.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.cze.2025 11:14:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Żarówki w liczniku...
PostNapisane: 28.wrz.2005 10:28:49 
Użytkownik

Mam pytanie czy zaroweczki w liczniku Audi B3 sa wymienialne czy trzeba wymienic je razem z obudowa. Tzn. dokladniej: Czy zaroweczki od podswietlania zegarow stanowiac jedna calosc razem z ramkami w ktorych siedza czy wymienia sie je osobno i tylko wciska w te ramki?? Pozdro i dzieki...

P.S. W szukajce tego nie ma....

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2005 10:31:26 
Użytkownik

są oddzielnie i można bez problemu je dokupić.

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2005 10:43:03 
Użytkownik

@wowo wlasnie wykrecilem licznik i zaroweczek nie da sie wyciagnac z tych ramek, poniewaz jej nozki sa przylutowane do ramek, wiec moim zdaniem nie ma innej mozliwosci jak kupic cale ramki z zaroweczkami. Jakies to dziwne....tez mi sie wydawalo ze powinny byc osobno, a normalnie nie mozna ich wyciagnac bo sa przylutowane do balszek w ramce :/

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2005 10:53:39 
Klubowicz

Lochus napisał(a):
@wowo wlasnie wykrecilem licznik i zaroweczek nie da sie wyciagnac z tych ramek, poniewaz jej nozki sa przylutowane do ramek, wiec moim zdaniem nie ma innej mozliwosci jak kupic cale ramki z zaroweczkami. Jakies to dziwne....tez mi sie wydawalo ze powinny byc osobno, a normalnie nie mozna ich wyciagnac bo sa przylutowane do balszek w ramce :/

Żaróweczki w B3 są wlutowane lub wciśnięte (zależy od licznika) w małe plastikowe oprawki (cena za 1 szt. oprawka + żarówka 2 zł), z licznika wychodzą po przekręceniu o 90 stopni. Można dokupić same żarówki, tylko po co?
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2005 11:17:23 
Użytkownik

wordeck napisał(a):
Lochus napisał(a):

Żaróweczki w B3 są wlutowane lub wciśnięte (zależy od licznika) w małe plastikowe oprawki (cena za 1 szt. oprawka + żarówka 2 zł), z licznika wychodzą po przekręceniu o 90 stopni. Można dokupić same żarówki, tylko po co?
Pozdrawiam

Po to zeby wymienic spalona zarowke :P Hehe, to ja mam ten licznik gdzie zaroweczka sa lutowane, wiec spadam do sklepu po cale ramki z zarowkami, bo sie spaliła franca....

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2005 14:09:43 
Użytkownik

To jak już będziesz w tym sklepie to niech Ci dadzą z krótką bańką bo są z dłuższą i nie wejdą. Kup odrazu sobie 2W żaróweczki i czerwone kapturki :peace: padniesz na kolana...

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2005 15:21:23 
Użytkownik

Auto: a6 c5 99 apu
gdzie można kupic takie "kapturki" na zaroweczki ? i czy nie ma czasami ktosik zdjęcia do podesłania z takimi oto zaróweczkami ?

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2005 15:27:17 
Użytkownik

Rogal napisał(a):
To jak już będziesz w tym sklepie to niech Ci dadzą z krótką bańką bo są z dłuższą i nie wejdą. Kup odrazu sobie 2W żaróweczki i czerwone kapturki :peace: padniesz na kolana...

Fakin basted...szkoda ze nie przeczytalem Twojego posta wczesniej to bym tak zrobil :D Ale kupilem dobre zarowki z krotka banka.Oryginalne zaroweczki byly 1.1W ale gosc nie mial wiec kupilem 1.2W....a jaki jest efekt jakbym zrobil tak jak mowisz??A te zaroweczki zwykle po 2,50zł za sztuke - zdzierstwo jak nic :(:

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2005 19:06:56 
Użytkownik

Auto: Renata
Lochus napisał(a):
Rogal napisał(a):

Fakin basted...szkoda ze nie przeczytalem Twojego posta wczesniej to bym tak zrobil :D Ale kupilem dobre zarowki z krotka banka.Oryginalne zaroweczki byly 1.1W ale gosc nie mial wiec kupilem 1.2W....a jaki jest efekt jakbym zrobil tak jak mowisz??A te zaroweczki zwykle po 2,50zł za sztuke - zdzierstwo jak nic :(:

efekt.... taki jak w zegarach w A4 ...... CZERWONO ... :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2005 21:02:15 
Użytkownik

dokładnie będzie czerwono jak na wszystkich guziczkach dookoła a w dodatku z 2w-owymi będzie jaśniutko...

