.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.cze.2025 06:31:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mapa wtrysku benzyny - do gaziarzy
PostNapisane: 24.sie.2005 08:04:00 
Użytkownik

Na forum LPG albo sie nie znaja albo nie maja ochote gadac ze mna :)
Posiadam instalacje Bigas SGIS starszy typ dla ktorego podobno sie ustawia mape wtryskow (czasy otwarcia nie liczone na podstawie wtryskow benzyny). Ale dzisiaj sprawdzilem iz w moim sofcie ustawia sie mape dla benzyny. Wydawalo mi sie ze jak nie ma w kompie takiego sterowania to nie da sie jej ustawic. Tak czy inaczej chcialem poeksperymentowac i zebralem punkty pracy benzyny i wyszla mi mapa benzyny z wyliczonym przez komp czasami. Od tego momentu pojawil mi sie parametr petrol corr. ktory wczesnie mial wartosc N/A - teraz pokazuje liczby. Czy jest mozliwe ze komp korzysta z tej mapy benzyny na gazie ?

Tytuł:
PostNapisane: 24.sie.2005 11:02:17 
Moderator

ogolnie jest to mozliwe. nie wiem dokladnie co to za instalka, ale w mojej np. komp tak wlasnie robi (tzn korzysta z mapy benz na gazie)

pzdr.

Tytuł:
PostNapisane: 24.sie.2005 12:14:03 
Klubowicz

mam prawie taka sama instalke jak Ty. Pierwsze slysze zeby tak bylo, wydaje mi sie ze ta instalcja ma swoja mape i nie dzieli jej w zaden sposob z kompem samochodu. Proponuje zadzwonic do mojego gazownika, ktory rewelacyjnie zna sie na tej instalacji i na obsludze softu. Firma miesci sie w wawie -> www.egp.pl <--- POLECAM!!

Tytuł:
PostNapisane: 24.sie.2005 15:35:05 
Użytkownik

pazdzioch napisał(a):
POLECAM!!

No goscie widac sie znaja , nie spuscili mnie na drzewo odpowiedzieli na trudne pytania :)

Co do odpowiedzi jakiej mi udzielili :

Mapa zrobiona przez BIGAS sluzy jedynie jako koorydnaty ale malo kto uzywa tego. Nie jest wykorzystywana podczas pracy na beznynie. ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1