.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 21:48:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi 100 Avant 2.8 V6 pomożcie
PostNapisane: 01.sie.2005 22:11:05 
Użytkownik

Po wszystkich przemysleniach do szedlem do wniosku ze jednak najlepszym wyborem bedzie Audi
Ogladalem dzis ten samochod i poprostu zakochalem sie w tym samochodzie, silnik poezja komfort poezja, tylko jednyne co mnie martwi to spalanie i zamontowanie w nim instalacji gazowej, gazownik powiedzial ze instalacja gazowa II wystarczy do tego porzadna elektroniaka i dobry parownik za okolo 1900pln i bedzie chodzilo, mozecie mi powiedziec jakies palanie bedzie w tym samochodzie i czy ogolnie jest to dobry wybor.
pozdrawiam

Tytuł: Re: Audi 100 Avant 2.8 V6 pomożcie
PostNapisane: 01.sie.2005 22:16:49 
Użytkownik

http://www.audiklub.org/index.php?page=4

Tytuł:
PostNapisane: 01.sie.2005 22:24:18 
Klubowicz

Jak nie chcesz mieć problemów zakładaj tylko sekwencję - taki gaz jest naprawdę okej, z I i II generacją zawsze będą problemy i spore wydatki... np. kable, swiece itd. Jeśli chcesz się cieszyć długo tym autkiem zainwestuj w sekwencję - nie bedziesz mial roznicy benzyna/gaz no i nie ma ryzyka kosztownego BUM pod maska... Ja przerobiłem temat na sobie - teraz wiem już że jak gaz to tylko sekwencja. Poczytaj na forum i Forum FAQ (na górze po prawej) i dużo się dowiesz na ten temat...

Tytuł:
PostNapisane: 02.sie.2005 06:31:29 
Użytkownik

Witam
Co do wyboru instalacji kledzy juz napisali, a jesli chodzi o zuzycie paliwa, to uzyj 'Forum FAQ' - tam jest mnogo informacji na ten i wiele innych tematów - zwroc uwage na roznice w spalaniu pomiedzy Quattro, a C4-B4.. Generalnie w granicach od 10 do 13-14 PB City. Wrzuć też 'ile palą wasze bryki' do szukaczki, a znajdziesz najwłaściwszy temat...

Tytuł:
PostNapisane: 02.sie.2005 07:25:37 
Użytkownik

Hej g:)

coraz więcxej tych 2,8 V6 .

piocom_ch -> uzupełnij profil w miejscu "skąd" jesteś
gdzie widziałeś auto swoich marzeń ??

Rzczewistość jest tylko iluzją, aczkolwiek bardzo trwałą

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2005 17:36:31 
Użytkownik

Swoją OOOO zobaczylem w ogloszeniu na allegro. Facet mial tym jezdzic oplacil akcyze, ale trafil mu sie mercedes wiec to wstawil do komisu.Dokladnie chpdzi mi o ten samochodzik http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=58799398 . Juz dzis bym nim jezdzil ale niewiem jak sprawdza sie w tym samochodzie rocznik, poniewaz niepokoi mnie brak poduszke powietrznych rocznik 93 ale BEZ Poduszek???? Troche dziwne. Pozatym samochod jest w taim stanie w jakim wyjechal z fabryki, niewiem czemu ale silnik czy to na niskich czy na wysokich wogole nie wyje nieslychac jakiegos walenia, poprostu miodzio.

