.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 23:15:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Moduł impulsatora
PostNapisane: 23.lip.2005 20:19:41 
Użytkownik

Gdzie w audi 100 c4 2.3 silnik AAR wtrysk k-jetronic może znajdować się moduł impulsatora odpowiedzialny za okresowe włączanie wtryskiwacza rozruchowego gdy silnik jest gorący. Mam problem z zapaleniem gorącego silnika i przypuszczam że to właśnie ustrojstwo jest padnięte tylko nie mogę tego nigdzie znaleźć w moim aucie.

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2005 22:59:50 
Użytkownik

Cześć!Miałem podobny problem w 100-CYGARO2.3E.Podejrzewam ze Twój problem jest zwiazany z czujnikiem temperatury.Jest on na obudowie termostatu,a własciwie są tam 2 czujniki ale to ten mniejszy-na 2 styki.Spróbuj sciągnać z niego wtyczkę.Powinno pomóc.Jak pomoże to kup nowy czujnik.

Tytuł:
PostNapisane: 24.lip.2005 10:58:53 
Użytkownik

Witam. Moja choruje na to samo :( i jeden taki fachowiec mi doradzil by sprobowac wymienic(pozyczyc z innego auta) wlasnie czujnik temp. cieczy chl. Tyle ze mnie zastanawia to ze gdyby byl padniety to nie odpalal jak nalezy za kazdym razem, a u mnie to sie zdarza raz na 5 odpalen :<

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2005 13:31:18 
Użytkownik

Panowie temat już mam tak rozpracowany że:
Czujnik temperatury o którym piszecie na dwa styki to wcale nie czujnik temperatury tylko WYŁĄCZNIK TERMICZNO - CZASOWY który odpowiedzialny jest za sterowanie wtryskiwaczem rozruchowym, podając na niego masę gdy silnik jest zimny, pozwalając tym samym na pracę wtryskiwacza lub po nagrzaniu się układu wyłączając wtryskiwacz rozruchowy. I własnie w tym mam problem przy odpalaniu na gorącym silniku po prostu nie chce zapalić na benzynie.....Dodam że powyższy wyłącznik termiczno-czasowy kupiłem nowy koszt 52zł, Czujnik temperatury też kupiłem nowy w ASO koszt 271zł...tak więc po wnikliwym studiowaniu Mechanicznego Wtrysku mam postępy jedynie w teorii. To co piszecie że ściągając wtyczkę z "wyłącznika termiczno-czasowego auto pali od razu za pierwszym razem. Ale wyczaiłem własnie że za rozruch gorącego silnika odpowiedzialny jest głównie MODUŁ IMPULSATORA, który mam za zadanie okresowo włączać wtryskiwacz rozruchowy w czasie pracy rozrusznika, impulsowa włączając i wyłączając wtryskiwacz rozruchowy.....
Więc ktoś ma jakieś pomysły......nadal nie mogę znaleźć tego modułu impulsatora, to ponoć jakać czarna puszka coś podobnego do dużego przekaźnika......

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 15:11:32 
Użytkownik

co jest panowie nikt nigdy nie miał problemów z wtryskiem mechanicznym.....??????????

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1