.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 18.lip.2025 09:39:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Coś się stało z silnikiem w moim AUDI A6 2.5TDI V6 POMOCY!!!
PostNapisane: 03.paź.2005 18:54:23 
Użytkownik

Kupiłem A6 rozbitą. Jeszcze przed wyjęciem silnika u mechanika kręciła idealnie. Silnik leżał z 2 miesiące . Dopiero jak skończyliśmy ostatnio blacharke wrzuciliśmy silnik i coś się okazało że nie tak z tym silnikiem . Kręciliśmy z 2 godziny , 3 akumulatory poszły i nic , raz na 5 sekund zaskoczył ale zaraz zgasł. Zadzwoniłem po mechanika od Audi ,zdjął dekle zaworów i porażka. W jednym deklu wszystko jest idealnie , żadnych uszkodzeń krzywki idealne. Natomiast w drugim 4 krzywki wyjołem połamane. Zaraz po tej stronie gdzie wyjąłem krzywki połamane zdjąłem głowice i na szczęście wygląda wszystko jak należy , dół silnika i tłoki idealne i głowica z zaworami też oki wygląda. Jutro daję głowicę do sprawdzenia bo mam wyjętą. Co sądzicie co to mogło spowodować???????. W sumie nie wiadomo jak w czasie wypadku było , jak kupiłem 3 chłodnice były wygięte w pałąk i trzaśnięta obudowa rozrządu leciutko.
Jak sadzicie będzie z tego silnik?????? .
Chyba sama wymiana wszyskich krzywek po tej stronie uszkodzonej i wymiana samoregulatorów powinna pomóc.

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2005 19:32:50 
Użytkownik

Ciężko powiedzieć.Ja u siebie wymieniałem wałki rozrządu i popychacze bo się wytarły.Ale słyszałem o takich przypadkach że po uderzeniu w rozrząd wałki pękały.Piszesz ze przed wyjęciem silnik kręcił -ale z rozrusznika czy normalnie pracował odpalony.A niejest zapowietrzona popma i w rurce przed pompa nie lecą bańki powietrza.Myślę że po złożeniu niepowinno być problemu i powinien działać.Choć rozrząd nienależy do łatwych w ustawieniu.Jaki ma przebieg auto.Pozdrawiam i głowa do góry.Będzie chulac.

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2005 19:48:21 
Użytkownik

zakręcił odrazu , odpalił pochodził z minute , chodził idealnie przed wyjęciem , a teraz po ponownym założeniu zaczęło sie pierdolić wszystko ,
kręcił wtedy z rozrucznika moment i chodził normalnie odpalony. Silnik ma 170 tys przejechane, Myślisz że wałki mogą być zrąbane rozrządu? Raczej sa dobre tylko te krzywki 4 po jednej stronie wyjebało.
A ty czemu wymieniałeś wałki rozrzadju???, pasek przeskoczył ,

EDIT by GrzesB: Jeśli będziesz używał wulgarnych słów na forum szybko od nas odejdziesz... Staraj się powstrzymać od tego typu ekspresji... a chętnie będziemy z Tobą dyskutowali...

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2005 20:06:43 
Użytkownik

Nie przeskoczył tylko się wytarły właśnie krzywki na wałkach,dżwigienki popychaczy.Pisząc krzywki masz chyba na myśli dżwigienki.Krzywki są na wałkach rozrządu.Niemam pojęcia co się mogło stać.Ale jak dżwigienki rozwaliło to jest cos nie tak -przede wszystkim trzeba sprawdzic czy jest rozrzad dobrze ustawiony.To musi zrobic ktos kto się zna.Potrzebne sa blokada wału korb. i dwie blokady wałków rozrządu na1-3 i 4-6 cylinder z prawej strony trzeba vacu pompę odkręcić.Ale to musi ci mechanik zrobić

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1