.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.cze.2025 07:52:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Rurka od podciśnienia do blokady mostu
PostNapisane: 25.lip.2005 08:56:55 
Użytkownik

Witam, mam problem, otóż tematowa rurka koloru niebieskiego "dynda" sobie u mnie pod maską i nie ma gdzie jej podpiąć. Szukałem, rozbierałem (ostatnio przy montażu wtrysku gazu bardzo dokladnie obejrzałem wszystko) i muszę się poddać, tam nie ma gdzie tego wpiąć :!: ale to chyba niemozliwe.
Dlatego prosze i błagam mógłby ktoś zrobić fotkę miejsca do którego ta rurka jest podpięta :D najlepsza by była z 2.6 B4 bez klimy. Moze być tez dokładny opis miejsca przyłączenia. Dodam że nie tylko ja nie mogę znaleźć tego miejsca, "wspaniali" mechanicy także ;)
Pewnie od początku jak mam auto (już 6 lat) nie była ona podłączona, zainteresowałem się tym przy okazji serii postów o niedziałającej blokadzie tylnego mostu

Z góry dzięki. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2005 09:15:25 
Klubowicz

Zoltar! Miło Cię znowu widzieć na forum (dawno Cię nie wylookałem). Zobacz czy gdzieś po drodze masz jakiś elektrozawór, jeśli tak to tę rurkę wystarczy podpiąć gdziekolwiek pod podciśnienie z kolektora. bo i tak elektrozawór będzie dopiero puszczał dalej ;) Możesz też to sprawdzić zasysając potwierze z rurki - jeśli zapali Ci się blokada tylnego mostu to nie ma zaworu na drodze, jeśli zapali się dopiero po naciśnięciu przycisku to wszystko będzie okej :)

Rozumiem, że włącza się jak wciśniesz przycisk z zasysasz powietrze z rurki? Jeśli tak to by było prawidłowo. Co do nieszczelności - masz rację, niemniej tutaj już pewnie Hans Ci odpowie co i jak... Ja nie mam quattro więc Ci nawet nie powiem gdzie to jest wpięte w C4 ;) ale poszukaj wokół kolektora, serwa, puszki platikowej V6 - myślę, że coś się znajdzie ;)

Ostatnio edytowano 25.lip.2005 12:58:07 przez GrzesB, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2005 09:41:44 
Użytkownik

Rzeczywiście dawno nie pisałem ale czytam codziennie :peace: chyba dlatego że większość rzeczy można znaleźć dzięki szukaczce, a ostatnio jakoś nic mi się nie psuje :diabel:

Fakt można ją podpiąć gdziekolwiek pod podciśnienie w kolektorze, ale chyba bardziej chodzi mi o to miejsce gdzie była kiedyś podpieta, bo jezeli jej tam teraz nie ma to chyba trzeba to traktować jako nieszczelność w dolocie a to raczej nie jest wskazane ??

Przed chwilą sprawdziłem i po drodze jest elektrozawór, bo włącza się tylko gdy wcisne przycisk.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1