.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.cze.2025 21:07:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [ALL]Żarówki H4 + 60% światła
PostNapisane: 02.wrz.2005 14:37:20 
Użytkownik

Zakupiłem ostatnio komplet żarówek H4 + 60% światła firmy tungsram koszt 31zł z przesyłką za komlet 2 żarówek - zakupione na allegro.
Róznica miedzy stara h4 a nową h4 + 60. Po prawej na zdjeciach h4 +60 - czyli od strony kierowcy. Na pierwszym zdjeciu troche mi sie rece trzesly wiec rozmazalo sie w dół.
Obrazek Obrazek Obrazek

Zdjeć ze srodka samochodu pokazujacych roznice nie udało mi sie zrobic z braku czasu i rozladowanych bateri w aparacie. Mimo iz zdjecia wygladaja troche krzywo stałem centralnie naprzeciwko samochodu wiec refleksy powinny byc równowazne dla obu zarówek.

Dorzucam jeszcze artykuł o tego typu żarówkach. Akurat nie ma tam tungsramów, ale jest ogolny opis. Kiedys mialem h1 osramy + 50% w xanti, ale samochod mialem 3 miesiace wiec duzo o nich powiedziec nie moge.

Obrazek Obrazek

Ostatnio edytowano 02.wrz.2005 14:54:16 przez Kamill, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 02.wrz.2005 14:43:11 
Użytkownik

Tak na zdjęciach to nic miarodajnego się nie zobaczy. Musisz nam powiedzieć czy jest istotna różnica a najlepiej jakbyś za pół roku wsadził s powrotem stare żarówki i porównał czy te +60% nadal świecą jaśniej od zwykłych. Bo coś mi się wydaje, że te bardziej wyżyłowane żarówki z krótszym włóknem mogą dosyć szybko tracić swe cudowne właściwości.

Tytuł:
PostNapisane: 02.wrz.2005 14:45:01 
Klubowicz

Wygląda nato że róznica jest znaczna .

Tytuł:
PostNapisane: 02.wrz.2005 15:13:33 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
a jaka maja moc ?

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-
Seat Alhambra 4x4 '08 1.9 - 25-

Tytuł:
PostNapisane: 02.wrz.2005 15:13:35 
Użytkownik

witam,mam takie żarówki u siebie w pasku i stwierdzam że różnica pomiedzy zwykłą żarówką H4 a tą TUNGSRAM-a polega na tym iż te zwykłe świecą szeżej ale bliżeje a te H4+60% świecą jaśniej,dalej i deczko wężej.... dodam że mam poprawioną instalacje elektryczną i napiecie na żarówce mam takie samo jak w akumulatorze.......żarówki THUNGSRAM ma zainstalowane od jesieni zeszłego roku i puki co sprawują sie świetnie.......chyba niemusze mówić jakie kożyści płyną z dobrego owietlenia drogi pomimo tego że trwałosc ty żarówek jest krótsza.....P.S. też je kupiłem na Allegro.......heheee...... :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 02.wrz.2005 15:16:10 
Użytkownik

.......aha dodam jeszcze że są to żarówki o mocy 55/60W z filtrem UV czyli dedykowane do lamp z plastykowymi kloszami(nie mam efektu żółkniecia kloszy)...........pozdrawiam.....

Tytuł:
PostNapisane: 02.wrz.2005 15:24:36 
Użytkownik

ja na tungsramach nie jezdzilem ale miale przyjemnosc raz testowac osrama i 2 raz w 2 roznych autach philipsa + 50% i powiem wam ze osram sie nie umywa do philipsa, cos pieknego, polecam wszystki bo warte kazdej zlotowki, u moje mamy jezdza juz ponad rok i swieca dalej.

idac dalej za ciosem mam teraz xenonki, tez goraco polecam wszystki co maja A4 95-98 na wymiane lampek na soczeki + xenon, bajer pelna geba ale koszt juz nie taki maly.....

