.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.cze.2025 18:16:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: o/t o silniku abc
PostNapisane: 22.lip.2005 08:57:40 
Użytkownik

Tylko nie kupuj z silnikiem 2,6 !!! bo podobno jest tragiczny ;) Jeździ gorzej niż 1,6D , wszyscy na to plują, i jest to wybryk natury, którym nie da się podobno jeździc ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22.lip.2005 11:29:04 
Użytkownik

wieeem, ja tylko żatruje z opinii o ABC osób, które nie mają ABC ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22.lip.2005 11:51:48 
Użytkownik

trochę OT
Hmmm ja mam 2.6 ABC. Powiem tak: Na benzynce śmiga super, niczego więcej mi nie potrzeba. Co do gazu... :/ heh... no cóż... albo jeździmy tanio, albo dobrze :] Motor baaaaaardzo wrażliwy na najdrobniejsze nieszczelności w dolocie (kolektorze ssącym) odbija się to głównie na pracy na gazie.
Więc IMHO silnik ABC i DOBRA, DOBRZE założona instalka z sekwencyjnym wtryskiem gazu MOŻE zdać egzamin.

Co do pytań inicjatora topicu, to się nie wypowiadam - może za paręlat pogadamy :]

http://www.inetcom.pl/glosujna.php?id=2960

Tytuł:
PostNapisane: 22.lip.2005 13:54:29 
Użytkownik

mamba napisał(a):
Witam , przegłądałem "cytaty" i tam i tam ale nie wszystko się tam znajduje- prosiłbym o pomoc.
poszukuję WSZYSTKIEGO - o ile da się wszystko napisać o takich samochodach!!!!!.
audi a6 2.5tdi rok v6 (180 km) 2000 - 01rok
czy warto kupić z napędem na 4x4 ?
lepszy automat czy manual? jak to się przekłada w -spalaniu? (ile pali)
- osiągach? ( ile ,czas ....)
- trwałości ( koszty eksploatacji)
jakie jest podstawowe wyposarzenie , co warto miec dodatkowo ,na co zwrócic uwagę przy kupnie , jak się sprawuje silnik i wszystko co mogło by mi podjąć słuszną decyzję .
a może macie inne propozycje , co warto kupić za taką kasę???
będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki , porady , linki i wsio co tam macie. a dla najbardziej pracowitego "MUŁA" ( W JAK NAJLEPSZYM SŁOWA TEGO ZNACZENIA) czeka zaproszenie do Wrocka na DOŻEGOOOOO! browara.

Vanderlei napisał(a):
Tylko nie kupuj z silnikiem 2,6 !!! bo podobno jest tragiczny ;) Jeździ gorzej niż 1,6D , wszyscy na to plują, i jest to wybryk natury, którym nie da się podobno jeździc ;)

Czlowieku co ty piep.... gosc sie pyta o A6 rocznik 2001 w ktorym nie bylo wogole abc a ty walisz o/t po calosci kompletnie bezmyslnie. Nie rozumiem czy wogole czytasz o czym jest mowa czy tylko tak knocisz zeby sobie posty ponabijac ?

Tytuł:
PostNapisane: 22.lip.2005 14:00:38 
Użytkownik

Auto: C7
swieta racja co niektorzy pisza bez sensu zamiast o konkretach pisac :diabel:

MOD: licz sie ze slowami :!!:

Tytuł:
PostNapisane: 22.lip.2005 14:08:58 
Użytkownik

Vanderlei

czuję się rozczarowana bo fajnie zacząłęś na technicznym
g:(

Rzczewistość jest tylko iluzją, aczkolwiek bardzo trwałą

Tytuł:
PostNapisane: 22.lip.2005 14:16:38 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
przecież on żartował ?
A gdyby nawet nie, to niewiele sie minął z prawdą. Wiem bo miałem.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 22.lip.2005 14:41:50 
Użytkownik

Leo ja nie mowie nie, ale
1. robil to z nowym userem ktory chce sie czegos dowiedzic, a tu jakis kolo mu wali pierdoly zupelnie bez ladu i skladu, nawet fragment posta nie jest na temat.
2. Ma nowy temat o abc/aah w ktorym moze sie wyzalic (i to robi) i nikt zlego slowa nie powie to wylewa swoje frustracje tu -po co ?
3. jest fun topic jakby tamtego bylo zamalo.

