Witam fanow audi Competition po urlopie.
Po pierwsze to wiadomo ze Competition to tylko silni ACE a nie 7A. Po drugie na fotkach trudno powiedziec czy to bylo Competition. Jezeli chodzi o siedzienia to nigdy nie bylo skory a zawsze we wszystkich 3 wersjach wyposarzenia siedzienia z trzymaniem bocznym i napisami quattro (tak jak w S2 w wersji bez skory). Tapicerka boczna z paskami. Szyberdach byl zawsze nawet przy klimie. Na zlocie w niemczech naogladalem sie Competiotion wiec wiem co mowie. Numery silnika tak jak ktos napisal na srodku bloku po lewej stronie w gornej czesci - faktycznie ciezko go dojzec bo przeszkadza kolektor i czujniki spalania stukowego oraz czujnik cisnienia oleju. Felgi na fotkach sa inne niz te oryginalne. Napisu Competition na karteczce w bagazniku nie znajdziesz to fakt, bo jest to jednak B4 z tym ze inne. Zabardzo nie wiem co napisac bo to wszystko co zostalo napisane w tym watku jest troche chaotyczne wiec jezeli cos trzeba to piszcie konkretnie w czym moge pomoc.
Zeby byc pewnym ze masz Competition sprawdz czy masz:
- obnizona zawieche i twarda,
- znaczek na desce,
- rok produkcji 1994 tylko!!!!
- listwy dolne - powinny byc czarne,
- przedni zderzak od S2,
- przednie lampy zespolone,
- tylni zderzak od S2 limo - tylko!!! - wrecz identyczny z cabrio ale w innym miejscu jest wyciecie na rure,
- dodatkowe zegary,
- zegary bez komputera pokladowego i bez chcecka z predkosciomerzem wyskalownaym do 260km/h,
- tapicerka z boczkami z dziurkowanym boczkiem i materialem w paski,
- siedzienia z trzymaniem bocznym z paskami i napisami quattro -przednie i tylne,
- silnik ACE z odcieciem na 7300obr/min a nie 6500 jak inne ACE ktore znalazly miejsce w niektorych B4 (przewaznie coupe) i A100 oraz A6 - pewnie zaduzo ich zlozyli
- krotka skrzynia biegow ktora na poczatku moze irytowac - na drugim biegu przy odcieciu predkosc bedzie wynoscic 85km/h (oczywiscie przy oryginalnych wymiarach kol, czyli 205/55/16),
- aluminiowa lotka,
- tlumik koncowy z dwururka,
- no i naped jedynie sluszny, choc podobno kiedys Czarek.S widzial wyjatek, ale czy to byl fabryczny wyjatek nie wiadomo. Ja u nas i w niemczech nie widzialem takiego wyjatku wiec zostaje przy pewnych 4 butach.
To tyle co moge tak na goraco napisac. Wiecej grzechow nie pamietam

.