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2005 21:30:17 
Użytkownik

No to dlaczemu teraz mi o tym mowicie :?: :?: :?: :?: :?: To bym tak zrobil, tylko nie wiem nawet czy gosc mial takie kapturki w sklepie, ale we Wrocku jest ich pelno wiec pewnie bym gdzies znalazl...next time jak sie jakas spali to sobie tak zrobie jak mowicie - hehe teraz bede czekal az sie ktora spali to od razu wymienie wszystkie - ha ha nigdy nie myslalem nawet ze bede czekal az sie zaroweczki w liczniku spala :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2005 21:37:03 
Użytkownik

Auto: Renata
Lochus napisał(a):
No to dlaczemu teraz mi o tym mowicie :?: :?: :?: :?: :?: To bym tak zrobil, tylko nie wiem nawet czy gosc mial takie kapturki w sklepie, ale we Wrocku jest ich pelno wiec pewnie bym gdzies znalazl...next time jak sie jakas spali to sobie tak zrobie jak mowicie - hehe teraz bede czekal az sie ktora spali to od razu wymienie wszystkie - ha ha nigdy nie myslalem nawet ze bede czekal az sie zaroweczki w liczniku spala :diabel:

tzreba bylo uzyc opcji szukaj ........ hi hi hi :P .
bylo juz kilka razy na ten temat........... :P

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2005 22:03:03 
Użytkownik

no właśnie

Kurde macie kierownice krzywo chłopaki czy prosto u siebie :?:

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2005 22:06:54 
Użytkownik

Hehehe, teraz zanim cos zrobie w aucie to najpierw poszukam o tym na forum, np. przed zmiana koła hehe moze znajde jakis patent na automatyczna zmiane lub cos takiego hehehe moze cos bedzie w tym temacie...

Rogal napisał(a):

O co kamane :?: Ja u siebie mam prosto kiere jak mam prosto koła a jak skrecam to mam krzywo :P Ha ha ha ale oglnie jest prosciutka....

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2005 22:11:03 
Użytkownik

Auto: A6 C5 2.4 '97
Heloł!

Rogal napisał(a):
no właśnie

Dobre pytanie w wątku o żarówkach ;)

Włącze się do dyskusji, bo powyższe pytanie też mnie nurtuje.
U mnie w sedanie kiera jest krzywo, tzn lewa część jest bliżej deski niż prawa. W avancie jest prosta. Dodam że sedana sprawdzałem i bez wątpienia jest bezwypadkowy.

Pozdro

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2005 22:21:49 
Użytkownik

Tony: a nie jest tak przypadkiem u Ciebie, że sedana masz juz po czerwcu 94 gdzie to juz jest po liftingu :?:

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2005 22:28:29 
Użytkownik

Rogal napisał(a):
Tony: a nie jest tak przypadkiem u Ciebie, że sedana masz juz po czerwcu 94 gdzie to juz jest po liftingu :?:

Sedan jest z listopada 94, a avant z lipca. Czym się różni wersja z przed i po liftingu ?? Tapicerką na drzwiach (bo widziałem dwie różne rodzaje tapicerki na takich samych B4 z 1994 roku) ??

Pozdro

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2005 22:51:56 
Użytkownik

To było mniej wiecej tak:

do końca 93 szły boczki bez parapetów i różne zmiany silnikowe (w 1Z dizlu dużo)

od początki 94 do połowy 94 szły parapety zmiany silnikowe itp

od połowy 94 do końca produkcji czyli chyba połowy 95 była juz nowa kierownica i gałka zmiany biegów - taka jak w a4 95-97

Jakoś tak mniej wiecej...

A i jeszcze jest ważne Data pierwszej rejestracji i data produkcji. Teraz w niemczech widziałem wiele Erstezullasung 95 a miały jeszcze wnętrze z typowego 94. A w polscee każdy mówi date produkcji jako date pierwszej rej w niemczech...

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2005 23:12:58 
Użytkownik

Rogal napisał(a):
To było mniej wiecej tak:

do końca 93 szły boczki bez parapetów i różne zmiany silnikowe (w 1Z dizlu dużo)

od początki 94 do połowy 94 szły parapety zmiany silnikowe itp

od połowy 94 do końca produkcji czyli chyba połowy 95 była juz nowa kierownica i gałka zmiany biegów - taka jak w a4 95-97

A to by miało sens. W sedanie mam inną kierownicę niż w avancie, inny dach otwierany, oraz panel na którym umieszczone są przyciski otwierania dachu oraz lampka oświetlenia wnętrza.

Choć... W sedanie (który, przypominam, jest młodszy niż avant) uchylenie dachu powoduje odsunięcie części tapicerki szyberdachu - tak jak w B3. W avancie uchyla się cały dach wraz z tapicerką, jak w każdym innym aucie innej marki. W obu autach szyber jest elektryczny.

Pozdro

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2005 14:47:26 
Użytkownik

Wracając do żaróweczek u mnie były chyba po 5zł czy jakoś tak... może dlatego że z napisem Osram.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1