.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.cze.2025 09:50:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Gdzie jest wątek Kiedy nastąpi obywatelski sprzeciw??!!
PostNapisane: 19.lut.2016 12:31:39 
Użytkownik

Auto: A4B5
Sprawa jest prosta. Administrator niech zmoderuje regulamin tak żeby poglądy polityczne i wiara zostały w domu :P

PostNapisane: 19.lut.2016 12:40:27 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
regulamin jest prosty, nikt nie mówił, że tutaj jest demokracja, jak admin będzie chciał to sobie czystki zrobi i nic nikomu do tego.
To że Gitmar z Wami rozmawia to tylko jego dobra wola. Równie dobrze mógłby wszystkich nas pobanować za nic :D

Sam pisałem ten regulamin i nie jest to pierwsza dyskusja która się ogniem kończy. A regulamin był właśnie po to pisany, żeby ucinać wrzód w zarodku.
W tym wypadku wrzód flamewar.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

PostNapisane: 19.lut.2016 12:53:34 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
gitmar napisał(a):
Roger_35 napisał(a):
gitmar napisał(a):
Roger_35 napisał(a):
wordeck napisał(a):
Jak Wam się nie podobało, to trzeba było nie czytać. Skoro miał tyle stron, to znaczy że kogoś interesował. Ale spox, można założyć wątek o gotowaniu, czy modzie. Byle za dużo nie myśleć. Człowiek jest szczęśliwszy, jeśli nie myśli za dużo, a najszczęśliwszy jest, jeśli nie myśli inaczej niż poprawność nakazuje.
Jak dla mnie, usunięcie tego wątku to żenada.

Pozdrawiam

+1. Bez dwóch zdań. Jakieś słowo wytłumaczenia od usuwaczy???

Panie Rodżer, a co Pan wnosisz do tego forum (jakby nie patrzeć motoryzacyjnego i ukierunkowanego konkretnie na Audi) poza waśniami i obrzucaniem się błotem w historycznym już wątku politycznym :?:

Szanowy Panie Gitmar moderator, jak się domyślam ksywka "usuwacz" od dziś, a co to ma do rzeczy? Nie widzę powodu, dla którego miałbym sie Panu spowiadać. Po to istniał ten wątek, żeby z niego korzystać, jak napisał któryś z kolegów wcześniej. A propos, miałbyś duży problem gdybyś chciał znaleźć mnie obrzucającego błotem kogokolwiek, wręcz odwrotnie prosiłem wiele razy o merytoryczną dyskusję, a nie obrażanie innych. I powtórzę, jak napisał kolega Wordeck, żenada i marszczenie d.... Zadałem kilka niewygodnych pytań, w jak sam twierdzisz historycznym już wątku, i CENZURA zadziałała. Tak to się właśnie nazywa jeśli nie wiesz co zrobiłeś/zrobiliście.

I już tak zupełnie na marginesie, skoro się uważacie za takich porządnych, to parę słów wytłumaczenia by się przydało. Chyba, że dobra zmiana dokonuje się zawsze nocą...Cichaczem...

Nie wiem czy masz świadomość, ale dla wielu użytkowników tego forum takie działanie pokazuje jakiej jest ono jakości.

Proszę bez epitetów, ja Ciebie nie przezywam, po co więc te ksywki :?:

Jeśli któryś z nas uznał to za konieczne, to widocznie tak było (a wg RF decyzje moderatorów są niepodważalne :) ). Podpowiem tylko że nie zostało to skasowane w nocy, więc bez porównań proszę. Dosyć już jadu i żółci się wylało, nie uważacie że lepiej szukać punktów stycznych (patrz samochody marki Audi) a nie wieczne podziały na lepszych i gorszych Polaków :?: Polityka to bagno i zawsze dyskusja o niej prowadzi do podziałów. Po co nawet tutaj do nich doprowadzać :?: Na żadnym z for motoryzacyjnych, na których jestem nie widzę tego, dlaczego u nas ma być :?:

A wątek istniał ponieważ swego czasu nie zareagowaliśmy w odpowiednim czasie aż się rozwinęło za daleko. Osobiście cieszę się że jeden z nas przerwał to, szkoda że tak późno :/

