.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 19:05:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wtryskiwacze LPG
PostNapisane: 06.lip.2005 09:40:09 
Użytkownik

NIunia przestala mi jezdzic na gazie, przy wlaczonej klimie szarpie i w ogole nie ma mocy przy wylalczonej pracuje na luzie normalnie ale jazda jest niemozliwa. Pojechalem do gazorow no i mi powiedzieli ze sie przytkaly wtryskiwacze i ze trzeba czyscic albo wymienic na nowe. Jest na gwarancji wiec maja byc nowe, ale i tak mnie przytkalo bo auto zrobilo na LPG niecale 40 tys km i to chyba za wczesnie na takie zdarzenia. Mial ktos moze tego rodzaju problem? Czy jest jakis sposob zeby tego uniknac?

Na szczescie jest gwarancja ale jesli by nie bylo to mialbym ponad 2 tys w plecy jakbym chcial zmienic wtryskiwacze.

Tytuł:
PostNapisane: 06.lip.2005 11:15:40 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
jakiej firmy masz wtryskiwacze??

przed chwila gadalem z gazownikami na temat wtryskiwaczy. powiedzieli ze nawet w miare nowe potrafia sie przytkac olejem wytracanym z gazu. czasem wystarczy odkrecic przewody gaz od listwy i wstrzyknac tam benzyny zeby rozpuscila ten olej. ale tobie nie polecam, niech warsztat sie tym zajmie.

Ostatnio edytowano 07.lip.2005 10:14:09 przez Lukasik, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: Re: Wtryskiwacze LPG
PostNapisane: 06.lip.2005 15:56:34 
Klubowicz

adamgt napisał(a):
NIunia przestala mi jezdzic na gazie, przy wlaczonej klimie szarpie i w ogole nie ma mocy przy wylalczonej pracuje na luzie normalnie ale jazda jest niemozliwa. Pojechalem do gazorow no i mi powiedzieli ze sie przytkaly wtryskiwacze i ze trzeba czyscic albo wymienic na nowe. Jest na gwarancji wiec maja byc nowe, ale i tak mnie przytkalo bo auto zrobilo na LPG niecale 40 tys km i to chyba za wczesnie na takie zdarzenia. Mial ktos moze tego rodzaju problem? Czy jest jakis sposob zeby tego uniknac?

Na szczescie jest gwarancja ale jesli by nie bylo to mialbym ponad 2 tys w plecy jakbym chcial zmienic wtryskiwacze.

Jakość naszego gazu pozostawia wiele do życzenia... Ja czyściłem po 1kkm - po czyszczeniu bajka! Czyszczenie było zrobione "NA GWARANCJI!"

Tytuł:
PostNapisane: 06.lip.2005 17:15:13 
Użytkownik

Instalka jest BRC Sequent, a wtryskiwacze Keihin (chyba tak to się pisze, firma jest od wtryskiwaczy i gaznikow). Mam pewien problem bo mnie umowili na 26 lipca - podobno wczesniej juz wszystkie terminy sa zajete no i do tego czasu pomykam na PB a to troche boli. POdobno roboty moze byc na godzine ale tez moze byc na kilka, w kazdym razei mam zostawic auto. Zaklad to Czakram w Wawie, do tej pory nie mialem z nimi problemu i nie mam powodu zeby im nie wierzyc tylko ten temin mi zupelnie nie pasi bo to prawie 3 tygodnie.

Tytuł:
PostNapisane: 06.lip.2005 22:08:49 
Klubowicz

adamgt napisał(a):
Instalka jest BRC Sequent, a wtryskiwacze Keihin (chyba tak to się pisze, firma jest od wtryskiwaczy i gaznikow). Mam pewien problem bo mnie umowili na 26 lipca - podobno wczesniej juz wszystkie terminy sa zajete no i do tego czasu pomykam na PB a to troche boli. POdobno roboty moze byc na godzine ale tez moze byc na kilka, w kazdym razei mam zostawic auto. Zaklad to Czakram w Wawie, do tej pory nie mialem z nimi problemu i nie mam powodu zeby im nie wierzyc tylko ten temin mi zupelnie nie pasi bo to prawie 3 tygodnie.

Ja myślę, że powinieneś im powiedzieć, że będziesz zbierał faktury za PB by Ci zwrócili różnice... termin przekracza 14 dni więc masz do tego prawo (tak mi się wydaje). Pozatym termin wtedy się znajdzie szybko....
Co do terminów... paliwo drożeje więc znowu LPG zyska kilku zwolenników...

P.S.
Nie musisz być miły ;)

Tytuł:
PostNapisane: 07.lip.2005 09:33:44 
Użytkownik

jak kiedyś szukałem info o instalkach na necie to (chyba właśnie to była twoja instalka ale myśle że jak twoja to dla innych jest podobnie) było podane że wtryskiwacze gwarantują poprawną prace przez pewna ilość milionów cykli. Jak to pi razy drzwi policzyłem na kilometry to wyszło coś ok 40 tyś km. Myśle że takie wtryskiwacze są kruchym elementem z założenia.

Tytuł:
PostNapisane: 10.lip.2005 18:08:21 
Użytkownik

Lukasik napisał(a):
jakiej firmy masz wtryskiwacze??

przed chwila gadalem z gazownikami na temat wtryskiwaczy. powiedzieli ze nawet w miare nowe potrafia sie przytkac olejem wytracanym z gazu. czasem wystarczy odkrecic przewody gaz od listwy i wstrzyknac tam benzyny zeby rozpuscila ten olej. ale tobie nie polecam, niech warsztat sie tym zajmie.

JEżeli chodzi o olej z gazu to powinien zatrzymać się na filtrze fazy lotnej za tym filtrem nie ma prawa byc.

Ja bym proponował sprawdzić elektorozawór w reduktorze (u mnie tak było nie chciał jechac przełączał sie na benzyne , tak jakby konczyl sie gaz) wystarczyło przeczyścic ten zawór i śmiga jak talala.

Pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1