.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 00:01:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Orignalne Audi 80 quattro competition??
PostNapisane: 19.wrz.2005 18:45:15 
Użytkownik

Witam, kumpel ma sprzedanie taki wózek z 1994 roku 2.0 16V i twierdzi, że to jest w oryginale. Chce za niego 17 500 zł. Prośba żebyście zerknęli na zdjęcia i powiedzieli czy warto i czy to jest w oryginale jak twierdzi. Dzięki
Zdjęcia: http://www.competition.prv.pl

EDIT by GrzesB: Pozwoliłem sobie ciutkę zmodyfikować temat...

Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2005 18:56:27 
Klubowicz

Gazu nigdy nie było na wyposażeniu ;-) Reszte powiedzą Ci znawcy Competition... Silnik i napęd to raczej ta wersja...

Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2005 19:23:49 
Użytkownik

a to autko nie mialo przypadkiem jakiejs stluczki? maska jakos kiepsko spasowana :zly:

Audi Coupe 2.0 było
Audi 100 c3 2.3 bylo
A4 2.5 V6 TDI Avant- było

Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2005 19:30:55 
Użytkownik

tak to jest competition i to nieźle wypasione jak na tą wersję, bowiem klima w nich to rzadkość (a jeśli już to tylko manualna - tronic nie dostępny). Również el. szyby z tyłu były za dopłatą. Soczewki to też czyjaś przeróbka chyba zę ktoś na jakieś specjalne zamówienie je dostał. Grill z przodu zrezany, podobnie jak mieszek i gałka biegów :( Kierownica felgi i fotele też były tylko taka jak na fotkach. Zastanawiają mnie zegary a konkretnie obrotomierz bo skala czerwnoa powinna się chyba zaczynać przy 7tys. - tak miały wszystkie 4-zaworowce w audi (ale czy competition nie wiem). Kolory nadwozia tylko 3 - czerwony, srebrny metalic i czarny a ten na zdjęciach wyglada jak ciemnozielony metalic. Wogóle wygląda jakby było malowane po jakichś kosmetycznych przejściach ale może tylko mi się zdaje (no i te soczewki i zmieniony grill. To czy soczewki są fabrycznie łatwo sprawdzić - wystarczy e właczysz długie światła i jak się soczewki wyłączą to znaczy ze ktos je dołozył bo powinny się świecić razem z długimi. To zawsze mozna łatwo zmienić w instalacji elektrycznej ale zazwyczaj jak ktoś zmienia na soczewki to o tym zapoimna albo wogóle nie wie. Nie wiem też co to za zaworki aluminiowe na kolektorze -pewnie do gazu ale w oryginale na bank ich nie ma. Cena też powiedziałbym mało atrakcyjna jak na dzisiejsze realia.

Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2005 19:34:00 
Klubowicz

za piękne to one nie jest, ściągane z zachodu :?:
i tylko 150 tys nie chce mi się wierzyć silnik jakiś taki zasyfiony, i pedał sprzęgła wytarty jak u mojego ojca był przy 300 tys, tak pozatym jakoś te cyferki krzywo wiem coś o tym jak dla ojca cofałem z pare razy kombinowałem z tymi kółeczkami :D

Audi B4 2.6 ABC LPG ...
Audi B3 1.8 LPG...
Audi B3 1.6 LPG...
Alfa 156 2.4 JTD...

Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2005 20:29:52 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
Czarek_S napisał(a):
tak to jest competition i to nieźle wypasione jak na tą wersję, bowiem klima w nich to rzadkość (a jeśli już to tylko manualna - tronic nie dostępny). Również el. szyby z tyłu były za dopłatą. Soczewki to też czyjaś przeróbka chyba zę ktoś na jakieś specjalne zamówienie je dostał. Grill z przodu zrezany, podobnie jak mieszek i gałka biegów :( Kierownica felgi i fotele też były tylko taka jak na fotkach. Zastanawiają mnie zegary a konkretnie obrotomierz bo skala czerwnoa powinna się chyba zaczynać przy 7tys. - tak miały wszystkie 4-zaworowce w audi (ale czy competition nie wiem). Kolory nadwozia tylko 3 - czerwony, srebrny metalic i czarny a ten na zdjęciach wyglada jak ciemnozielony metalic. Wogóle wygląda jakby było malowane po jakichś kosmetycznych przejściach ale może tylko mi się zdaje (no i te soczewki i zmieniony grill. To czy soczewki są fabrycznie łatwo sprawdzić - wystarczy e właczysz długie światła i jak się soczewki wyłączą to znaczy ze ktos je dołozył bo powinny się świecić razem z długimi. To zawsze mozna łatwo zmienić w instalacji elektrycznej ale zazwyczaj jak ktoś zmienia na soczewki to o tym zapoimna albo wogóle nie wie. Nie wiem też co to za zaworki aluminiowe na kolektorze -pewnie do gazu ale w oryginale na bank ich nie ma. Cena też powiedziałbym mało atrakcyjna jak na dzisiejsze realia.

http://forum.audiklub.org/viewtopic.php?t=21594

no dobra a gdzie szyber, Mariusz pisał że ma być i klima i szyber ;-)

jeśli tak ma być to już jestem pewien że nasza srebrna b4 to też Competition, coś ich dużo :P

:): dzisiaj kupiliśmy tylny zderzak Competition do srebrnej strzały za !! 150PLN !! Lolki na szrotach nie wiedzą co mają :D

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2005 08:28:08 
Użytkownik

Witam :peace: przyznam sie ze nawet podobny do mojego :diabel:
Co do obrotomierza i tych czerwonych kresek to tak musi byc
czy auto było po jakichs przejsciach - bez komentarza
lakier tez jest odpowiedni
co do ceny ? moj byl wiele,wiele drozszy
Wiec jesli ci sie podoba i myslisz ,ze wart jest swojej ceny wiec kupuj (chyba że kupno tego samochodu Cię nie interesuje i pytasz o opinie tak tylko sobie )i ciesz sie ze masz COMPETITION
A te kilka drobnych szczegułów które nie pasują - tym nie warto sie martwić zawsze to mozna wymienic??
Bo jak to ktos napisał że znalezienie ,,100% orginału" za dobrą kasę graniczy z cudem ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2005 08:54:16 
Użytkownik

A co się stało z płynem chłodniczym :?: Coś go mało się wydaje.

Jest A6 2,4 ALF '98
Było B4 2,0 ABK '92
Było B3 1,8 NE '89

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2005 10:07:32 
Użytkownik

Kumpel je sprzedaje i zastanawiam się czy nie wziąć je dla siebie - stąd moje pytanie. Mam teraz ABT na gazie i od roku zero problemów więc żebym się nie wkopał :)

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2005 20:53:28 
Użytkownik

Diabeł tkwi w szczegółach i nikt ci nie zagwarantuje ,ze nie poniesiesz zadnych nakładów finansowych z chwila kupna [tylko idiota]
To nie oska i jest troche wiecej czesci do wymiany w zawieszeniu a i ceny ich tez sa nie małe.
A to ze jest troszke przyciyuchany - wybór nalezy do ciebie ;)
Skoro to twój kolega moze nie wepchnie cie na mine , porozmawiaj z nim szczerze - powodzenia ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2005 22:50:25 
Użytkownik

Mi sie udalo kupic 100% oryginalu ale to bylo 3 lata temu, a przez dwa lata zadnego innego Competition na tym forum nie bylo, wiec milo sie robi.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1