.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 21:42:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Deinstalacja radia / Szyberdach w Audi A6 2.8 Quattro z 1997
PostNapisane: 07.wrz.2005 04:20:59 
Użytkownik

Witam Wszystkich!

Jestem nowym urzytkownikiem forum o autkach marki VW/Audi

Jestem aktualnie zainteresowany audi a6 z 1997 roku w stanie igla na felciach bbs'a 18" :) i pan od ktorego go kupoje powiedzial z gory ze ma usterke w szyberdachu...

Otoz jedyny problem jaki narazie zauwarzylem to to ze sunroof otwiera sie w gore i zamyka w dol ale nieotwiera sie do tylu ;(

Jaka moze byc tego przyczyna i ile moze kosztowac naprawienie czegos takiego???

Jestem z Clifton'u - NJ - USA

PS: Na co jeszcze zwracac uwage przy zakupie audicy z 1997 roku???

Prosze o pomoc i szybka odpowiedz - Z GORY DZIEKUJE

Pozdrawiam, Jarek

Ostatnio edytowano 09.wrz.2005 01:49:55 przez J@RO, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2005 05:50:08 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
moze byc banalna sprawa w postaci jakiegos obcego ciala na szynie. i na to by usterka wskazywala chyba ze uszkodzona jest sama szyna. tak czy inaczej bez szczegolowych ogledzin trudno ocenic i wycenic co i ile moze kosztowac zeby to naprawic

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-
Seat Alhambra 4x4 '08 1.9 - 25-

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2005 07:12:48 
Klubowicz

Może być też problem z elektyką... ale prędzej tak jak Hans pisze... U mnie było wytarte koło zębate - kupiłem nowe za 80 PLN, wymieniłem i nasmarowałem linki i trzeci rok śmiga bez zająknięcia ;)

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2005 09:08:58 
Użytkownik

u mnie było tak ze sie otworzył ale potem sie juz nie zamknął ani tez sie nie otwierał do góry a sie zamykał (otwierał sie ale nie równo jakby jedna strona ciągła a druga nie ) i cos tak przeskakiwało myślałem ze to zembatka ale pozyczyłem od kumpla iną i tez nie szło kupiłem nowy szyber wsadziłem stary silniczek i wszystko chodzi igła wydaje mi sie ze to te linki musiały być uszkodzone ale jezeli u ciebie sie uchyle bez problemu i nic nie przeskakuje to mechanizmy masz ok tylko moze przekaznik cie nie puszcza albo cos blokuje otwarcie go najlepiej było by pozyczyc silniczek z przekaznikami zamontować i sprawdzic i masz czarne na białym

aha jak autko jest ok to ja bym sie tym nie przejmował jak jestes małym majsterkowiczem to sciągniesz podsufitówke odkręcisz chyba z 8 srubek
i masz szyber popatrzysz czy nic mu nie dolega a jak nie to kupisz gdzies używke np do c 4 bez silniczka dałem 150zł a biorąc pod uwage ze to a6 97r
to pewnie 500zł max wiec to nie taki wydatek a daszek to super sprawa pozd.

ALL BEL 2013-

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2005 11:41:44 
Klubowicz

krzycho0110 napisał(a):
u mnie było tak ze sie otworzył ale potem sie juz nie zamknął ani tez sie nie otwierał do góry a sie zamykał (otwierał sie ale nie równo jakby jedna strona ciągła a druga nie ) i cos tak przeskakiwało myślałem ze to zembatka ale pozyczyłem od kumpla iną i tez nie szło kupiłem nowy szyber wsadziłem stary silniczek i wszystko chodzi igła wydaje mi sie ze to te linki musiały być uszkodzone ale jezeli u ciebie sie uchyle bez problemu i nic nie przeskakuje to mechanizmy masz ok tylko moze przekaznik cie nie puszcza albo cos blokuje otwarcie go najlepiej było by pozyczyc silniczek z przekaznikami zamontować i sprawdzic i masz czarne na białym

aha jak autko jest ok to ja bym sie tym nie przejmował jak jestes małym majsterkowiczem to sciągniesz podsufitówke odkręcisz chyba z 8 srubek
i masz szyber popatrzysz czy nic mu nie dolega a jak nie to kupisz gdzies używke np do c 4 bez silniczka dałem 150zł a biorąc pod uwage ze to a6 97r
to pewnie 500zł max wiec to nie taki wydatek a daszek to super sprawa pozd.

Trutu srutu :P :P :P U mnie się otwierał do góry bez problemu, natomiast przy odsuwaniu miałem objaw identyczny z Twoim = zębatka + linki (te były ważniejsze) i chodzi...

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2005 18:17:48 
Użytkownik

Aha - dzieki bardzo jeszcze raz!

Teraz rozgladam sie za ubezpieczeniem i moze jeszcze w tym tygodniu sie wyrobie z rejestracja i w przyszlym zrobie ten szyberdach prawdopodobnie i wmontuje radyjko sony. :):

Jeszcze raz dzieki wszystkim ktorzy odpowiedzieli na moje pytanko! :peace:

PS: Jezeli bede mial jeszcze jakis problem to zmienie nazwe posta i go odswierze - niebede zakladal osobnych topicow....

POZDRO :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2005 01:48:42 
Użytkownik

Siemka wszystkim jeszcze raz.

Autko wlasnie nawoskowalem i umylem felusie :)

Dzis kupilem sobie przejsciowke na kable do radia sony i przejsciowke anteny.

Teraz pozostaje mi tylko zainstalowac radyjko :D

Pytanie do was - Czy mozecie mi opisac jak prostemu chlopowi jak dostac sie po kolei do radia - jak je wymontowac bez niszczenia czegokolwiek...???

Jak mozecie to prosze o zapodanie zdjec... - jak mozna oczywiscie...

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2005 07:48:29 
Klubowicz

A jakie radio masz teraz??

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2005 18:15:41 
Użytkownik

Obecnie mam standardowe radio audi i niewiem jak je wyjac - czy trzeba rozkladac caly przod wookolo radia czy mozna jakos inaczej wyciagnac???

Radio to Blaupunkt Delta CC a chce zamontowac Sony CDXF7710 i podlaczyc pod uklad dzwiekowy BOSE - bo taki mam i bardzo fajnie gra :peace: :): :peace:

To wie ktos jak moge wymienic to radio???

Tytuł:
PostNapisane: 10.wrz.2005 00:38:22 
Użytkownik

Oki no i po calym dniu siedzenia w szkole i pracy - w koncu przeszukalem wszystkie fora audi i sie udalo

zrobilem sobie specialne "klucze" do wyciagania wszystkich modeli radii audi i vw.

Jeden ze schematow jak wyciagnac audio - http://www.smashedhat.com/audi/a910006.pdf

Bardzo dobra stronka ze schematem wykonania takowego klucza jakze innych fajnych rzeczy
http://www.smashedhat.com/audi/stereo.php

PS: Nastapila zmiana - sprzedaje tego cd'ka sony i kupoje cos pod kolor - czyli czarno czerwone - jeszcze niewiem co to bedzie... moze jvc....

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1