Miałem podobne odgłosy tzn. na zimnych hamulcach nic nie piszczało, czasami się pojawiało i znikało a wiedziałem że przed zakupem były wymianie tarcze i klocki. Wiec założyłem, że muszą się hamulce trochę dotrzeć. Odgłos popiskiwania pojawiał się jednak nie jak hamowałem, ale jak zwolniłem nacisk z pedału hamulca.
Wiec rozebrałem i okazało się, że na tłoczku jest blaszka, która styka z klockiem. Na tej blaszce są łapki, które wchodzą do wewnętrznej części tłoczka. Łapki te były jednak na tyle mało odgięte, że przy powrocie tłoczka nie wracały z nim i dalej blokowały klocek.
Więc sprawdź czy one nie są luźno i powodują blokowania się klocków.
W ogóle to nie wiem czy akurat te blaszki są konieczne, ale skoro są to je tam zostawiłem tylko wygiąłem łapki mocujące i wcisnąłem do tłoczka. Po tym zabiegu przeszło.
Oczywiście wyczyść zaciski i przesmaruj tłoczek żeby wszystko dobrze pracowało i tłoczek się chował do zacisku bo przy wymianie poprzedni "właściciel" tego nie zrobił.
cyt. "Jako nowy użytkownik pamiętaj że: "NAJWIĘKSZĄ WADĄ AUDI JEST POPRZEDNI WŁAŚCICIEL" - święte słowa

Sprawdzone na własnej skórze