.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.cze.2025 06:24:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24.sie.2005 21:56:36 
Użytkownik

Prawda,ze roznie z paliwem bywa...Ale z komercyjnych stacji upodobalem sobie NESTE.Tankuje wylacznie pod korek,mozna orientowac sie w spalaniu. I nie znam sie na tym i nie wiem od czego zalezy "zjawisko" o ktorym chce wspomniec :?: Tankujac na NESTE mialem odczucie,ze na jednej lepsze gdzies tam gorsze.Wiec wybralem najlepsza ;-) i o dziwo efekt ten sam,tankuje tez benzyne 98 i 95.Z moich obserwacji wynika,ze jakosc paliwa nie jest taka sama w tym samym miejscu.Przygoda z NESTE jest dla mnie potwierdzeniem,bo wczesniej juz zaobserwowalem to na BP. Teraz leje tylko NESTE(zwyczajnie troche taniej) :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 24.sie.2005 22:21:52 
Użytkownik

Co do jakości paliwa, nawet tak szlachetnego (teoretycznie) jak Ultimate, też mam mieszane odczucia.
Dwa razy pod rząd tankowałem je do pełna na BP na Grunwaldzie we Wrocku. Autko jeździło super - byłem bardzo zadowolony. Jak mi się kończyła ropka i szykował się większy wyjazd, zajechałem na BP przy ul. Legnickiej.
I byłem w szoku. Po kilku minutach jazdy wyraźnie zauważyłem jak autko przycichło i zaczęłą mruczeć jakoś tak bardziej delikatnie i miękko. Zrobiło się zrywniejsze (testowałem na kilku najbliższych światłach :D )...
Jak widać, to i Ultimate jeden drugiemu nierówny :/
Teraz mam V-Power Schella (Długołeka, jadąc do Wrocka) i też autko jeżdzi dobrze...
Szkoda tylko, że obie te "przyjemności" kosztują 3,99 zł/l :/

Tytuł:
PostNapisane: 25.sie.2005 09:00:36 
Użytkownik

Wiecie co, chciałbym żyć w kraju, w którym nie musiałbym się codziennie zastanawiać czy mój samochód jeszcze stoi tam gdzie go zaparkowałem i gdzie nie fałszuje się paliwa i żeby to nie koniecznie byly Niemcy...

Tytuł:
PostNapisane: 25.sie.2005 09:50:18 
Użytkownik

Ramon1 napisał(a):
Wiecie co, chciałbym żyć w kraju, w którym nie musiałbym się codziennie zastanawiać czy mój samochód jeszcze stoi tam gdzie go zaparkowałem i gdzie nie fałszuje się paliwa i żeby to nie koniecznie byly Niemcy...

...myślę, że i w Niemczech mógłbyś mieć z tym problemy :)

Polecam Szwajcarię :peace:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1