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2005 17:53:07 
Użytkownik

Rozumiem, że jeśli słuchałeś autka, to masz do niego dostęp - spytaj gościa, czy możesz zajrzeć do bagażnika - we wnęce koła zapasowego znajdziesz tabliczkę/nalepkę z fabrycznymi danymi pojazdu. Pospisuj wszystko co tam jest, rzuć nam na forum, i powiemy Ci, co tam było/powinno być. Wtedy porównasz, i powyszukujesz tego co powinno być, i będziesz wiedział, czy autko jest po przeszczepach. ;) (Biała nalepka z reguły po prawej stronie wnęki, jest tak zajebb.ista, że na pewno jej nie pomylisz z inną ;) )

Jak możesz, pobierz też nr. nadwozia, wtedy nawet dowiesz się, z jakiej partii produkcyjnej jest auto (z dokładnościa do 2-3 miesięcy chyba, zależy jak serie numerów były dzielone)

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2005 14:15:52 
Użytkownik

Napiszcie mi jeszcze czy w roczniku 93 nie bylo poduszek i czy oplaca sie go wziąśc za 12900 plus rejestracja bo akcyza jest juz oplacona, chodzi mi o tego co podalem w linuku

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2005 14:29:37 
Klubowicz

piocom_ch napisał(a):
Swoją OOOO zobaczylem w ogloszeniu na allegro. Facet mial tym jezdzic oplacil akcyze, ale trafil mu sie mercedes wiec to wstawil do komisu.

"Panie ja to auto kurde dla siebie bralem ale trafil mi sie merolek no i do komisu wstawilem, ale szukalem dla siebie wiec jest wypasik" ehehehehehehehehehhehehehehehehhehehehhehehehehehehhehehehehehehehehehehehehehehehehheheehehhehe

prawie wszystkie krecioly handlarze tak reklamuja...nienawidze tego :/

W B4 mam poduszki wiec w Twoim tez powinny byc. Wczesniej byl procon-ten - na szybie tylniej sa napisy "Procon-ten" jesli jest oryginalna.

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2005 15:24:16 
Użytkownik

Poduszki nie zawsze były obowiązkowe - są przecież do wyboru opcje ze sportową kierownicą - wtedy nie było poduchy. A wystarczy, że któryś z poprzednich właścicieli upodobał sobię tę kierownicę, i kupując kolejne OOOO wziął sobie, a wstawił zwykłą, i niekoniecznie musi to być znak, że poducha buchnęła ;) - swoją drogą, coś mi za tanio..... no i to kiepskie umotywowanie... ;) wystarczy, że ktoś głowicę pospawał, i tego nie wyjrzysz w zwykłym przeglądzie, a za miesiąc Ci się rozszczelni.... tragedia gotowa ;)

Weź chłopie te kody wyposażenia, i wtedy zaczniesz szukać - jak za dużo będzie brakować, albo się będzie różnić pół auta, będziesz bardziej zorientowany - w minute spiszesz, a my Ci damy odpowiedź wieczorem i po krzyku

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2005 15:35:01 
Użytkownik

piocom_ch jest głuchy na komentarze . Proponowaliśmy z GrzesiemB że możemy z nim pojechać obejrzeć ten samochód .
próbowałam do niego zagadac na GG i nic cisza .
a fura w wawce i nie było by większego problemu

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2005 15:42:56 
Użytkownik

Widocznie my się tu produkujemy, a jemu nie zalezy .... :<

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2005 15:54:41 
Użytkownik

nikt domnie nie zagadal na gg.

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2005 16:01:52 
Użytkownik

nawet teraz próbuje i nic z tego
masz dziś w gg w podpisie "War of the Worlds"
i jesteś jako "dostęny"

Tytuł:
PostNapisane: 05.sie.2005 11:48:47 
Użytkownik

Hejka g:)

no to tak :
auto jest zaniedbane , zakurzone - właścicel pali , roleta tylna skrzypi , tapicerka w dobrym stanie .
Autko chyba kilka razy dostało w różne miejsca ( jak Grześ wstawi zdjęcia to zobaczysz ) - widać po błotnikach , troche rdzy , trochę rys ale to nie nówka
Czyli pierwszego dnia to cały dzień sprzątanie , odkurzanie , pucowanie .

