Normalnym zuzyciem jest 0,2 l oleum / 1000 km. Powyzej 1,5 l / 1000 km mozna sie martwic. Wiadomosc ta pochodzi z niemieckiej ksiazki Dietera Korpa - Reguluję i naprawiam Audi 80/90. No chyba szwab sie az tak nie pomylil, hehehe. Mam pytanko. Przy pomiarze sprezania ile powinien miec silnik ABT. Z tego co wiem, to stopien sprezania wynosi 8,9:1, dla porownania ABK ma 10,5:1. A jak ma sie to wskazań manometrów u prostego polskiego warsztatowego kowala? Jak kupilem auto bral mi litr na 1000 km i mial ,,sprezanie" 11,5. Po 3 latach i 150 kkm na LPG tez bral tyle samo oleum, a sprezanie 9,5, a na 3 garze 7,5. Dlatego prosilbym o jakis przelicznik stopnia sprezania, na ogolnie powiedziane ,,sprezanie". Bo nie wiem ile mam oczekiwac po silniku, po kapitalce. Po 1,5 kkm po remoncie mial 9,5 i sie z lekka zalamalem. Licze na Ciebie HANS. Pozdrawiam
_________________ B4 2.0 ABT+LPG II gen. Bingo S, które skradziono... Teraz czaję się na cabrio 2,8V6... Dzieci nie mam, nie planuję, a czas spełniać marzenia...
|