta ale nie chcę też stracić tych wspaniałych osiągów...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1