Jak ktoś coś więcej do dodania to proszę teraz. Z końcem weekendu ten wątek również ulegnie utylizacji. Dziękuję :!:
P.S....to nie Ty po lekturze tego wątku żegnałeś się już z tym forum ;) :?:

Owszem, właśnie dlatego, że było w nim zbyt wiele obrzucania się g....., a zbyt mało dyskusji na temat. A jednak zaczęło się zmieniać jakościowo na lepsze, jeśli tego nie zauważyliście to szkoda. Co do mojej obecności na tym forum, zapisałem się do niego głównie jako użytkownik aut Audi i ich miłośnik, i wtedy kiedy jestem w stanie, w oparciu o własną wiedzę i posiadane pojazdy, pomóc, podpowiedzzieć to to robię.

"Panie Rodżer, a co Pan wnosisz do tego forum (jakby nie patrzeć motoryzacyjnego i ukierunkowanego konkretnie na Audi) poza waśniami i obrzucaniem się błotem w historycznym już wątku politycznym"

I z całym szacunkiem, Twój zacytowany tekst do neutralnych nie należy, więc nie bądź zdziwiony moją ripostą.

I tak, naprawdę już na koniec. Sposób usunięcia wątku ma po prostu znamiona braku szacunku do użytkowników tego forum. I jeśli tego nie zauważyliście to tym bardziej przykre. To forum to ludzie, którzy się na nim wypowiadają, i dzięki nim to forum żyje. "Znikajcie" więcej wątków w ten sposób a pozostaniecie sami ze sobą, Panowie admini i modzi. Mimo gorącej nie raz dyskusji z kolegami z forum, zawsze zwracałem się do moich adwersarzy z szacunkiem starając się tonować emocje. "Nie mamy Pana płaszcza i co nam Pan zrobi" wydaje się być Waszym mottem. Inne wątki po prostu blokowaliście, ten został w całości ocenzurowany, cóż to jakieś niewygodne wypowiedzi się tam znajdowały czy jak???

PostNapisane: 19.lut.2016 13:32:45 
Moderator

Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
O ja pierd**ę znowu??

Honda NC750S DCT '2019 [09.2019-teraz] R2
Email: lukaszgryglicki@o2.pl, tel: 693582014
Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 19.lut.2016 13:46:11 
Użytkownik

Morgi napisał(a):
O ja pierd**ę znowu??

Absolutnie nie, no coś Ty :d Zresztą jutro i tak to będzie w koszu...

PostNapisane: 19.lut.2016 13:59:52 
Klubowicz

Uwielbiam te wszechobecne teorie spiskowe...

Taki wątek w ogóle nie powinien istnieć na tym forum, a bez urazy, to forum żyje dzięki ludziom, ale nie tym, którzy są najaktywniejsi w takim śmietniku politycznym, tylko tym którzy są fanami audi i poza klepaniem na klawiaturze rozwijają idee tego klubu... Chciałbym żebyście byli tacy żywi w działaniu na rzecz całej naszej społeczności, przyjeżdżali na spoty, zloty i budowali relacje z innymi zamiast wylewać frustracje.

Ten wątek też powinien być już zamknięty, bo i tak nigdzie nikogo nie zaprowadzi, a wyjaśnień tu żadnych nie potrzeba...

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

PostNapisane: 19.lut.2016 15:37:34 
Klubowicz

Leo napisał(a):
regulamin jest prosty, nikt nie mówił, że tutaj jest demokracja, jak admin będzie chciał to sobie czystki zrobi i nic nikomu do tego.
To że Gitmar z Wami rozmawia to tylko jego dobra wola. Równie dobrze mógłby wszystkich nas pobanować za nic :D

Sam pisałem ten regulamin i nie jest to pierwsza dyskusja która się ogniem kończy. A regulamin był właśnie po to pisany, żeby ucinać wrzód w zarodku.

