.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.cze.2025 13:42:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: A4 1.9 tdi avant
PostNapisane: 25.sie.2005 16:01:08 
Użytkownik

witam, jestem nowy tutaj, przymierzam sie do zakupu A4 1.9 tdi avant. Mam w zwiazku z tym kilka pytan:
1. Wszyscy mnie straszą czesciami zamiennymi (wiem ze sa zamienniki jak do wiekszosci aut), a w szczegolnosci kosztami naprawy ukladu zawieszenia. Mam sie czego bać, czy raczej czesci porownywalne do VW(zawieszenie)
2. mysle o roczniku 98, 99 czyli po liftingu. warto doplacac kase za mlodsze A4 czy bez obaw mozna kupic to przed liftingiem(wiadomo ze przy liftningu dopracowuje sie wiele rzeczy mechanicznych itp)
3. tdi 110Ps z 99, 98 z przebiagami okolo 200 tysiecy (choc uwazam ze liczniki sa cofane) pojezdzi bezawaryjnie czy trzeba sie liczyc z kosztami. Wiem ze to zalezy w duzej mierze od "traktowania" auta przez poprzedniego wlasciela ale mozna wskazac kilka uogolnien
4. na co mam uwazac przy zakupie zeby nie nabyc paścia. :!!:

Z gory dzieki za zainteresowanie moja prośbą. A4 naprawde mi sie podoba a musze kupic jakies autko. Pozdrawiam.

co rodzi GRONA GNIEWU"

Tytuł: Re: A4 1.9 tdi avant
PostNapisane: 25.sie.2005 16:23:58 
Użytkownik

Elwis napisał(a):
witam, jestem nowy tutaj, przymierzam sie do zakupu A4 1.9 tdi avant. Mam w zwiazku z tym kilka pytan:
1. Wszyscy mnie straszą czesciami zamiennymi (wiem ze sa zamienniki jak do wiekszosci aut), a w szczegolnosci kosztami naprawy ukladu zawieszenia. Mam sie czego bać, czy raczej czesci porownywalne do VW(zawieszenie)
2. mysle o roczniku 98, 99 czyli po liftingu. warto doplacac kase za mlodsze A4 czy bez obaw mozna kupic to przed liftingiem(wiadomo ze przy liftningu dopracowuje sie wiele rzeczy mechanicznych itp)
3. tdi 110Ps z 99, 98 z przebiagami okolo 200 tysiecy (choc uwazam ze liczniki sa cofane) pojezdzi bezawaryjnie czy trzeba sie liczyc z kosztami. Wiem ze to zalezy w duzej mierze od "traktowania" auta przez poprzedniego wlasciela ale mozna wskazac kilka uogolnien
4. na co mam uwazac przy zakupie zeby nie nabyc paścia. :!!:

Z gory dzieki za zainteresowanie moja prośbą. A4 naprawde mi sie podoba a musze kupic jakies autko. Pozdrawiam.

po pierwsze - witamy sie w newbie, po drugie użyj szukaczki było ze sto razy, co do czesci to sa w norm,alnych cenach, nie jakichs kosmicznych, chociaz kwestia co kto rozumie jako "normalne" - do Daewoo sa pewnie tansze. Lifting byl w 99 roku, a wiec 98 to sprzed liftu. te sprzed liftu spokojnie mozesz kupowac, ale jak Cie stac to tak koniec 97 ewentualeni 98, bo wczesniejsze wersje mialy np brzydka kiere w srodku.

Obrazek

Tytuł: ...
PostNapisane: 27.sie.2005 12:03:37 
Użytkownik

Ok, dzieki za odpowiedz, faktycznie poszukalem sobie po forum i znalazlem kilka interesujacych mnie odpowiedzi. Nie udalo mi sie jednak znalezc linkow do prospektow A4. Macie moze jakies??

co rodzi GRONA GNIEWU"

Tytuł: [...]
PostNapisane: 31.sie.2005 16:06:15 
Użytkownik

dzisiaj przypadkowo zatrzymalem sie w autokomisie...po krotkiej rozmowie ze sprzedawca dowiedzialem sie ze remont przedniego zawieszenia to 2000 tysiace ale trzeba liczyc 3 tysiace....powiedziale ze tam sa "jakies patenty" i dlatego to tyle kosztuje (mial na mysli zawias wielowahaczowy)...moje pytanie jest takie : czy 2 tysiace to jest kwota na zamiennikach??

co rodzi GRONA GNIEWU"

Tytuł: Re: [...]
PostNapisane: 31.sie.2005 18:20:57 
Moderator

Elwis napisał(a):
dzisiaj przypadkowo zatrzymalem sie w autokomisie...po krotkiej rozmowie ze sprzedawca dowiedzialem sie ze remont przedniego zawieszenia to 2000 tysiace ale trzeba liczyc 3 tysiace....powiedziale ze tam sa "jakies patenty" i dlatego to tyle kosztuje (mial na mysli zawias wielowahaczowy)...moje pytanie jest takie : czy 2 tysiace to jest kwota na zamiennikach??

Na zamiennikach cały komplet da się kupić już za 1100zł ;-)

PostNapisane: 31.sie.2005 21:06:52 
Użytkownik

Auto: Renata
Hugo napisał(a):
Elwis napisał(a):

ale Hugo chyba do swojej nowej fury nie bedziesz wkladal zamiennikow. :P ;-) :peace:

PostNapisane: 31.sie.2005 22:06:55 
Moderator

spanky napisał(a):
Hugo napisał(a):
Elwis napisał(a):

ale Hugo chyba do swojej nowej fury nie bedziesz wkladal zamiennikow. :P ;-) :peace:

Nie nie.Ja podałem tylko przykładową cenę za komplet do B5 ;-)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1