Tytuł:
PostNapisane: 22.lip.2005 15:55:02 
Użytkownik

"" może macie inne propozycje , co warto kupić za taką kasę???
będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki , porady , linki i wsio co tam macie"" - po prostu przestrzegłem w żarcie kolesia , żeby czasem ABC nie kupił ;)

Mistrzu, tylko czyżbyś pominął, jako Wielki Brat fakt, że ten nowy kolega nawet kropki na NewBie nie postawił? ;)

Czasami człowiek chce coś do śmiechu dodać, a tu lincz ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22.lip.2005 22:14:35 
Użytkownik

Zapytaj Vanilki jak to odbieraja nowi ...
Mozna nowego poprosci zeby sie przedstawil bo moze nie doczytal - maja okres ochronny. Spoko za taka kase abc nie kupi napewno bo te samochody sa 4x tansze niz rejony w ktore kolega celuje ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22.lip.2005 22:24:06 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
Mogło się koledze pomylić: A6 2.5tdi V6...dużo tych szóstek no i dwójka + pobieżnie przeczytany post = 2.6, ale żeby tak kartkami szastać odrazu ;-)

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 22.lip.2005 22:31:02 
Klubowicz

przepraszam, a o czym tutaj dyskutujemy?
siakies technikalia albo cus?

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 22.lip.2005 23:51:36 
Użytkownik

z tego co sie zorientowalem to temat jest o 2.6 ABC. Koledze Vanderlei chodzi zapewne o to ze wszedzie bardzo zle sie mowi o tymsilniczku :peace: I ja osobiscie nie zgadzam sie z ta opinia ze totaki gniot straszny :P Jechalem juz A4 AAH niedawno nabylem A4 ABC i naprawde nie ma az tak duzej roznicy (przynajmniej w moich odczuciach) zeby mowic ze ABC nie jezdzi :(: Naprawde myslicie ze Audi popelnilo taki straszny blad wypuszczajac ten silnik ? :) Wydaje mi sie ze nie takie glowy jak nasze myslaly nad tym czy to jest dobry motor czy nie :peace: i skoro jednak Go zrobili to cos w tym jest :peace: W A4 spisuje mi sie obardzo dobrze, wiadomo w duzo ciezszej budzie A6\C4 napewno traci duzo na osiagach co nie zmienia faktu ze A4 ABC ma takie osiagi jak A6 AAH dlatego do lzejszych Audiczek jak najbardziej sie nadaje :) Kwestia gazowania to inny temat i to ze ten motor sie ciezko gazuje to nie wada,po prostu to nie bylo robione z mysla o gazie :peace: Bo IMOH gaz to MOIM zdaniem profanacja! Chcesz taniej jezdzic to kup TDI a nie V6 benzyna :peace:

Audi Coupe 2.0 było
Audi 100 c3 2.3 bylo
A4 2.5 V6 TDI Avant- było

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2005 00:09:31 
Klubowicz

Tutaj się mylisz... Ale Vanderlei napisał to pewnie po wątku o B4 2.6 quattro Avant w którym już wykazał pewną dozę agresji. Już było kilka wątków o tych silnikach - ktoś chciał kupić takie autko więc trzeba go sprowadzić na ziemię i niech szuka mocniejszego silnika, który będzie tyle samo go kosztował w eksploatacji (nawet ubezpieczenie to samo ;) ). Ja wówczas przedstawiłem konkretne dane mówiące o dużo większej elastyczności AAH i na tym się skończyło - bo argumentacja Vanderlei była subiektywna i nie poparta żadnymi danymi. Ja już nie zamierzam więcej dyskutować nad wyższością AAH nad ABC (tudzież odwrotnie) chyba, że dyskusja będzie merytoryczna. Ja żałuję, że nie kupiłem jeszcze mocniejszego silnika, choć jak kupowałem to auto żyłem świadomością, że AAH to najmocniejszy motor w tym aucie -> gdybym wcześniej trafił do klubu pewnie jeździłbym 4.2q bo jak wszyscy wiedzą pewnie - mocy zawsze jest mało ;) szczególnie w środę wieczorem :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2005 00:20:07 
Użytkownik

Grzes B masz racje ze lepiej kupic AAH ale tu zbocze chyba ciut wz tematu i [powiem ze znalezc AAH w dobrym stanie jest naprawde trudno sam przerabialem ten temat bo szukalem najpierw 2.8. Mieszkam w Germanii i nawet tutaj trudno o cos na co nie trzeba by puzniej klasc kupe forsy zeby to doprowadzic do jakiegos stanu. Duzo latwiej kupic ABC w dobrym stanie,sam kupilem prosto z salonu Audi dostalem na to 2 lata gwarancji i autko smiga jak nowencja (org 101TKM),jak mialbym kupic zajechane AAH to dzieki wole slabsze a w dobrym stanie :peace: Czyli wiele moim zdaniem rozchodzi sie o stan,i jesli ktos ma zakupic jakies autko z tymi silnikami to niech kupi w lepszym stanie a i z jednego i z drugiego bedzie napewno zadowolony :peace: Ale mowienie ze ABC to gniot to jest jakies nieporozumienie :): AAH lepszy :) ale ABC tez zly nie jest :peace:

Audi Coupe 2.0 było
Audi 100 c3 2.3 bylo

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2005 06:32:29 
Użytkownik

O to właśnie chodzi (ostatnie zdania Johny'ego), i niech nikt nie pierdzieli, że sie komuś cyferki pomyliły... Po prostu skala używanych tu określeń tych dwóch silników ma sie nijak do skali, jaka obejhmuje różnicę w osiągach. I wg tak 'subiektywnej' i nie 'popartej żadnymi danymi' (jak sobie przysłodził ;) )teorii wolę zdecydowanie mieć suchutki, zdrowiutki silniczek 24 konie słabszy, niż 'zarzygany' olejami trochu mocniejszy. A wszystko zależy od tego, kto do czego używa auta: jak ktoś się gania z zawiązaną sznurami kierownicą, żeby wyciskać cząstki sekund - na peeewno, AAH jest suuper silnikiem w porównaniu do ABC ;), ale jeśli ktoś czerpie satysfę z quattro, i woli jazdę bokiem po szutrach i śniegu to w d..ę idzie ta różnica, bo bardziej trzeba się wykazać umiejętnością w posługiwaniu sprzęgłem, niż tępym deptaniem na max'a po gazie. Ot tyle, i koniec dyskusji. (i nikogo nie zamierzam obrażać, jak to ktoś tu miał w zamiarze (nawet się tego nie spodziewałem, szczerze mówiąc :/ ) (użyłem tylko 3 słoneczka, ale może i tak załapię się na kolejną karteczkę )

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2005 08:59:17 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
wogole temat bez sensu , jak ma sie z tego robic jakas klotnia to lepiej skonczcie .... niech sie moze kazdy wlasciciel 2.8 przyzna ile razy jezdzil 2.6 a kazdy wlasciciel 2.6 ile razy jezdzil 2.8 bo klepiecie jak w kosciele na kazaniu coponiektorzy :>

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-
Seat Alhambra 4x4 '08 1.9 - 25-

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2005 16:16:42 
Użytkownik

Hans tu nie chodzi o klotnie tylko o to ze z 2.6 zrobiono na forum strasznego gniota :< i trzeba to troszke wyprostowac bo to nieprawda. sam zanim kupilem swoja Niunie przegladajac to forum od deski do deski odnioslem wrazenie ze to kompletny zlom. Zanim kupilem swoja Niunie to jezdzilem roznymi innymi Audiczkami ktore chcialem nabyc ale z roznych powodow rezygnowalem. Wiem jak jedzie AAH mimo ze nie mam takiej Niuni na codzien fakt idzie lepiej w koncu jest mocniejsze ale roznica nie powala :P naprawde takie odnioslem odczucia :) duzo zalezy od wagi autka 2.6 moze sokojnie konkurowac w budzie 80\A4 z np 2.8 C4\A6 wiec tak jak napisalem wczesniejw lzejszych autkach naprawde warto kupic ABC tymbardziej ze latwiej trafic malo wyjezdzone (te zdanie do przyszlych kupujacych) Jechalem C4 Avantem ABC i tam faktycznie sprawuje sie slabiej ale taka wielka Audiczka wazy swoje jednak. Reasumujac ABC brac do lzejszych aut bez problemu,przy ciezszych furach szukac raczej AAH :peace:

Audi Coupe 2.0 było
Audi 100 c3 2.3 bylo

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2005 16:30:14 
Użytkownik

Chociaż jedna osoba, która zrozumiała co miałem na myśli ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2005 08:44:25 
Użytkownik

Vanderlei napisał(a):
"" może macie inne propozycje , co warto kupić za taką kasę???
będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki , porady , linki i wsio co tam macie"" - po prostu przestrzegłem w żarcie kolesia , żeby czasem ABC nie kupił ;)

Mistrzu, tylko czyżbyś pominął, jako Wielki Brat fakt, że ten nowy kolega nawet kropki na NewBie nie postawił? ;)

Czasami człowiek chce coś do śmiechu dodać, a tu lincz ;)

Mq napisał(a):
Zapytaj Vanilki jak to odbieraja nowi ...
Mozna nowego poprosci zeby sie przedstawil bo moze nie doczytal - maja okres ochronny. Spoko za taka kase abc nie kupi napewno bo te samochody sa 4x tansze niz rejony w ktore kolega celuje

żartowac można z kimś kogo się zna . A tak przed nowymi wychodzimy na bandę oszołomów która nie zna się na samochodach i to że one jeszcze jeźdżą zakrawa na cud
Nowi mają okres ochonny !! na ogół wystarczy napisać im by się wpisali w newbie i nie ma problemu . Nie ukrywam że przypadki "gnębienia" użytkowników z nowych będe tępić g:hmm bo potem spotykam ludzi którzy się mnie pytają czy na spota moga przyjechac bo ich ktoś op..... na forum . myślą że jakimś elitarnym klubem jesteśmy .
Hans g;) kłótnie będa zawsze . Wątek zamknąć proponuje .

Rzczewistość jest tylko iluzją, aczkolwiek bardzo trwałą

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1