.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 04:10:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Plis niech ktoś pomoże ??!! A6 2,4 quattro 97"
PostNapisane: 07.paź.2005 09:10:52 
Użytkownik

Siemka . Suchajcie jest problem w mojej audiolce( A6 quattro 2,4 Tiptronic) :peace: przy przebiegu (udokumentowanym) 173 tysie zaświeciła sie kontrolka tam gdzie jest licznik dzienny informacja" inspekcjon SERVICE" czy coś ,nie mam pojecia czy to coś poważnego czy tylko zbliża sie jakiś przegląd ?Nie chce jechać do servisu bo wiecie jak tam jest zedrą skóre a niestety w tej chwili cienko z kasą.Moja prośba jest taka czy macie kogoś kto sie na tym zna ewentualnie gdzie można podjechać i to sprawdzić w warszawie albo w okolicach?Naprawde nie mam pojęcia co sie dzieje i powiem szczeże że boje sie nią jezdzić żeby czegos nie zjebać.Wiec duża prośba pomóżcie PLISSSSSSSSSSSSSSS.
Szkoda mi jej tak sobie stoi i nie jeżdzi :-)
Z góry wielki dzięki.

Tytuł:
PostNapisane: 07.paź.2005 09:18:08 
Użytkownik

U mnie w Seacie wyświetla się IN 02 czyli musze pojechać na drugi przegląd gwarancyjny :): Przebieg to 168k km a dwójka powinna być po 50k km :): :diabel: :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 07.paź.2005 09:20:02 
Użytkownik

Jeśli wymieniałeś pasek rozrządu, oleje filtry itp to nie masz sie czego obawiać :peace:
Ta kontrolka poprostu przypomina o ewentualnym przeglądzie.

Tytuł: ok
PostNapisane: 07.paź.2005 11:45:55 
Użytkownik

Tzn pasek był wymieniony na nowy olej i filtr też , płyn do chłodnicy tez nowy zrobiłem to od razu jak go kupiłem.JEDYNE do czego nie zaglądałem to olej w skrzyni nie wiem wymienia sie go wogle?(tipotronic)A i jeszcze jedno czy sam pasek wystarczy nie potrzeba robic całego rozrządu?Bo wiesz dowiadywałem sie w servisie i powiedzieliu mi że przegląd wraz z wymianą całego rozrządu to koszt i 4 tysi!!!!!!!!!Wiec szybko zrezygnowałem z ich usług bo poprostu w tej chwili mnie na to nie stac.Pwiedzieli mi jeszcze że przy 180tysiącach jest duży przegląd , czy to możliwe ze juz mi sie świeci kontrolka z przypomnieniem?Przy 173 tysiącach?

Tytuł:
PostNapisane: 07.paź.2005 12:01:33 
Klubowicz

Te kontrolki zapalaja sie po okreslonym przebiegu lub czasie i nie musisz sie martwic ze Ci sie swieci jesli wszystko masz sprawne i pasek wymienony.
Razem z paskiem rozrzadu powinienes wymienic tez rolki prowadzace i napinajace ten pasek a jesli tez trzeba to i pompe wody.
Podjedz do Diagtronika w Jankach oni Ci tam sprawdza czy wszystko OK w autku i wykasuja ta inspekcje zeby w oczy nie kuła :)

Pozdrawiam

Tytuł: Dzieki
PostNapisane: 07.paź.2005 12:22:35 
Użytkownik

Słuchaj a czy mógłbyś mi podać adres tego diagnostyka?Do janek daleko nie mam wiec bym sie przejechał.Jestem bardzo ale to bardzo wdzieczny za pomoc bo Wiesz ja sie wydyga em a jak sie ookazuje nie potrzebnie.Jeszcze raz wielkie dzieki.i prosibym jezeli to nie problem o jego adres.

Tytuł:
PostNapisane: 07.paź.2005 12:43:19 
Klubowicz

adres znajdziesz tutaj:

http://www.diagtronik.pl/

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 07.paź.2005 12:44:14 
Użytkownik

Auto: Renata
Elberr napisał(a):
adres znajdziesz tutaj:

http://www.diagtronik.pl/

Pozdrawiam

tylko ze do 10 pazdziernika sa na urlopie. :P

Tytuł:
PostNapisane: 07.paź.2005 12:45:47 
Klubowicz

No to akurat po weekendzie kolega sobie na WAG'a skoczy :)

Tytuł:
PostNapisane: 07.paź.2005 15:21:06 
Użytkownik

Dzięki i wszystko jasne mam nadzieje że skóry ze mnie nie zedrze:)
Jeszcze rqaz dzięki za udzielenie mi kilku wskazówek.

A tak wogle z innej półki.
Słuchajcie potrzebuje kogoś z trochę szybszą audiolką.Po co?Odpowiedz jest zajebiście prosta mam kumpla z fordem probe 1 generacjia.Troche jest za pewny siebie ja nie mam z nim polotu może gdybym miał manual to tak , ale o co chodzi trza by było sie znim ustawić i pojechać mu troszke na ambicji.Uważa że na jego probka nie ma kozaka.Narazie byłem z nim ze trzy razy na spalarni w warszawie wiecie chyba gdzie to jest?Koło obi na Radzymińskiej,no i musze przyznać że objechał kilka furek takich jak nissan 200sx, crxa vteca.Ma w swoim probku 177koni.Tak tylko pytam może jest ktoś kto chciałby troszke sie z niego pośmiać?Wiecie nie jestem złośliwy czy coś ale tak dla jaj no i żeby pokazać że to nie probki sanajlepsze naświecie tylko..........Wszyscy wiemy.A tak [poważnie to jeszcze raz wam dziękuje za pomoć.
WIELKIE DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 07.paź.2005 15:21:17 
Użytkownik

Dzięki i wszystko jasne mam nadzieje że skóry ze mnie nie zedrze:)
Jeszcze rqaz dzięki za udzielenie mi kilku wskazówek.

A tak wogle z innej półki.
Słuchajcie potrzebuje kogoś z trochę szybszą audiolką.Po co?Odpowiedz jest zajebiście prosta mam kumpla z fordem probe 1 generacjia.Troche jest za pewny siebie ja nie mam z nim polotu może gdybym miał manual to tak , ale o co chodzi trza by było sie znim ustawić i pojechać mu troszke na ambicji.Uważa że na jego probka nie ma kozaka.Narazie byłem z nim ze trzy razy na spalarni w warszawie wiecie chyba gdzie to jest?Koło obi na Radzymińskiej,no i musze przyznać że objechał kilka furek takich jak nissan 200sx, crxa vteca.Ma w swoim probku 177koni.Tak tylko pytam może jest ktoś kto chciałby troszke sie z niego pośmiać?Wiecie nie jestem złośliwy czy coś ale tak dla jaj no i żeby pokazać że to nie probki sanajlepsze naświecie tylko..........Wszyscy wiemy.A tak [poważnie to jeszcze raz wam dziękuje za pomoć.
WIELKIE DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1