silnik - cichutki , równo pracuje ale do wymiany czujnik od wentylatorów bo chodzą ciągle - nie lubie ludzi którym szkoda 80 zł i spinają kable na krótko g:/
na dzień dobry trzeba wymienić wszystkie tarcze i klocki bo to co tam zostało nie nadaje się do niczego ( jakieś 800 zł komplet ATE przód i tył )
do zrobienia również rozrząd czyli tak coś około 1000 zł maksimum
do tego wymiana filtrów i oleju czyli pewnie 500 zł
i mozna by jeździć

A i jedno zaskoczyło Grzsia - auto nie ma klimy . Jest spreżarka , przełącznik w kabinie ale niczego więcej nie ma

Poczekaj na GrzesiaB - wstawi zdjęcia i dorzuci swoje trzy grosze

Tytuł:
PostNapisane: 05.sie.2005 14:30:30 
Użytkownik

No to mamy dojrzałe, doświadczone auto :peace: jeśli mógłym Ci coś doradzić - lepiej poszukaj czegoś innego

Tytuł:
PostNapisane: 05.sie.2005 17:41:04 
Klubowicz

Vanderlei napisał(a):
No to mamy dojrzałe, doświadczone auto :peace: jeśli mógłym Ci coś doradzić - lepiej poszukaj czegoś innego

Dokładnie :peace:

Pisałem z zainteresowanym na GG - ale gdyby ktoś inny też chciał wiedzieć to:
Auto rąbane w tył, wszystkie elementy od tyłu z tylnymi drzwiami łącznie robione. Pierwszy wkład to jakieś 2500 na dzień dobry + gaz 4500 (no chyba, że ktoś się nie ośmieli gazować AAH) :)

Dalej - auto w zasadzie nie ma klimy - był manual, ale teraz jest rzeźba - pasek wielorowkowy, pompa, wszystkie rurki - w zasadzie nie ma nic (pasek jest od wersji bez klimy). Chłodnica jest ;-)

Wiartaki pracują cały czas i to na II biegu także nie wiadomo czy tylko czujnik czy coś więcej, np. grzał się podczas jazdy...

O wyglądzie pisała już Vanillka - ja tylko dodam, że według mnie bez polerki u lakiernika się nie obejdzie, tylna klapa do roboty, i ślad po słupku parkingowym na klapie i zderzaku. Ogólne obcierki na całym aucie, ryski itd.

Zderzaki jakoś kiepsko spasowane.

Silniczek wydaje się być zdrowy, nic kompletnie przy silniku mnie nie zaniepokoiło. Wydech okej. Zapalił szybko, a z tego co widać stoi tam już kilka dni.

Oczywiście ośka :|

Za mniejsze pieniążki Lejkers kupił sojego czasu ABC i to w stanie igła, a ten wymaga sporo pracy i pieniędzy... choć wypas ma taki sobie (niestety jak już wspomniałem w klimę należałoby wpompować ze 2,5-3 tysi...

Według mnie nie warto go kupować, a już raczej napewno nie za te pieniądze. Już bym wolał Lejkersowe (byłe) ABC choć było nawet bez szyberdachu...

Reszta tutaj: http://www.bramstal.pl/audi/modlinska/

Tytuł:
PostNapisane: 05.sie.2005 20:23:00 
Użytkownik

O cholerraa.... rzeczywiscie, przod tak paskudnie poskladany, ze az dziw bierze, ze ktos odwazyl sie to na sprzedaz wystawic :diabel: zderzaki to chyba wiszą na butaprenie, felgi do wyrzucenia, hak jak do holowania agregatu prądotwórczego..., a ten zatrzask na koncowke listwy tyko wyglada jakby byl razem z karoserią polakierowany? czy tylko tak sie swiatlo odbiło? - kurcze człolwieku, daruj soie, jeśli już tego nie zrobiłeś po obejrzeniu tych fotek ;) tyle ładnych audiczek po komisach stoi - to auto można by było wziąść, ale tak za 8 klocków na części.... chętnie bym kompa wziął ;)