Tytuł:
PostNapisane: 10.wrz.2005 18:11:54 
Użytkownik

Witam! Ja miałem najpierw H1 Blue Vision - jak dla mnie kicha.. długo nie poświeciły!
Nastepnie zakupiłem OSRAM H1 silverstar +50% i swiecily calkiem spoko, ale tylko ze nie cale 7 miesięcy ;( Śmiesznie się spaliły..dwie naraz i wracałem do domu na postojówkach! (chyba mają jakiś limit włączeń, bądź też godzin uzytkowych- z początku pomyślałem ze nie zapłaciłem rachunku za światło ;-) )
Potem zkusilem sie na żaróweczki z allegro typu SAXO h1 platinium white (30zl) i powiem szczerze ze swiecily bardzo ładnie..ale tylko z początku (minimalna róznica miedzy ksenonem, jesli chodzi o barwe) po 6 miesiacach padla jedna.. wiec wymienilem 1-dna - spaloną(spłukany wracałem z wakacji :))
Na stacji był tylko jakis chinski szajs i osramy bilux +30% :peace: ! Pomyślałem: "na Audi oszczędzać nie będe" i zliczjąc groszówki w portfelu zakupiłem jedną za 22 złote!
Następnie wyciągnąłem "pogorzelca" i zamontowałem nową żaróweczkę! I jak porównałem :): prawy reflektor z lewym to aż mnie olśniło.... Bialutkie swatełko.... super widoczność! Dokupiłem 2-ga i jak narazie smigając na nich 1 miesiac wszystko w porządeczku..jestem zadowolony! Śnieżnobiałe światełko! :) - jakby prane w PERSILU ;-) :diabel:

TRIUMPH Tiger 1050

Tytuł: Re: [ALL]Żarówki H4 + 60% światła
PostNapisane: 10.wrz.2005 23:27:10 
Użytkownik

Kamill napisał(a):
Zdjeć ze srodka samochodu pokazujacych roznice nie udało mi sie zrobic z braku czasu i rozladowanych bateri w aparacie.

zdjecia ze statywu z dokładnie takimi samymi ustawieniami ISO,
migawki, przesłony powiedziałyby na ile dane żarówki oślepiają
aparat...

Twoje podejrzewam były robione a trybie auto z przodu auta...

?

Tytuł: Re: [ALL]Żarówki H4 + 60% światła
PostNapisane: 10.wrz.2005 23:43:16 
Użytkownik

maciu napisał(a):
Kamill napisał(a):
Zdjeć ze srodka samochodu pokazujacych roznice nie udało mi sie zrobic z braku czasu i rozladowanych bateri w aparacie.

zdjecia ze statywu z dokładnie takimi samymi ustawieniami ISO,
migawki, przesłony powiedziałyby na ile dane żarówki oślepiają
aparat...

Twoje podejrzewam były robione a trybie auto z przodu auta...

?

W trybie auto to raczej niewiele bysmy zobaczyli, zdjecia byly robione owszem z reki(dokladnie to za podstawke posluzyl mi kraweznik :): ) bo nie posiadam statywu, ale staralem sie odpowiednio dobrac ustawienia - czas migawki i szerokosc otwarcia przysłony.
Robienie zdjec ze srodka to za duzo zabawy po po pierwsze z przekladaniem zarowek w nocy jak i z dobrym ustawienim aparatu w srodku samochodu.

Jak narazie po kilku dniach jazdy moge powiedziec ze widac roznice w codziennej nocnej jezdzie, oczywiscie poza terem oswietlonym latarniami. Droga jest oswietlona w takim stopniu ze czasami nie chce mi sie zapalac dlugich swiatel chociaz mam taka mozliwosc bo akurat nic nie jezdzie z przeciwka. Mam wrazenie ze sie mniej mecze jadac w nocy na tych zarowkach bo w sumie to zapomnialem juz ze je zalozylem :peace:. Cena jest niewielka pozatym poasiadaja filtr UV ktory podobno chroni przed wypalaniem odblaskow i matowieniem sie szkiel reflektorow wykonanych z tworzywa. A stare zarowki - jedna oddalem Tacie bo mu sie spalila a druga woze jako zapasowa w aucie i jest ok.

PS mam jeszcze gdzies male foto story jak wyjac/naprawic panel popielniczki w a4, zamieszczac, czy jest to tak prosta czynnos ze kazdy sobie poradzi :?: :):

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1