.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.cze.2025 22:22:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Stukanie w silniku , audi coupe 1990r, 2,3 10V
PostNapisane: 27.sie.2005 12:50:11 
Użytkownik

Witam , posiadam audi coupe z 90r z silnikiem 2,3 E 10V , silnik chodzi bez problemu nie bierze ani grama oleju , wyminilem wszytskie filtry i oleje 3 tys km temu , olej zalalem Mobil mineralny , pasek rorzadu itd rowniez wymienilem , jednak wystepuje nie raz przerazliwy stukot w silniku, stuka roznie jak jest zimny (raz tak raz nie ) oraz nieraz jak jest cieply , posiadalem prawie nowe szklanki z modelu C4 2,6 V6 szsklanki mialy przejechane 5 tys km( silnik mojego Ojca , po wymioanie szklanek padlo mu co innego i postanowil kupic nowszy silnik z 98 roku od A6 a szklanki zostaly wymontowane ) mechanik wymienil szklanki i stuka dalej , nie wiem pomozcie co mam robic , moze ktos mi da namiar do dobrego mechanika ktory zna sie na takich silnikach . Ogolnie to mam dosyc tego auta bo od niedawna zaczela przeciekac mi chlodnica i pewnie dojda koszty chlodnicy . Prosze pomozcie i dajcie namiary do ludzi ktorzy sie znaja i moze maja tanio częsci !!!!

Tytuł:
PostNapisane: 27.sie.2005 13:21:21 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
Używaj szukaczki.

http://forum.audiklub.org/viewtopic.php ... t=pompa+ng

Dobry podpis ;-)

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 27.sie.2005 22:33:53 
Użytkownik

tak jak znajdziesz zapewne po wyszuiwaniu -stukac moze pret od vacumpompy, i tak tez bylo u mnie mechanicy chcieli wymieniac szklanki ale sam dla pewnosci sprawdzilem-wymontowalem ten pret
nowy mozna kupic 80-120zl
a pompe wystarczy odkrecic -dwie srubki, wyjac pret, skrecic wszystko spowrotem no i jak nie bedzie pukalo to oczywiscie masz juz powod

a stukot audi nie przystaje wiec do dziela

Tytuł:
PostNapisane: 01.wrz.2005 14:31:08 
Użytkownik

[wyjołem tan pręt z vacum pompy narazie niestyka tylko jestem ciekaw czy dloge bedzie mozna jezdzic bez tego preta , jak tylko znajde w dobrej cenie ten pret to odrazu kupuj dla swietego spokoju

Tytuł:
PostNapisane: 01.wrz.2005 16:40:05 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
Topiki o stukaniu i vacupompie powtarzaja sie mniej wiecej 2 na tydzien. Nie chce mi sie juz odpowiadać, nie mowiac już o "starych" forumowiczach.

Jest szukaczka i jest FAQ na stronie głównej audiklubu!

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1