.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.lip.2025 17:02:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gaz B4 2.0
PostNapisane: 11.wrz.2005 19:29:05 
Użytkownik

Witam, wszystkich, jesten tu nowy i mam pytanko wczoraj kupilem B4 2.0 z automatyczna skrzynią biegow, prosze o proade bo czytalem na tej stronce http://olczak.home.pl/vademecum/index.html ze to musi byc jakis specjalny gaz do tego autka czy to prawda? Bo to niby automat ? I jeszcze jedno pytanko ile gazu spala srednio taki silnik?
Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: 11.wrz.2005 19:39:58 
Klubowicz

2.0 w B4 nic nie mówi dokładnie jaki typ

Audi B4 2.6 ABC LPG ...
Audi B3 1.8 LPG...
Audi B3 1.6 LPG...
Alfa 156 2.4 JTD...

Tytuł:
PostNapisane: 11.wrz.2005 19:44:20 
Użytkownik

Typ ? Hm.. nie wiem to jest Audi z 1992r 2.0 kat, a moze typ silnika? to chyba AGK czy cos takiego, jezeli o to chodzilo.

Tytuł:
PostNapisane: 11.wrz.2005 21:58:16 
Moderator

Auto: V70
Tylko po co dwa tematy?

Tytuł:
PostNapisane: 12.wrz.2005 07:56:45 
Użytkownik

waski76 napisał(a):
Typ ? Hm.. nie wiem to jest Audi z 1992r 2.0 kat, a moze typ silnika? to chyba AGK czy cos takiego, jezeli o to chodzilo.

wez sprawdz w dowodzie rejestracyjnym ...

Jakie limity :?: W Neostradzie nie ma limitów :D

Tytuł:
PostNapisane: 25.paź.2005 23:48:34 
Użytkownik

witam ,waski 76 ja tez mam takie audi ,tez ABK i tez 92 rok i też w automacie tyle ze moje to Coupe. Przywiozłem je około roku temy z niemiec.Powiem Ci ze nie jestem zadowolony z tego samochodu.Cały czas mam problemy ze skrzynią biegów (szarpie przy zmianie biegów,najmocniej podczas redukcji z 4 na 3) pali b. duzo bo przy ostrożnej jezdzie w miescie wezmie 13 litrów bezyny i 17 litrów gazu, przy cięższej nodze spali nawet 16 litrów bęzyny i 20 gazu (na trasie 10l bezyny i 12 gazu)
to troche za duzo jak na 2.0 przy takim spalaniu mozna jezdzic S2 lub subaryną Turbo a to nieporównywalnie wieksza frajda.
Oczywiscie skrzynia juz była u fachowca i trzeba
było wymienic kosz sprzegłowy tarczki i tłok ,wymienił to wszystko za jakies 800 zł jak byłem sie dowiedziec w autoryzowanym warsztacie to mi powiedziano ze w granicach 2500 zł w zaleznosci od tegp co bedzie zepsute.Odrazu podziekowałem bo za połowe tej kasy przeloze sobie manuala....Potem kiedy włozylismy skrzynie okazało sie ze dalej szarpie.W nastepnej kolejnosci wymieniłem potencjometr przepustnicy za 450zł co prawda lepiej biegi przerzuca ale szarpie dalej.Wsadzałem drugi komputer i tez bez zmian,w koncu wsadziłem inna uzywana skrzynie i dalej to samo.Jedyna rzecz jaka w tym samochodzie zostala stara to sprzegło hydrokinetyczne no i powiem szczerze ze juz mi sie nie chce zbytnio dłubac i chyba wymienie tego automata na manuala. Jezeli Ty masz jeszcze dobra skrzynie która ładnie zmienia biegi i nie szarpie to radze Ci zebys zmienił w niej filtr i olej oraz pojechał na komputer zeby sprawdzic czy elektronika jest sprawna
i czy jakis czujnik nie siedzi dopóki jeszcze nie jest za pózno,jak zrobisz taki przegląd to bedziesz miał 50tys km z głowy.Napisz mi jeszcze ile Twój pali jak sie sprawuje skrzynia ,czy zmienia biegi płynnie Pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1