Tytuł:
PostNapisane: 05.sie.2005 22:06:37 
Klubowicz

Vanderlei napisał(a):
O cholerraa.... rzeczywiscie, przod tak paskudnie poskladany, ze az dziw bierze, ze ktos odwazyl sie to na sprzedaz wystawic :diabel: zderzaki to chyba wiszą na butaprenie, felgi do wyrzucenia, hak jak do holowania agregatu prądotwórczego..., a ten zatrzask na koncowke listwy tyko wyglada jakby byl razem z karoserią polakierowany? czy tylko tak sie swiatlo odbiło? - kurcze człolwieku, daruj soie, jeśli już tego nie zrobiłeś po obejrzeniu tych fotek ;) tyle ładnych audiczek po komisach stoi - to auto można by było wziąść, ale tak za 8 klocków na części.... chętnie bym kompa wziął ;)

:peace: Taką samą cenę powiedziałem Vanillce - że na części mógłbym wziąc za taką kasę... A z tymi ładnymi audiczkami to jest niestety tak, że z daleka każda ładnie wygląda... a jak się podjedzie bliżej i oblooka to ZONK :(:

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2005 06:32:07 
Użytkownik

W większości przypadków na pewno, ale powiem Ci, że jak ja zobaczyłem swoją przyszłą na komisie, to zaraz biegiem zasuwałem do bankomatu po zaliczke, a jak wróciłem, to kręciłem się koło niej jak 'psych' - wszystkie śruby sprawdzałem, czy tak samo są idealnie czyste, niedraśnięte, nieodkręcane (z karoserii), wszystkie zamki, zawiasy, sprawdzałem, czy idealnie tak samo się drzwi zamykają, i coraz bardziej mi się rogal rozciągał w miarę sprawdzania, a jak obejrzałem silniczek, w jakim jest stanie, most, skrzynia, wszystko suchuteńkie, nawet nie oblepione tłuszczem, tylko zwykłym, suchym brudem (grubym co prawda, ale znaczyło, że nikt skrzyni czy mostu nie czyścił). W porównaniu do S'ki jaką miałem wcześniej to było dosłownie nieeebo ;0. Umówiłem się z klientem, że daje mu 50 ale biorę ją na ostre przegrzanie silnika, żeby zobaczyć czy się jakieś pocenia nie pojawią, ale nic nie wyszło. I na prawdę w tym komisie dosyć często mają łądne i zadbane bryczki (dlatego szczerze mogę wozić ich tabliczkę pod rejestracją ;) ) Rozważałem też zakup Opli w kombiku czy Golfa Variantai z wypasami, ale jak zobaczyłem znów Quattro (a tego mi było najbardziej żal po kasacji starej) to już nie było dyskusji. (szkoda mi tylko kolców, bo oddałem wraz z audicą- nie myślałem, że znowu kupię Q) Jedyne co musiałem zrobić, to tuleje wymienić na wahaczach z przodu. I w zeszłym miesiącu wymieniłem łączniki. Tak nic. poza olejami itp. dosłownie nie ma co robić. A, że chyba motoryzacyjnie starzeję, to już ta różnica pomiędzy 2,8 a 2,6 przy zejściu z ABY na prawdę mnie nie boli... Tym bardziej, że z dwójką maluchów i pakunkami w Kupecie nie bardzo da się jeździć ;)

Polecam lokalnym kupującym salon (?) w Gliwicach koło giełdy, bo naprawdę fajne autka ściągają. A jak któreś ma coś pod skórą, od razu o tym mówią. Z kolei mamy zupełnie niedaleko inny salon, gdzie dosłownie same złomy zwożą (Rybnicka w Gliwicach), lampy, zderzaki tak perfidnie pozawieszane, jak właśnie w tej fotografowanej przez Was Audiczce. Nawet na ten sam teren, na którym stawiają później odreanimowane auta, tymczasowo parkują lawety, z miazgami aut, a to coś świadczy ;) - ale z tego co widzę, ludzie i tak tam łażą, i auta też się zmieniają..... trudno, tylko uważać na takie auta na autobahnach ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 20 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1