To mnie zbanujcie. Demokracji tu nigdy nie było (może i dobrze), ale odrobina szacunku się należy - nawet tym, którzy się tym "politycznym śmietniku" babrali. Wątek można było zamknąć, a nie usuwać. Chyba, że prawdziwym powodem było naruszenie "nietykalnego autorytetu" płotoskoczka.
To nie prowadzi w dobrym kierunku, z Forum powoli się robi stowarzyszenie leśnych dziadków. Jeżeli w HP są już tematy zakazane... Fajnie :029:
Jeżeli Forum miałoby się ograniczać do tematów technicznych, to może od razu lepiej zablokować możliwość pisania postów i po prostu zrobić FAQ... Ktoś kiedyś powiedział "AKP to ludzie, a nie samochody". To może bliższe prawdy by było "AKP to moderatorzy i lud ciemny, bezwolny".

PostNapisane: 19.lut.2016 15:46:50 
Moderator

Auto: S6 C4
Sprinter napisał(a):
Uwielbiam te wszechobecne teorie spiskowe...

Taki wątek w ogóle nie powinien istnieć na tym forum, a bez urazy, to forum żyje dzięki ludziom, ale nie tym, którzy są najaktywniejsi w takim śmietniku politycznym, tylko tym którzy są fanami audi i poza klepaniem na klawiaturze rozwijają idee tego klubu... Chciałbym żebyście byli tacy żywi w działaniu na rzecz całej naszej społeczności, przyjeżdżali na spoty, zloty i budowali relacje z innymi zamiast wylewać frustracje.

Ten wątek też powinien być już zamknięty, bo i tak nigdzie nikogo nie zaprowadzi, a wyjaśnień tu żadnych nie potrzeba...

+1 :peace:
....i tu jest całe sedno sprawy :)

+
DLTA + CLHA

PostNapisane: 19.lut.2016 16:33:48 
Klubowicz

wordeck napisał(a):
Leo napisał(a):

To mnie zbanujcie. Demokracji tu nigdy nie było (może i dobrze), ale odrobina szacunku się należy - nawet tym, którzy się tym "politycznym śmietniku" babrali. Wątek można było zamknąć, a nie usuwać. Chyba, że prawdziwym powodem było naruszenie "nietykalnego autorytetu" płotoskoczka.
To nie prowadzi w dobrym kierunku, z Forum powoli się robi stowarzyszenie leśnych dziadków. Jeżeli w HP są już tematy zakazane... Fajnie :029:
Jeżeli Forum miałoby się ograniczać do tematów technicznych, to może od razu lepiej zablokować możliwość pisania postów i po prostu zrobić FAQ... Ktoś kiedyś powiedział "AKP to ludzie, a nie samochody". To może bliższe prawdy by było "AKP to moderatorzy i lud ciemny, bezwolny".

Nie masz pojęcia co to jest AKP, bo nigdy się w to nie angażowałeś, walcz może zatem o swoją "wolność i prawdę" gdzie indziej. Tam wciskaj te pierdoły, którymi się zaraziłeś.

To jest forum o samochodach i pasji, a hyde park nigdy nie miał być miejscem jakie z niego zrobiliście usuniętym tematem. A jak chcesz kogoś poznać i zobaczyć tych leśnych dziadków, przyjedź na zlot... zrozumiesz może choć trochę o czym piszę...

