witam
Mam takie pytanko o polaczeni amasowe. zanim zaczne powiem ze poprawilem wszystkie polaczenia masowe w C3, dodtkowe masy do silnika i nadwozia itd itp, zmnailem klemy na olowowe - no coz nie pierwsza robota i nie pierwsze auto... a wiec pytanie, a moze pytania
1. mam problem z masa w tylnej czesci auta, musialem doroic dodtkowy punkt masowy z ktorego rozchodzi si emasa do kazdej z lamp i klapy bagaznika. Wpiecie sie do jednego lub 2 roznych przewodow masowych i podpiecie ich z tylu auta do masy nie daje masy na inne. Zastanawiam sie gdzie jest punkt wspolny dla tych mas (przewody brazowe). Wiazka idzie z lewej strony auta do przodu i nie wiem gdzie jest to polaczenie wszystkich przewodow do jakiegos punktu (sruba,sloneczko konektorowe) moze ktos prół przewody i sie orientuje? to gdzies z tylu czy do przodu idzie?
2. czy polaczenia masowe sa moze zrobone tak jak w vw golf i passat ze pod pulpitem z lewej strony znajduje sie sloneczko konektorowe i tam rozchodza sie przewody masowe po aucie?
3. czy do swiatel mijania sa jakies przekazniki, czy musze sie liczyc ze spadkiem napiecia (nie mierzylem jeszcze) ze wzgeldu na ich brak i wypalaniem stykow wlacznika swiatel (ewentualnie dorobie przeazniki)
4. zasatanawiam sie co to sa za przekazniki (oprocz tych pod maska) ktore znajduja sie w srodku auta po stronie kierowcy pod pulpitem, z tego co zauwazylem to jeden to przerywacz kierunkowskazow a drugi HGW?!
dzieki za odp
pozdro alll