.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.sie.2025 05:58:20

Strefa czasowa: UTC + 2

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czestotliwos wlanczania sie dmuchawy w "D"
PostNapisane: 27.cze.2005 23:04:38 
Użytkownik

Siemanko,

jak co bardziej wtajemniczonym wiadomo ze mialem ostatnio zonka z uszczelka pod glowica, wymienilem i mam pytanie. Przed sama operacja zaobserwowalem zwiakszona czestotliwosc wlaczania sie dmuchawy. Teraz tez sie zalacza, oczywiscie cisnienie w ukladzie jest odpowiednie ale nie wiem jaka jest temperatura (przy zmianie deski od kasety podlaczylem czujniek od temperatury i prawdopodobnie jest inaczej sterowany i sie zesral :zly: ) ...

Pytanie nastepujace, jakie sa obiawy nadmiernego grzania sie silnika i jak czesto powinien uruchamiac sie wiatrak na chlodnicy?? Jesli chlodnica jest zamulona to jak ja przeplukac?? Czy nie rozszczelnie jej przy takiej czynnosci?? Moze kretem do rur :peace:

Z gory dzieki za info przyjaciele niedoli :P
Pozdro
mAlIbOr

Tytuł:
PostNapisane: 28.cze.2005 23:56:48 
Użytkownik

kurfa, nikt nie ma diesla, nie wyglupiajcie sie ze ja jedyny klekotem smigam :/

Tytuł: ...
PostNapisane: 29.cze.2005 21:33:46 
Użytkownik

no co jest Panowie... nikt nie porusza sie dieslem?? :/ Sprawa nie jest smieszna bo zrobilem uszczelke pod glowica i caly czas mam problem, napoczatku myslalem ze sie dmuchawa wlacza caly czas bo zapowietrza sie uklad a teraz jest okej a dmuchawa dalej odpala sie co chwile. Nie pamietam zeby tak bylo wczesniej :(: Jaki moze byc tego powod? Dodam ze narazie nie mam mozliwosci sprawdzenia temperatury bo mam walniety wskaznik i jezdze tak troche na przypal a nie chcial bym przegrzac silnika

POWIEDZCIE COSIK PROSZE!!! :!!:

Tytuł:
PostNapisane: 29.cze.2005 21:49:47 
Użytkownik

nigdy nie mialem disla ale chyba i w tych silnikach jest termostat w ukladzie? jak nie dziala odpowiednio to moze przez to wiatrak sie wlacza? mi kiedys sie zjaral i wiatrak chodzil non-stop(ascona)--------tak mi sie tylko wydaje

Tytuł: Re: ...
PostNapisane: 30.cze.2005 00:38:16 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
mAlIbOr napisał(a):
no co jest Panowie... nikt nie porusza sie dieslem?? :/ Sprawa nie jest smieszna bo zrobilem uszczelke pod glowica i caly czas mam problem, napoczatku myslalem ze sie dmuchawa wlacza caly czas bo zapowietrza sie uklad a teraz jest okej a dmuchawa dalej odpala sie co chwile. Nie pamietam zeby tak bylo wczesniej :(: Jaki moze byc tego powod? Dodam ze narazie nie mam mozliwosci sprawdzenia temperatury bo mam walniety wskaznik i jezdze tak troche na przypal a nie chcial bym przegrzac silnika

POWIEDZCIE COSIK PROSZE!!! :!!:

Na moje kaprawe oczodoły wygląda mi to na uszkodzony czujnik temperatury, ten który steruje wentylatorem, bo o ile opamietam w tamtych czasach sterowanie było przez czujnik. Bez dodatkowego pomiaru np multimetrem nie bedziesz na 100% wiedział.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2