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

PostNapisane: 19.lut.2016 16:54:22 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Ja jeżdzę na zloty i spoty i znam bliżej kilku, może kilkunastu ludzi ze środowiska AKP, z którymi pogadałem i piwa się napiłem. Gitmara też poznałem i nie uważam że jest leśnym dziadkiem :)
... ale... uważam że wykasowanie tego wątku to błąd. Klub to ludzie, a forum to tylko narzędzie komunikacji. Ludzie są różni i mają prawo się spierać w pewnych kwestiach. Ważne jest aby w sporze postępować z szacunkiem dla strony przeciwnej i nie obrażać się nawzajem. Myślę, że podobne relacje powinny funkcjonować na lini załoga AKP <> użytkownicy, klubowicze. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że forum jest czyjąś własnością i może robić co chce, ale pytanie jak odbiorą takie postępowanie użytkownicy? Ja osobiście żałuję tego co się stało, gdyż traktuje TO forum, TĄ społeczność prawie jak rodzinę. Wiem, że mogę liczyć tutaj na pomoc, a także że sam mogę jej udzielić, a raz czy dwa razy do roku możemy się spotkać i wspólnie pobawić. Wiem dziś też, że niestety nie mogę się dzielić na TYM forum wśród TEJ społeczności wszystkimi moimi przemyśleniami, ponieważ komuś to się tam nie spodobało, a szkoda, bo bardzo cenię sobie rozmowy na poziomie z Wordeckie, Tomkiemsopot czy nawet Rogerem, który ewidentnie ma skrajne inne poglądy jak ja. Jeżeli ktoś nie potrafi dyskutować, obraża innych to przecież macie szanowni Moderatorzy w zanadrzu różne instrumenty, które mogą człowieka kultury rozmowy nauczyć. Argument, że jest to forum motoryzacyjne a nie onet.pl jest słaby, bo idąc tym tokiem rozumowania proszę o usunięcie kącika melomana, czy wątku czego aktualnie słuchasz itd... Generalnie źle się stało, rozumiem, że wątku traktującego o zagadnieniach współczesnej ekonomii i mechanizmów wolnorynkowych też nie mogę utworzyć (kolega Wordeck ma bogatą wiedzę na ten temat i z chęcią bym podyskutował, ale ustrój gospodarczy idzie w parze z polityką więc pewnie znów będzie to "szambo")?

Pozdrawiam

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 19.lut.2016 16:55:05 
Moderator

Auto: V70
To zrobiłem ha, Jarząbek- o świcie. Jak będę przy kompie to zamknę i to :-)

PostNapisane: 19.lut.2016 16:59:43 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Moderator który jeździ starym bmw nie powinien być moderatorem na forum audi, normalnie "bolek" jak huy :593:

PostNapisane: 19.lut.2016 17:00:26 
Użytkownik

Auto: C7
emge napisał(a):

:peace:

PostNapisane: 19.lut.2016 17:05:07 
Moderator

emge napisał(a):

Usuń.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 19.lut.2016 17:10:51 
emge napisał(a):

tak właśnie czułem,że kolega Emge to skasował bo mu się ideały młodzieńcze posypały... Jak Ci sie nie podobało to się nie trzeba było wcinać,ale co tam poszło nie po Twojej myśli to klik kasuje :/ "...Ja Jarzębek..." jak to idealnie się komponuje he,he.Mam nadzieję,że podratowałeś swoje ego.
Jak zamknięte to zamknięte ja uważam,że szkoda i nie tylko zresztą ja.
Kończąc chciałbym podziekować wszystkim aktywnym uczestnikom wątku "politycznego". Mimo różnic dyskusja była ciekawa i pouczająca. Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam

Aha i apeluje aby wątek: Kiedy nastąpi obywatelski sprzeciw został zamknięty,a nie usunięty!!! Tak samo jak i ten.

Ostatnio edytowano 19.lut.2016 17:14:18 przez tomeksopot, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 19.lut.2016 17:13:32 
Moderator

Proszę też o usunięcie mojego wątku Kącika Melomana - nie dotyczy on przecież motoryzacji.

Również pozdrawiam i dziękuję za wspólne rozmowy.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 19.lut.2016 17:34:08 
Użytkownik

Auto: S8 D2 MTM Optikpaket Schwarz
mały v8 napisał(a):
Moderator który jeździ starym bmw nie powinien być moderatorem na forum audi, normalnie "bolek" jak huy :593:

Polać :D

PostNapisane: 19.lut.2016 17:37:42 
mały v8 napisał(a):

A Maly z typową dla siebie gracją przyszedł i pozamiatał :peace:

PostNapisane: 19.lut.2016 17:44:27 
Użytkownik

Panowie,

Również dziękuję za rzeczowe, choć czasami gorące dyskusje. Jeśli to faktycznie kolega Emge zrobił to co zrobił to jest to mega słabe. Cóż niedojrzałe ego, może kiedyś dojrzeje...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1