.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lip.2025 06:57:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: rozwalona siateczka za fotelem
PostNapisane: 25.lip.2005 18:57:17 
Użytkownik

mial ktos kiedy taki problem i to naprawial? da rade to jakos spowrotem wsadzic bo raczej nie jest to porwane ? jak to tam siedzi pod ta ramka? po porstu docisniete jest?
duzo trzeba rozkrecac aby wsadzic to na miejsce?

http://www.katamarany.civ.pl/_al/siata.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2005 20:45:48 
Klubowicz

Z tego co pamiętam tylna ścianka fotela jest przykręcona na dwie śrubki od spodu, później się ją wyciąga w dół i powinna zejść.
Jak spojrzysz od spodu na tą tylną ściankę oparcia fotela kierowcy głowę kładąc na podłodze to powinieneś je widzieć. Ja to ściągałem z wyjętym fotelem więc nie pamiętam dokładnie, ale chyba nic nie pominąłem.

Dalej są 4 śruby mocujące tą ramkę - można je wykręcić a później naprawić ;)

Tytuł:
PostNapisane: 28.lip.2005 15:41:18 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
Z tego co pamiętam tylna ścianka fotela jest przykręcona na dwie śrubki od spodu, później się ją wyciąga w dół i powinna zejść.
Jak spojrzysz od spodu na tą tylną ściankę oparcia fotela kierowcy głowę kładąc na podłodze to powinieneś je widzieć. Ja to ściągałem z wyjętym fotelem więc nie pamiętam dokładnie, ale chyba nic nie pominąłem.

dupa blada. ta ramka jest na stale nie na sruby zatopione mocowania.
btw oprocz 2 srubek na dote sa to 3 zatrzaski tapicerki w pokach tego plastiku, troche ciezko bylo a i tak nic z tego.
Zeby bylo ladnie i dobrze sporo rezanka potrzeba. Ile to moze kosztowac w w calosci albop moze ktos ma mozliwosc z jakiegos szrota wyciagnac?

Tytuł:
PostNapisane: 28.lip.2005 16:37:32 
Klubowicz

sampek napisał(a):
GrzesB napisał(a):

dupa blada. ta ramka jest na stale nie na sruby zatopione mocowania.
btw oprocz 2 srubek na dote sa to 3 zatrzaski tapicerki w pokach tego plastiku, troche ciezko bylo a i tak nic z tego.
Zeby bylo ladnie i dobrze sporo rezanka potrzeba. Ile to moze kosztowac w w calosci albop moze ktos ma mozliwosc z jakiegos szrota wyciagnac?

W 100 C4 ją odkręcałem :D Może w A6 jest inaczej??

Szkoda tylko, że ETKA w A6 też pojazuje śruby w tych miejscach...

Zacisków tapicerki u mnie nie było na dole, tylko po 2 blaszki po bokach ale złaziło to łatwo.

Tytuł:
PostNapisane: 28.lip.2005 22:44:33 
Użytkownik

tzn zle sie wyrazilem nie jakies zaciski tylko tez takie blaszki trzymajace i tez boku ale 3.

hmm to po kiego groma u mnie to tak na stale wtopione grr

Tytuł:
PostNapisane: 28.lip.2005 23:49:41 
Klubowicz

A wyglądało to na robotę Niemców?? Według mnie to może być jakaś rzeźba... ale pewności nie mam... A te blaszki to wiem o co chodzi... może u mnie ktoś robzierał i po jednej na każdą ze stron sobie zabrał :D

Tytuł:
PostNapisane: 29.lip.2005 08:39:00 
Użytkownik

Hejka ;)
Ja niedawno rozbierałem siedzenie kierowcy w a4 i tam były dwa wkrety trzeba sie przyjzec bo czarne sa i mozna od razy nie zauwazyc, w plastiku bocznym na ktorym nie ma pokretla od regulacji oparcia znajduja sie trzy koreczki plastikowe - tez trzeba sie przyjzec po sa wcisniete na rowni z plastikiem i slabo je widac (sa okragle). po drugiej stronie trzeba zdjac pokretlo od regulacji oparcia i teraz nie pamietam czy tam byl jakis wkret czy ten bolec plastikowy czy tez tylko jakas zatrzaska. Moze bedzie podobnie.
Zycze powodzenia w tej walce ;)

Slawek.

Tytuł:
PostNapisane: 31.lip.2005 23:58:56 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
A wyglądało to na robotę Niemców?? Według mnie to może być jakaś rzeźba... ale pewności nie mam... A te blaszki to wiem o co chodzi... może u mnie ktoś robzierał i po jednej na każdą ze stron sobie zabrał :D

ta na oruyginal to wyglada, zero sladow papraniny, oraz ani sladu po srubach poprzednich

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1